Dusno na české boxerské scéně. Vlado Lengál se brání nařčení a posílá jasný vzkaz

Český profesionální box má novou kauzu, která se týká bojovníka Oktagonu Vlado Lengála. O co jde se dozvíte v článku.

Vlado Lengál je mimo jiné úspěšný český boxer Foto: Profimedia

Já že shazuju český box? Diví se Vladimír Lengál

Zápasník Vlado Lengál ještě do nedávna držel český profesionální titul v boxu ve velterové váze. V současnosti se ale plně věnuje MMA, kde má větší možnost uplatnit svůj velký potenciál. Svůj boxerský titul se rozhodl uvolnit, neblokovat divizi a hlavně tím zajistit větší atraktivitu boxu jako takového. Stáj Patron Boxing jeho rozhodnutí přijala.

Už v pátek 13. října se o uvolněný titul na galavečeru v Plzni utkají v zápase na 10 kol Jan Šindelář a Patrik Baláž. Právě Šindelář, zvaný „Šmoula“, je Lengálův parťák a kamarád, zatímco s Rocky Balážem se Vlado vůbec nemusí. Fanoušci možná ještě mají v živé paměti výstavní KO, které Lengál uštědřil Balážovi na konci roku v Lucerně a získal zmíněný titul.

Olomoucký Patrik Baláž se od té doby dožaduje odvety a oba se spolu několikrát chytli na sociálních sítích. Opětovný zisk boxerského titulu a případnou odvetu sice Lengál nevyloučil, v současné době se chce ale soustředit na MMA, kde je na něj po skvělých výkonech upřena daleko větší pozornost.

„Box je moje nejsilnější disciplína, vyrůstal jsem v tom od mala a celý můj život se točí kolem boxu. Já se ale teď chci věnovat MMA, které je pro mě sice těžší, ale je to úplně o něčem jiném. Nebaví mě boxovat před třemi stovkami lidí. Díky MMA se mi změnil život a já si toho moc vážím.“

Před nadcházejícím galavečer The Ring 8 si moderátor Antonín Vavrda pozval na rozhovor, jak Honzu Šindeláře, tak Patrika Baláže. Jedním z hlavních témat byla právě osoba Vlado Lengála a u té příležitosti padla otázka, zda svými výroky neshazuje český box. „Vlado Lengál se pro FightLive.cz nechal slyšet, že ho tahle otázka vyloženě dopálila.

„Nechápu, jak tohle může vůbec říct. Vždyť já jsem ten, který český box propaguje a neustále vyzdvihuje. Všichni ví, že jsem boxer. Boxoval jsem mimo jiné v O2 Aréně před 20 tisíci lidmi a český box jsem opakovaně zmiňoval.

Já dávám jenom fakta, nic víc. Ta fanouškovská základna bohužel v boxu není. Je to na vás boxeři… Já jsem ten, kdo box vyzdvihuje a prezentuje ho i ve světě MMA. Já dřu od rána do večera a nechci být král pro 300 lidí.“

Vlado Lengál má před sebou další ostrou prověrku pod organizací Oktagon MMA. V prosinci se na jubilejním 50. turnaji postaví Samuelu Barkovi, který je v žebříčku před českým borcem. Vlado se netají tím, že by si v pérové váze rád došel pro titul a nutno dodat, že vzhledem k posledním zápasům k tomu má solidně nakročeno.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vlado Lengál

Lengál: „Po Štvanici se mi smáli za žabky. V televizi musím stihnout hlavně Love Island“

Přímo v jeho domovském Gladork Gymu ve Znojmě jsme natočili zajímavý rozhovor s Vladimírem Lengálem. Jak s odstupem hodnotí poslední zápas...

Vladimír Lengál na Štvanici předvedl skvělý výkon

„Fighterský život je sinusoida.“ Lengál zavzpomínal, jak se pral s neúspěchy

Vladimír Lengál má za sebou velký úspěch na Štvanici, kterým si připsal pátou výhru v řadě.🏆 Ne vždy to bylo růžové, jak se vyrovnával s...

Losene Keita

Sanikidze míří do bantamu. Kdo si s Keitou zatančí o pás? Buchinger nebo Lengál?

Pás pérové váhy Oktagonu nemá nositele, a tak se řeší, kdo se o něj utká. Zabojuje Buchinger, nebo svou titulovou šanci konečně dostane...