Dělal jsem zbytečné chyby, přiznává David Dvořák. Na kolik zápasů má v UFC ještě smlouvu?

David Dvořák utrpěl ve svém posledním zápase v UFC nepříjemnou porážku. Proč se to podle samotného Dvořáka nepovedlo a na kolik zápasů má ještě s UFC smlouvu?

David Dvořák Foto: Profimedia

Svému snu věřím, říká David Dvořák. Co se v posledním zápase nepovedlo?

David Dvořák šel do posledního zápasu dle vlastních slov perfektně připravený. Je fakt, že svět MMA je nevyzpytatelný, a právě to se mu dost možná stalo osudným, když se jeho plánovaný protivník Matt Schnell zranil a Davidovi tak nezbývalo, než se pokusit bez cílené přípravy porazit jeho náhradníka Stevea Ercega.

„Všechno probíhalo v pohodě... když jsem vstoupil do toho zápasu, necítil jsem žádný stres, nic, co by bylo špatně...“ přiznal David a dodal, že není nic, na co by se mohl vymluvit. Prozradil, že na Schnella trénoval v nejlepších českých i zahraničních gymech, mimo jiné i u Patrika Kincla, který mu dal po zápase cenný feedback.

„Říkal mi to i Patrik Kincl, když jsme to řešili po zápase... že tam byly drobný chyby, které rozhodujou o tom, kdo vyhraje a kdo prohraje. Jako třeba když jsem byl na soupeřovi, byl jsem v pozici a měl jsem zadek hodně vysoko a soupeř z toho těžil,“ popsal David Dvořák ve svém pozápasovém livestreamu.

„Ty chyby jsem nechtěl dělat, snažil jsem se být co nejvíc přesnej, ale byly tam drobnosti, který mi v tom fightu buď nedošly, nebo je nemám dostatečně nadrilovaný, ale dělal jsem tam tyhle chyby, který o tom rozhodly... to mě stálo tenhle zápas.“

„David mi přišel v nejlepší formě, v jaký kdy byl, nepříjemnost pro nás byl ten – ale to i pro soupeře – short notice, takže se celou dobu ladilo na něco jinýho, pak se muselo maličko přeskočit... z trenérskýho hlediska nemám co vyčíst, byly tam jen drobné chyby, drobnosti, které bohužel v nejlepší lize světa stojej pak ten výsledek,“ okomentoval ve svém vlogu Patrik Kincl.

Kincl popsal, že David Dvořák měl pak v zákulisí jen kousek ke kolapsu, což je důkaz toho, že dal do zápasu skutečně všechno a to Patrik označil za velkou výhru. Z vlastní zkušenosti Patrik Kincl ví, že první, komu má zápasník po prohře potřebu se omlouvat, je jeho tým, protože má pocit, že je zklamal: „... takhle to vůbec není, Dejve, jestli se koukáš, já jsem na tebe pyšnej, předvedl jsi parádní výkon...,“ vzkázal Kincl Dvořákovi.

Dvořák ve svém pozápasovém livestreamu dodal, že tenhle zápas mu ukázal, že záleží i na sebemenších detailech a že je třeba, aby trénoval techniky „do zblbnutí“ a vypiloval je do dokonalosti.

MMA - aktuální kurzy zde

David Dvořák má za sebou v UFC šest zápasů, z toho půlku výher a půlku proher a nabízí se otázka, v kolika zápasech mu ještě smlouva s UFC dovolí napravit si reputaci: „Teď to mám aktuálně tři tři, s tím, že tři prohry v řadě bohužel, což je dost nepříjemný,“ povzdychl si Dvořák s tím, že ve smlouvě má ještě jeden zápas, který bude pro jeho budoucí kariéru určující.

„Když bych nevyhrál, tak je to jednoznačnej konec, ale to si nepřipouštím. Jsem přesvědčený, že mám na to být tam s nimi a udělám pro to maximum... Vím, že se můžu s těmahle klukama měřit, byť to tak teď nevypadá, ale chci tam bejt, chci pokračovat,“ prohlásil odhodlaně.

Připomeňte si Davidův poslední zápas:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tereza Bledá bere v UFC první výhru

Vítězství do Česka! Tereza Bledá nedala soupeřce šanci a zapisuje první výhru v UFC

Mise splněna. Česká fighterka Tereza Bledá ve svém druhém zápase v organizaci UFC zakusila, jak chutná vítězství. V Las Vegas předvedla...

Pavol Langer se postaral o prvotřídní senzaci

Šílený Oktagon 44: Spousta krve, hororové zranění a slovenská pohádka se šťastným koncem

Turnaj Oktagon 44 nabídl neuvěřitelnou podívanou plnou silných momentů. Podívejte se na to nejzajímavější z MMA galavečera v německém...

Martin Fenin to zase přehnal s pitím

Bouřlivák Martin Fenin zase řádil! Zasahovat musela policie. Co na to Oktagon?

Tenhle projekt dostává vážné trhliny. O Martinovi Feninovi nebylo nějakou dobu příliš slyšet. Teď to však vyhlášený potížista dohání mírou...