Měl rozhodčí zakročit dřív? Samsonidse byl po devastujícím KO Keity dlouho v bezvědomí

Z těch záběrů mrazí. Losene Keita v zápase o titul pérové váhy na turnaji Oktagon 50 brutálním způsobem knokautoval Nika Samsonidseho, kterého zdravotníci dlouho přiváděli k sobě a klec musel opustit na nosítkách.

Samsonidse opouštěl klec na nosítkách Foto: OKTAGON MMA

Keitovo KO budí velké emoce. Objevila se kritika na adresu rozhodčího Voborníka

Hlavní zápas turnaje Oktagon 50 v Ostravě nabídl nekompromisní KO v podání Losena Keity. O tom, jak tvrdý a nesmlouvavý dokáže být, nás Černý panter přesvědčil na začátku druhého kola. Po roundkicku totiž přiletěl na bradu Samsonidseho zdánlivě krátký pravý hák, jehož razance ale byla tak silná, že poslala bezvládného německého vyzyvatele okamžitě k zemi.

Keita na zemi následně přidal další dva údery. Tím prvním přerazil v té chvíli už absolutně vypnutému Samsonidsemu čelist, závěrečný úder byl pak už navíc, jenže hlavní ringový rozhodčí Jan Voborník k tomu dal Keitovi prostor, což řada fanoušků na sociálních sítích kritizuje.

Úžas z Keitova KO vystřídal strach. Niko Samsonidse byl totiž poměrně dlouhou dobu v bezvědomí. Když se po několika desítkách vteřin naštěstí probral a za pomoci zdravotníků opouštěl halu na nosítkách, hala mu tleskala.

Pravdou je, že v době, kdy přišel první Keitův úder na zemi, byl rozhodčí Voborník na opačné straně klece a nějakou chvíli trvalo, než mezi oba bojovníky skočil. Diskuze o možném pozdním ukončení jsou tak bohužel na místě. Nic na tom nemění ani fakt, že šlo o titulový zápas, které se zpravidla nechávají plynout o něco déle. Údery do hlavy knockoutovaného zápasníka, přitom mohou mít fatální následky pro zdraví i následnou dobu rekonvalescence.

Gesto Losena Keity a vzkaz Samsonidseho

Losene Keita po zápase navštívil Samsonidseho v medical roomu a opakovaně mu vyjádřil podporu a respekt. Na tiskové konferenci pak ještě uvedl, že je podle něj Samsonidse jedním z nejlepších bojovníků pérové váhy v Evropě. Sám Niko Samsonidse později na svém Instagramu poslal fanouškům tento vzkaz:

„Jsem v pořádku. Tohle se prostě občas někdy stane. Je to nedílná součást celé hry. Naštěstí mám kolem sebe skvělé lidi, kteří jsou mým při mě vždy sojí. Děkuji všem za podporu, přišlo mi obrovské množství zpráv. Určitě se vám všem zase brzy ozvu. Gratuluji a děkuji Keitovi. Mějte se hezky"

Vítězství nebo porážka. Ale je toho mnohem víc. Nikdy jsme si nevybrali snadnou cestu, naopak je to těžká a dlouhá cesta. Ale stojí to za to. Jsem vděčný za všechnu lásku a podporu. Zatím"

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rozhodčí to v MMA často nemají lehké

TOP 7 domácích a zahraničních MMA rozhodčích

Ožehavým tématem ⚡ ve smíšeném bojovém umění je pozice rozhodčího. Kdo se řadí k těm nejlepším na světě a kolik vydělají 💰 se dozvíte v...

Mate Kertesz poráží Christiana Jungwirtha na split decision, OKTAGON MMA

Jak se boduje v MMA? Varianty a kritéria bodového rozhodnutí

V tomto článku rozebíráme, jakým způsobem se boduje MMA zápas ☝. Jaké jsou varianty bodového rozhodnutí 🖊️ a co se v průběhu boje považuje...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...