Extrémně nepříjemný crucifix stál Lengála v Ostravě zápas. Na dohled je ale obrovská výzva

Takhle si Vlado Lengál svou ostravskou misi rozhodně nepředstavoval. Ve zvláštním zápase se Samuelem Barkem utrpěl hořkou porážku. Teď musí rychle přepnout.

Samuel Bark překvapil Lengála na zemi Foto: OKTAGON MMA

Chyba v posledním kole stála Vladimíra Lengála zápas v Ostravě

Další vzestup žebříčkem pérové váhy se odkládá. Vlado Lengál na turnaji Oktagon 50 v Ostravě těsně prohrál na split decision se Samuelem Barkem a 6zápasová šňůra výher je pryč. Teď ho však čeká velká kariérní výzva.

Oblíbený bijec si totiž svými výkony v posledním roce vysloužil vstupenku do milionového Tipsport Gamechangeru, který se uskuteční v lehké váze během roku 2024. V tuto chvíli je dokonce jediným českým bojovníkem mezi jmény, které na tiskové konferenci Oktagon Time oznámili promotéři.

Měření s naprostou evropskou špičkou a vidina tučné finanční odměny je pro Lengála novou motivací a paradoxně mu může pomoct na sobotní porážku rychle zapomenout. Začíná totiž boj s časem a také váhou. Tentokrát je úkol opačný. Přibrat potřebné kilogramy a celkově zesílit, což je nejbližší plán pro nadcházející tři měsíce.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Už před samotným zápasem na turnaji Oktagon 50 bylo jasné, že Vlada nečeká nic jednoduchého. Samuel Bark, jakožto vynikající thaiboxer, představoval, alespoň na papíře, hrozbu především v postoji. To se však nepotvrdilo.

Počet úderů v prvním kole bychom možná napočítali na prstech jedné ruky, tak opatrný průběh úvodní kolo mělo. Oba borci se vzájemně načítali, vědomi si svých postojářských kvalit, přičemž Bark zvolil taktiku hodně před soupeřem couvat. Netrpěliví fanoušci ale dali jasně najevo, že čekali od zápasu něco zcela jiného.

První kolo šlo na stranu Barka, který přeci jen zaznamenal více signifikantních úderů. Ve druhé pětiminutovce se Lengál pokoušel více wrestlit a v jeden moment dostal Barka pod sebe, ten se však vzápětí dokázal opět postavit. Prostřední pasáž šla sice za Lengálem, zároveň mu ale viditelně vzala spoustu sil, což se nakonec v závěrečném kole zápasu projevilo.

V polovině 3. kola vyrovnaného souboje si Lengál nepohlídal situaci na zemi, kdy mu Bark zaklínil ruku v nepopulárním, avšak nesmírně účinném crucifixu ho trápil více než minutu. Právě to rozhodlo o tom, že si Samuel Bark připsal první výhru v organizaci Oktagon MMA, zatímco Vlado má do nadcházející přípravy o čem přemýšlet, a co zlepšovat.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Samsonidse opouštěl klec na nosítkách

Měl rozhodčí zakročit dřív? Samsonidse byl po devastujícím KO Keity dlouho v bezvědomí

Z těch záběrů mrazí. Losene Keita v zápase o titul pérové váhy na turnaji Oktagon 50 brutálním způsobem knokautoval Nika Samsonidseho,...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Attila Végh

Attila Végh: Karlos sice zápasí, ale kvalitou jde dolů. Langer byl jen lucky punch

Během jubilejního turnaje OKTAGON oznámil důležitou událost. 8. 6. se konečně dočkáme odvety Attila vs. Vémola.💪 Jak Végh vidí své šance?🔥