Jungwirth: Pocházím z úplného dna. Nesmrtelný Kelt popsal trnitou cestu za úspěchem

Christiana Jungwirtha zná každý fanoušek Oktagonu více než dobře. Coby diváky vybraného Lucky Losera ho tento víkend uvidíme bojovat ve Frankfurtu. Nesmrtelný Kelt prozradil, čím vším si musel projít, aby dosáhl svého snu.

Christian Kelt Jungwirth Foto: OKTAGON MMA

Cesta za úspěchem v bojových sportech byla trnitá

Christian Jungwirth patří k zápasníkům, kteří své kvality dokázali proměnit ve zlato v rekordním čase. S MMA začal teprve v roce 2017, a přesto už stihl absolvovat celkem jednadvacet zápasů. I to svědčí o tom, jak moc si přeje dosáhnout úspěchu.

Kelt je ale také z těch, kdo si musí všechno tvrdě vydřít. „Začátky nebyly jednoduché. Pracoval jsem v Dischingenu ve Vartě na tři směny. (...) Vždycky jsem před noční trénoval, boxoval, v práci jsem pak byl úplně mrtvý,“ popsal těžké časy Jungwirth v promovideu Oktagonu V kůži bojovníka.

„Měl jsem směny pozdě v noci, pak jsem v osm hodin ráno odvedl malou do školky, potom jsem jel do Stuttgartu a od 10 do 12 jsem trénoval. A odtamtud jsem vyrazil rovnou do práce, na parkovišti jsem si dal patnáctiminutového šlofíka, mezitím jsem se naobědval. Pak jsem si nasadil montérky a 10 až 12 hodin pracoval,“ vzpomínal Jungwirth se slzami v očích. „Potom jsem jel domů se vyspat a najíst a večer do Nördlingenu na box.“

„Pak přišel hlavní sponzor a díky němu jsem se mohl rozhodnout pro svůj sen,“ prozradil Kelt, kdy došlo ke zlomu. „V práci jsem dal výpověď.“ Jungwirth se tehdy vrhnul vstříc nejistotě, ale věděl, že taková šance přichází jen jednou za život a hodlal jí využít. „To všechno jsem si těžce vydřel, pocházím z úplného dna, z úplného dna! Krůček po krůčku. Neustále vpřed. Ano. Žiju pro to. Více než kdokoli jiný.“

➤ Čtěte také: Kincl o duelu Kozma Veličković: Kozmič má pomalejší start, ale soupeře dokáže otrávit

Jungwirthův zápas s Bojanem Veličkovićem, jako by jeho slova potvrzoval. Když Kelt začínal trénovat MMA, srbský bojovník zápasil v UFC, a tak mezi nimi v době společného zápasu vládl – co se týče zkušeností – velký rozdíl. Přesto měl Bojan co dělat, aby německého bojovníka zvládnul.

Nechybělo málo a Veličković by Jungwirtha uškrtil hned v prvním kole, nesmrtelný Kelt se ale odmítal vzdát a naprosto nepochopitelným způsobem se dokázal z Veličkovićovy submise vymanit.

Nakonec ho Srb i přesto porazil na body, ale Jungwirth předvedl tak skvělý zápas a tak neochvějné odhodlání, že se diváci rozhodli dát mu druhou šanci a vrátit ho do hry coby takzvaného Lucky Losera.

Díky tomu si Jungwirth už tuto sobotu střihne duel jakožto jeden z bojovníků rezervního zápasu pyramidy Tipsport Gamechanger. Stát proti němu bude řecký bojovník Ioannis Palaiologos. Více o jejich souboji se dozvíte zde: Oktagon 46 (Tipsport Gamechanger): Jungwirth vs. Palaiologos – kurzy, analýza a tip

Připomeňte si Jungwirthovu neuvěřitelnou houževnatost, kterou projevil v zápase se zkušeným Bojanem Veličkovićem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Palo Langer a Palo Neruda

Na koho by si Palo Neruda vsadil v duelu Vémola vs Langer? Jeho tip vás možná překvapí

Co nevidět nás čeká duel Pavola Langera a Karlose Vémoly a celá česká MMA scéna se snaží odhadnout, jak tahle bitva dopadne. Jak to vidí...

Vlado Lengál

Lengál: „Po Štvanici se mi smáli za žabky. V televizi musím stihnout hlavně Love Island“

Přímo v jeho domovském Gladork Gymu ve Znojmě jsme natočili zajímavý rozhovor s Vladimírem Lengálem. Jak s odstupem hodnotí poslední zápas...

Vlasto Čepo má konečně soupeře

Čepo má konečně soupeře na zápas v Bratislavě. Utká se s prvním Egypťanem Oktagonu

Turnaj v Bratislavě se nezadržitelně blíží a fanoušci nedočkavě vyhlíželi soupeře Vlasta Čepa.👊 Bude jím první Egypťan Oktagonu.