Jak vnímá česká MMA scéna rozchod UFC a USADY? Přečtěte si názor Novotného či Kincla

Pohár trpělivosti přetekl, UFC a USADA se rozešly, což mnohé naplnilo pochybnostmi a obavami, aby to nebyl pro stále oblíbenější bojový sport krok zpět. Jak to vnímají osobnosti české MMA scény?

Palo Neruda, Patrik Kincl a Ondřej Novotný Foto: OKTAGON MMA

Konec kralování agentury USADA. Co na to česká MMA scéna?

O agentuře USADA jsme toho v poslední době slyšeli mnoho. Zápasníci si s jejími členy užili spoustu „srandy“, ale teď je všemu konec, jelikož UFC a USADA jsou v rozchodovém řízení. Organizace se s agenturou za dobu spolupráce mnohokrát nepohodla, co však bylo třešinkou na dortu rozporů, se můžeme jen dohadovat.

Tato zpráva v každém případě strhla vlnu skepticismu a fanoušci, ale i někteří zápasníci začali malovat čerta na zeď a vyjádřili obavu, aby to některým bojovníkům neposkytlo příležitost se do zápasu něčím posilnit – byť je nasnadě, že UFC přijde s náhradním systémem. A jak tuto zprávu vnímaly osobnosti domácí MMA scény?

„Přiznám se, že to nemám nastudované do posledního detailu, ale řádově USADA podělala UFC po šesti-, možná osmileté spolupráci, kdy zhrzená odchází. Samozřejmě jí jde taky o prachy, to si pojďme rovnou říct, a o velkého klienta,“ nakousl téma Ondřej Novotný ve svém podcastu MMA letem světem.

„UFC vyvinulo nějaký vlastní systém testování, protože platili brutální peníze USADĚ a nebyli vždycky zcela spokojení, a kdo by taky byl, protože těch failů bylo strašně moc, toho testování bylo strašně moc, ten způsob toho testování... vemte si, kolik toho bylo kolem Jirky Procházky (...) Spousta bojovníků si stěžovala.

USADA to podala tak, že UFC s nimi končí a je to kvůli Conorovi vlastně trošku a postavila UFC do hrozně špatnýho světla. (...) UFC má nějaký vlastní systém, který představuje a vyvíjí, takže to nebude tak, že nebudou testovat,“ vysvětlil Novotný.

➤ Čtěte také: Sotva McGregor vstoupil do programu, UFC utnulo spolupráci s USADA. Náhoda?

Podobně střízlivě se na rozchod UFC s USADA dívá i Patrik Kincl, který se k situaci vyjadřoval na instagramu v rámci svých pondělních otázek a odpovědí. „Nechává mě to v klidu. USADA nebyla úplně bez chyby.

Testování Jirky, Costy a asi by byly ještě horší příklady. Ze začátku to asi bude mít nějaké mouchy, ale rozhodně to není konec testování. Naopak by mělo být efektivnější. Uvidíme,“ nabídl svůj pohled na věc Kincl.

➤ Čtěte také: Lajoš Klein popsal bizarní okolnosti testování agenturou USADA. Tohle vás zaručeně pobaví

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Jiří Procházka: Uvolnit pás nebylo z mé hlavy. Věřil jsem, že ho dokážu získat zpět

Jirku Procházku čeká co nevidět životní zápas o pás, který kdysi velkoryse uvolnil. Nápad prý nebyl jeho, ale věřil, že ho jednou získá...

Conor McGregor má co slavit

McGregor byl zproštěn obvinění. Místo trestu dál víří vody na sociálních sítích

O tom, že je Conor McGregor stále divoký, svědčí jeho kauzy, ale také jeho aktivita na sociálních sítích, kde si neváhá podat ani špičkové...

Lucka Pudilová

Lucka Pudilová: Prohry jsem obrečela. McGregor rád spáruje se slabšími

Lucka Pudilová byla první Češkou v UFC, přesto se i ona musela naučit vyrovnat s prohrami.👊 Jak se dokáže naše top bojovnice vypořádat s...