David Kozma přiznal, že i on si z Thajska přivezl infekci. Jak to ovlivnilo přípravu?

David Kozma se už tuto sobotu znovu ocitne v kleci s Bojanem Veličkovićem. Tentokrát jde ale skutečně o hodně, a tak se Růžový panter připravoval mimo jiné v Thajsku. A právě odtud si přivezl nechtěný suvenýr...

David Kozma Foto: OKTAGON MMA

Infekce postihla i Davida Kozmu. Mělo to vliv na přípravu

Davida Kozmu čeká jeden z nejtěžších zápasů kariéry. Soupeře sice už jednou porazil, o to větší ale hrozí nebezpečí, že ho podvědomě podcení, a tentokrát by byla ztráta veliká. Panter se připravuje na semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger velmi svědomitě, a tak v dobré víře absolvoval i kemp v Thajsku. Jenže právě odtud si nechtěně přivezl bakterii, která ho donutila zpomalit v přípravě.

Prvně jsme o komplikacích v Thajsku slyšeli ve spojitosti se Zbyňkem Vlčkem, který kvůli infekci nenastoupil do zápasu na Štvanici – byl jedním z asi devíti bojovníků, kteří si z kempu přivezli stafylokoka. Ukázalo se, že mezi nimi byl i David Kozma: „Musel jsem nasadit antibiotika, takže týden jsem skoro nic nedělal,“ přiznal David v podcastu Fight Cast One.

„Samozřejmě nějak jsem se udržoval, ale moc to nešlo s tím. Takže trochu jsem vypadl z přípravy, ale jsem dávno zpátky a jsem v dobré formě. Nebylo to tak blízko zápasu, bylo to dejme tomu dva měsíce před zápasem, takže byl ještě čas na to vynechat ten týden,“ popsal komplikace Kozma.

Bojovníci si v Thajsku užili i spoustu pozitivních věcí:

Na kempu se sešlo několik známých jmen české MMA scény. „Byl to super kemp, potom tam přijel i Jirka Procházka a Matouš Kohout, byl tam Vlasto Čepo,“ chválil si Kozma na svém youtubovém kanále složení na soustředění.

„Nakonec z toho bylo to, že devět lidí (myslím, že z patnácti) dostalo stafylokoka, takže i když ty žíněnky vytíraj, desinfekce tam byla na každym rohu, tak ty stafylokoky tam jsou,“ popsal nepříjemný závěr kempu.

➤ Čtěte také: Jungwirth: Pocházím z úplného dna. Nesmrtelný Kelt popsal trnitou cestu za úspěchem

I přes krátkou pauzu v tréninku si Růžový panter na srbského bijce věří, ačkoli přípravu na něj bere velmi vážně. „Vnímám ho jako skvělého zápasníka, kterého nesmím prostě podcenit. (...) Beru ho jako velkou výzvu, už jsem ho jednou porazil, ale na to nesmím myslet, protože člověk má pak tendenci podceňovat,“ připustil Kozma.

Už tuto sobotu uvidíme, jak se celá příprava vyplatila a zda se Davidu Kozmovi podaří probojovat do finále pyramidy. „Tlak na mě je, ale ne větší než vždycky, nebo alespoň si to snažím nepřipouštět, protože vím, že kdybych si to připouštěl, tak by mi to mohlo v tom zápase nějak uškodit. Já se snažím být v tomhle hodně flegmatickej a jít do zápasu s čistou hlavou,“ prozradil Kozma své nastavení do zápasu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný

Novotný a Touš predikují semifinále Gamechangeru. Jakého mají favorita?

Už zítra budeme svědky semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger.💪 Přečtěte si, odhadují průběh galavečera Ondřej Novotný a Pavel Touš.

Rafal Haratyk

Oktagon má smůlu. Elitní polský bojovník se nakonec upsal konkurenci

Tohle jméno se v souvislosti s organizací Oktagon MMA skloňovalo už delší dobu. Polská hvězda ale podepsala jinde. Čerstvé podrobnosti vám...

Christian Kelt Jungwirth

Jungwirth: Pocházím z úplného dna. Nesmrtelný Kelt popsal trnitou cestu za úspěchem

Coby Lucky Losera ho tento víkend uvidíme bojovat ve Frankfurtu.💪 Jaký je příběh Kelta, který si svůj úspěch vydřel od píky?☘️