Jiří Procházka: Vracím se ke kořenům. Český samuraj prozradil, na co se v přípravě soustředí

Jiřího Procházku čeká co nevidět bitva s Alexandarem Rakićem. Český samuraj prozradil, jak na srbského bojovníka trénuje a co od zápasu s Alexem Pereirou změnil v přípravě.

Jiří Procházka Foto: Profimedia

Návrat ke kořenům

Jiří Procházka měl minulý rok tu čest bojovat ve slavné Madison Square Garden, letos bude součástí jubilejního třístého turnaje. Tam si to rozdá se srbským bijcem Alexandarem Rakićem. V čem český samuraj změnil přípravu, aby si z klece po nešťastné prohře s Alexem Pereirou odnesl vítězství?

Jiří Procházka se nedávno vrátil z kempu z Bratislavy, kde se společně s dalšími polotěžkými a těžkými váhami – a také s Attilou Véghem – soustředili čistě na sparringy.

„Jeli jsme tam pořádně zawrestlit a pořádně zaboxovat a vytříbit to s tou těžkou váhou protože každá ta rána je tam jinačí, ten wrestling je tam jinačí, ta práce s tou váhou,“ vysvětlil Jirka pro kanál Mixx Sports Media.

Na Rakiće pilujeme silné stránky

Kromě toho se ale Jiří Procházka a jeho tým zaměřují na naprosté základy. „Tuhle přípravu jsme sami nazvali ‚Back to the Roots‘, takže nejedeme nic jinýho než bomby, tu techniku a snažíme se ten peak toho mistrovství dosáhnout množstvím,“ vysvětlil český samuraj.

„Každý kemp je jinačí, zaměřený na toho člověka. Co se týče systematiky, moc jsem toho neměnil, akorát jsem si vzal věci víc pod svoje křídla, nenechávám věci jen tak, musím do toho dávat teď víc,“ připustil Procházka.

„Určitě nechci přípravu jet tak jako dříve, protože už jsme se nějakým způsobem posunuli. Na každého zápasníka je jiná strategie, protože je třeba to přizpůsobit adekvátně tomu člověku. Co se týče Rakiće, který je všeobecný, komplexní, tak ani tak nechystáme nic nového, spíš se vracíme k zajetým věcem a snažíme se využívat ty silné stránky,“ prozradil Jiří něco málo ze strategie.

sipka Čtěte také: Nechutná rvačka diváků v hledišti na UFC v Mexiku bude mít dohru? Dana White reaguje

Jirku uvidíme v akci už 13. dubna. „Není to sice hlavní zápas, ani titulový, ale pro něj jdeme, takže já v tom rozdíly nedělám. (...) Příprava probíhá podle plánu a těším se,“ pochvaloval si Procházka.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ilia Topuria si plní příjemné povinnosti

Topuria v záři reflektorů. 75 000 diváků přihlíželo jeho slavnostnímu výkopu na Realu Madrid

Novopečený šampion pérové váhy UFC Ilia Topuria si užívá slávu plnými doušky. Ve fotbalovém chrámu Santiago Bernabeu si tentokrát...

Dana White čelí problému

Nechutná rvačka diváků v hledišti na UFC v Mexiku bude mít dohru? Dana White reaguje

Na víkendovém turnaji UFC Fight Night v Mexiku bylo k vidění několik parádních sportovních výkonů, ale bohužel se udál i obrovský skandál....

Michael Chandler

VIDEO: McGregore, vrať ten svůj cukrkandlový zadek do oktagonu! hlásal Chandler v hale plné diváků

Michael Chandler trpělivě čeká na svého soka, když má ale příležitost McGregora popíchnout, neváhá. Téhle šance využil i v plné hale v...