David Dvořák: „Patrik je skvěle připraven. Hulákat nebudu“

Den „D“ se na nás řítí jako uragán. V tomto článku vám přinášíme slova UFC bojovníka, Davida Dvořáka, který pro sázkovou kancelář Tipsport nabídl zajímavý vhled do zákulisí týmu Patrika Kincla.

David Dvořák vyhlíží životní duel svého parťáka Patrika Kincla Foto: David Dvořák

David Dvořák o vítězství svého parťáka nepochybuje, pak je čeká společná cesta za moře

Bojovník David Dvořák je jedním z nejdůležitějších lidí v týmu Patrika Kincla. Kvůli velkému váhovému rozdílu se sice nepotkávají v ostrých sparinzích, jednotlivé boxerské i BJJ techniky ale drilují společně. Kromě toho si navzájem pomáhají i mentálně. Chodí jeden druhému do rohu, analyzují a předávají si cenné rady.

Na turnaji Oktagon 43 bude Dvořák v roli trenéra i tichého pozorovatele. Během zápasu se pokusí s nadhledem hodnotit jednotlivé momenty. Krev v žilách se mu ale bude vařit pod náporem adrenalinu, o tom není pochyb.

Taktika je dopředu jasná. Aktuální desítka žebříčku muší váhy UFC zároveň nepochybuje o tom, že ji bude Patrik Kincl schopný dodržet. Právě tudy totiž vede cesta k vítězství. Přehršel emocí paradoxně od zápasu, ani staredownu Dvořák nečeká. I on sám má v plánu se při zápase v hlasitém projevu krotit, uvědomuje si totiž, že to není tak úplně žádoucí.

Naopak. Bude potřeba s chladnou hlavou reagovat na možné scénáře zápasu. Rozvaha a dobře mířená rada zpoza pletiva mohou rozhodovat a David Dvořák si to dobře uvědomuje. „Popravdě mě nenapadá jediný možný scénář, co by se mělo stát, aby to pro Patrika v sobotu nedopadlo vítězně. Během fightu proti Vémolovi budu plnit roli morální podpory. Vyvádět nebudu. Nečekám žádné divadlo jak s "Pirátem". Myslím si, že to proběhne v klidu.“, odhaduje Dvořák

Patrik Kincl jde do zápasu s úplně novým nastavením mysli. Brutální dieta mu dává zabrat, avšak veškeré myšlenky upíná k zápasu. Hned po něm po v plánu vyrazit s rodinou na kratší odpočinek. Hned další víkend se totiž role vymění a Inspektor vycestuje, co by trenér s Davidem Dvořákem k jeho dalšímu zápasu do USA. V jaké pojede náladě se ale teprve uvidí.

Sledujte Oktagon 43 na Tipsport TV

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Dvořák má před sebou životní výzvu

Tak tohle je výzva! David Dvořák vyzve známého Američana

Chtěl ho, tak ho má mít. Český UFC zápasník David Dvořák měl v posledním období v hlavně jedno konkrétní jméno. A slavná organizace dává...

Souboj roku se kvapem blíží

Očekávaná bitva roku se blíží. Kolik si vydělají Vémola a Kincl?

Turnaj Oktagon 43 v O2 Areně se kvapem blíží. ⚡ S jakou sumou mohou aktéři hlavního zápasu Patrik Kincl a Karlos Vémola počítat na výplatní...

Karlos Vémola dává do tréninku všechno

Instagram ani Youtube? Tyhle aplikace nemají v mobilu Vémoly místo

Karlos Terminátor Vémola se rozhodl pro z jeho pohledu poměrně nezvyklý krok. Před pár týdny se rozhodl kompletně odstřihnout od online...