Jedna rána za druhou! Baba Jaga přiznal, co všechno vedlo ke konci kariéry

Mnozí fanoušci Oktagonu  a MMA stále nemohou uvěřit, že Václav Mikulášek skutečně končí svou kariéru. Baba Jaga ale hned avizoval, že nejde o náhlé rozhodnutí a že k tomuto závěru se schylovalo už nějakou dobu.

Václav Baba Jaga Mikulášek Foto: instagram/vasekmikulasekfanpage

Bylo toho už zkrátka příliš...

Už v pořadu Oktagonu Na dohled Václav Mikulášek naznačil, že neprožívá zrovna nejlepší období života. Začátkem roku se musel odstěhovat z Prahy, což ho také odchýlilo od trénování v oblíbeném RPG gymu. To byl ale jen jeden z důsledků mnoha problémů.

Když Baba Jaga odhodil po drtivé prohře s norským bojovníkem Ole Magnorem (který ho uškrtil hned v první minutě) rukavice, celý stadion nevěřícně tajil dech. Každý logicky předpokládal, že jde o zbrklé rozhodnutí podnícené čerstvou porážkou, Mikulášek však už v pozápasových rozhovorech avizoval, že nad koncem kariéry uvažoval už dlouho.

Důvodem odchodu do MMA důchodu je prostý fakt, že Vaška už zápasení netěší tak jako dřív, teď však v rozhovoru pro iSport.cz zauvažoval, kdy se začal lámat chleba a přiznal, že ke konci kariéry se pomalu ale jistě schylovalo už od zápasu s Karlosem Vémolou.

„Už po tom zápase (s Vémolou) jsem cítil, že něco není v pořádku. Že mě to tak nebaví, že si to tak neužívám. Všechno bylo těžké a vleklo se to delší dobu. Je možné, že tam to začalo být nezábavné a bylo toho moc. Furt něco řešit, poslouchat, ztratil jsem lásku k MMA,“ přiznal v rozhovoru pro iSport.cz Mikulášek.

K tomu se však přidala i celá řada osobních problémů. Baba Jaga přiznal, že nejvíc do jeho života zasáhla ztráta miminka. Začátkem roku pak následovalo stěhování z Prahy a na Vaška se hrnul jeden problém za druhým. K tomu všemu ho prý měli okrást sponzoři se ztrátou zhruba sto tisíc korun.

Vašek prozradil, že tomu všemu nepřidávali hejtři a věčné rejpání okolí, které si nedokáže nebrat k srdci: „Že mě každý soudí a absolutně mě nezná. S*alo mě to, řešil jsem to v sobě hodně. Nebylo mi jedno, co si o mně kdo myslí,“ odpověděl pro iSport na otázku, co mu na jeho kariéře nejvíce vadilo.

Čtěte také: Nejdřív uškrtil Babu Jagu, teď si chce podat Čepa. Co mu norský viking vzkázal?

Mikulášek přesvědčeně tvrdil, že i kdyby zápas s Magnorem vyhrál, jeho rozhodnutí by se nezměnilo a rukavice by skončily pohozené na zemi tak či tak, zároveň ale připustil, že to, čím si za poslední dobu prošel, s ním v ten den bylo v kleci a nepochybně to ovlivnilo jeho výkon.

Není však všem dnům konec, a i sám Baba Jaga prohlásil „nikdy neříkej nikdy“. Tréninky mu prý chybí už teď, a tak je možné, že si jeho tělo i hlava žádají akorát pauzu, a možná je jen otázkou času, kdy znovu zatouží po boji v kleci.

Ještě před zápasem nebylo na Vaškovi nic znát, byl plný optimismu:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jako další Karlose čeká Palo Langer

Co předvedl Vémola s Alsinou, by na Langera podle Novotného nestačilo

Nejdřív lidé říkali, že Vémola dostal na Štvanici lehkého soupeře, pak bučeli, protože Alsina dokázal dominovat.🤼‍♂️ Jak zápas vnímal...

David Dvořák vyhlíží svého dalšího soupeře

Těžká zkouška ohněm. David Dvořák jde do zápasu o všechno s neporaženým prospektem

David Dvořák už ví, kdo bude jeho další soupeř v UFC. Český legionář se o novou smlouvu utká s obrovsky nebezpečným japonským zápasníkem.

Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný

Vedení Oktagonu chystá velkou novinku, která potěší fanoušky i zápasníky. O co jde?

V dohledné době čeká fanoušky a hlavně bojovníky organizace Oktagon velká změna. Nově budou mít fighteři možnost daleko lépe reagovat na...