Velké nepříjemnosti před zápasem! Vémolovi chtějí odebrat milovanou tygřici

Co nevidět ho čeká zápas v O2 aréně, k tomu všemu se ale potýká s nepříjemnostmi, které mu nedají spát. Chtějí mu totiž odebrat milovanou tygřici. Přečtěte si, co za rozhodnutím úřadů stojí.

Karlos a vzácný bílý tygr Foto: Karlos Vémola

Zvíře není věc

Karlos Vémola je známý tím, že je velkým milovníkem zvířat, a ne jen tak ledajakých. Terminátor s oblibou chová exotické tvory, jenže k tomu se vážou určité povinnosti, jako je například řádná dokumentace. Na tenhle problém teď Karlos Vémola narazil v případě bílé tygřice Ramby, kterou mu chtějí úřady odebrat.

„Antonie Ramba bohužel nemá CITES, což znamená zdroj původu,“ prozradil Karlos pro CNN Prima News konkrétní důvod. „Chápu, že jsem si na začátku tohle všechno měl ověřit, že jsem chyboval. Ale snažím se vysvětlit úřadům, ať netrestají to zvíře, ale mě.“

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

„Dostal jsem pokutu, musím nějaké věci napravit, se vším souhlasím, ale tohle není volně žijící tygr. Je to tygr, který žije s námi. Je i zvyklý na lva, s nímž je ve výběhu,“ vysvětloval Vémola.

„Je zkrátka zvyklý na určité prostředí, a oni ho najednou chtějí odsud někam odvézt. Zkuste se vžít do situace, že máte doma psa. A po dvou letech vám někdo řekne, že máte špatný papíry, a chtějí vám ho odvézt,“ dodal Terminátor.

Nekompromisní úřady

Mluvčí ministerstva životního prostředí Lucie Ješátková potvrdila, že se skutečně chystají tygřici Vémolovi odebrat. Bílí tygři jsou totiž velmi vzácní, a proto úřady jednají v jejich případě zcela nekompromisně.

Terminátor se podle mluvčí provinil hlavně tím, že „nebyl schopný doložit legální původ zvířete ani okolnosti jeho nabytí“, avšak kromě toho prý Vémola předložil falešnou dokumentaci o rodičích tygřice, a navíc mu chybělo potřebné veterinární povolení.

Bojovník by byl rád, kdyby úřady tygřici umístily někam, kde ji bude moci navštěvovat. Navrhl některou z českých zoologických zahrad s tím, že je ochotný veškerou režii zvířete zafinancovat – od výběhu, přes jídlo až po lékařskou péči. To se však zatím zdá nemožné, protože v Čechách se v tuhle chvíli nenachází místo, kde by byli s to se o tygřici adekvátně postarat.

Záchranné centrum v Německu

Rambu tedy nejspíš odvezou do Záchranného centra pro divoká zvířata Tierart v Německu. Tohle umístění má alespoň jednu světlou stránku. V centru už se nachází Charlotta, tygřice, kterou Terminátorovi před časem také odebrali a která je s Rambou v příbuzenském vztahu.

Z toho má ale Vémola trochu obavy, protože zatímco tygřice Ramba je v podstatě plně domestikovaná, Charlotta je dle slov Karlose Vémoly polodivoká a nemusela by svou sestru přijmout.

➤ Čtěte také: Karlos Vémola odhaluje, jak bude vypadat jeho sváteční tabule před zápasem i po něm

Rozhodnutí úřadů je prý v tuto chvíli už pravomocné, a zdá se, že se nedá nijak zvrátit. Karlos a jeho rodina tedy budou prožívat velmi smutné chvíle. „Jestli pro ni přijedou, tak u toho nechci být. To bych nesl těžce,“ přiznal hořce Karlos.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pirát vs. Terminátor

Vlado Lengál predikuje zápas Pirát vs. Vémola. Komu z dvojice fandí a proč?

OKTAGON nám co nevidět nadělí souboj Vémola vs. Pirát.⚡ Někteří mají jasno, jiní výsledek nevidí tak samozřejmě.💥 Jak to vnímá zápasník...

Attila Végh

Attila Végh má jasného favorita. Karlito, tvůj čas se chýlí ke konci, vzkázal Terminátorovi

Attila Végh se paradoxně vždycky řadil mezi Vémolovy fanoušky, teď je ale všechno jinak.🔥 Proč už Attila Karlitovi nefandí tolik jako dřív?

Rony Paradeiser

Rony má pro Bukiho slova plná respektu, ale i kritiku. Co se mu na legendě nelíbí?

Už 9. 12. svedou Buki s Ronym odvetnou bitvu.💪🔥 Paradeiser promluvil o tom, jak vnímá svého soupeře – prozradil i to, co se mu na legendě...