Karlos Vémola detailně popisuje, jak vypadá jeho shazování. Oblbnu hlavu i tělo, říká

Karlos Vémola je známý tím, že dokáže během krátké chvilky shodit až třináct kilo. Popsal, jak celý proces probíhá, co u toho prožívá a vysvětlil, proč se shazováním nezačíná dřív.

Karlos Vémola Foto: OKTAGON MMA

Je to o hlavě

Pro mnohé zápasníky začíná boj ještě dávno předtím, než nastoupí do klece. Nejenže musí podstupovat tvrdou přípravu, někteří musí shazovat velkou spoustu kil, aby se vešli do váhového limitu. O tom může vyprávět i Karlos Vémola, který má se shazováním bohaté zkušenosti. Vsaďte si na bojové sporty a získejte registrační bonus.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Já jsem schopný za večer shodit třináct kilo, protože jsem schopný nastavit svou hlavu a to není jen ve sportech. Třeba v koncentračních táborech, když si vezmete, čím to tělo muselo projít a zvládlo to,“ vysvětlil Karlos v pořadu MEDx Talks.

„Samozřejmě pokud se na to nepřipravujete a to tělo na to neučíte, a hlavně hlavu, aby to zvládla, tak abych to vysvětlil pro laika, to máte jako houbičku na nádobí, když je mokrá, tak je relativně těžká, když ji vymáčknete, tak je krásně lehoučká, a když ji pak vrátíte do vody, tak je zase těžká. A takhle nějak já se učím pracovat se svým tělem,“ popsal Terminátor.

Je to jako s houbičkou na nádobí

Karlos prozradil, že se ho lidé často ptají, proč s procesem nezačne dřív, aby pak nemusel shazovat tolik najednou. „Já když to svoje tělo budu ubíjet už teď a budu ho týden po týdnu ničit a budu to shazovat, tak to tělo postupně chřadne.

Víte, že když jste dlouhodobě nemocní, tak čím déle jste nemocní, tím víc to vaše tělo chřadne. Když jste nemocní jen jeden den a druhý den už vám nic není, tak se jako by oklepete, jdete do práce a normálně fungujete, protože třeba jednodenní viróza není taková zátěž pro to tělo jako čtyřtýdenní. Pokud budete mít čtyři týdny chřipku, tak budete unavení a vysílení,“ vysvětlil Karlos.

„Pokud já budu mít čtyři týdny dietu, tak mi to tělo bude slábnout. Takže já se těch třicet šest hodin kousnu a nepiju, nejím, běhám, jsem v sudu, ve kterém se potíte. Zavírají mě do sauny, skoro ani nevím o světě,“ popsal svůj stav.

➤ Čtěte také: Jak dělají váhu MMA bojovníci? Hubnutí na hranici sebeobětování

Jestli si ale představujete, že zápasníci se můžou jít hned po vážení naládovat a vynahradit si tak mnohahodinový půst, jste na omylu. „Ten žaludek se velice rychle stáhne a vytvoří se vám nechuť k vodě a k jídlu, a když se najíte nebo napijete hodně, tak dostanete strašnou křeč. I když máte obrovskou žízeň, tak nesmíte vypít a sníst víc jak kilo za hodinu,“ prozradil Vémola.

Tělo to ani nestihne zaregistrovat

„Když to udělám rychle za ten jeden den, oblbnu to tělo i hlavu a shodím z 96 na 84, tak to tělo je v extrémním šoku, ale když potom přes noc postupně, pomalu zase přiberu na těch 96, tak já to tělo oblbnu, aby to nestihlo ani zaregistrovat. Pokud bych ho držel na té váze třeba čtrnáct dní, tak to tělo zchřadne. Když to stihnu za dvacet čtyři hodiny, tak to tělo to nestihne ani zaregistrovat,“ dodal Karlos.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Matěj Peňáz

Matěj Peňáz: S Khamzatem je těžká domluva, vždycky jede na sto procent

Matěj Peňáz se znovu vrací do hry a prozradil, jak je na tom jeho zdraví a jak vypadá trénink v Allstars Gymu, například s Khamzatem...

Rony vs. Buki

Buki s Ronym si to vyříkali tváří v tvář. Připadáš mi falešný, prohlásil Paradeiser

V Ostravě je čeká titulový zápas a odveta💪, a tak se Buki s Ronym potkali v pořadu Tváří v tvář. Vyříkali si i zdánlivě utajovanou...

Karlos a vzácný bílý tygr

Velké nepříjemnosti před zápasem! Vémolovi chtějí odebrat milovanou tygřici

Terminátora co nevidět čeká zápas v O2 aréně, k tomu všemu se ale potýká s nepříjemnostmi, které mu nedají spát. Úřady mu chtějí vzít...