Matěj Peňáz: S Khamzatem je těžká domluva, vždycky jede na sto procent

Matěj Peňáz se znovu vrací do hry a prozradil, jak je na tom jeho ruka, a jak to vypadá, když si za sparringpartnera vyberete bojovníka UFC Khamzata Chimaeva.

Matěj Peňáz Foto:OKTAGON MMA

Ruce drží, ale vrací se to

Matěj Peňáz byl kvůli zranění celý rok mimo hru. Již několikrát zrušeného duelu s Vlastem Čepem se zatím nedočkáme, ale Matěj se v Ostravě rozehřeje s Norem Ole Magnorem. Popsal, jak je na tom jeho ruka teď nebo jak vypadá sparring s Khamzatem Chimaevem. Vsaďte si na svého favorita a získejte registrační bonus zdarma.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Minulý rok jsme očekávali, že se konečně souboje s El Chapem dočkáme, jenže osud tomu chtěl jinak. „Šel jsem na sparringy, a myslím, že zrovna s Jiřím Procházkou jsem spároval a trefil jsem se do Jiřího čela, ta ruka mi úplně otekla a vůbec jsem nemohl dávat údery,“ popisoval v podcastu SKAP zdravotní komplikace.

„Nechal jsem si třeba dva dny volno, že jsem neboxoval, dělal jsem kondici, a pak jsem trefil Tomáše Hrona, normálně ve velkých rukavicích a vůbec jsem nemohl nic. Ulítly mi vazy v záprstních kůstkách, udělal se mi tam zánět a nemohl jsem nic,“ vysvětlil Matěj Peňáz.

„S tou rukou jsem měl problém už předtím, ale furt držela, ale po sparringu s Jiřím už to nešlo ani s tejpem. Třeba měsíc a půl jsem nemohl ani trénovat. Jediný, co by na to pomohlo, by byla operace, jenže to jsem nechtěl, a tak jsme tomu nechávali dlouho klid a nakonec ty ruce jakž takž drží, ale furt se to vrací,“ přiznal Money.

Khamzat je velmi nepříjemný sparingpartner

Matěj Peňáz se odstěhoval do Švédska. Přivedla ho tam pracovní nabídka, kterou dostala jeho přítelkyně, Švédsko ale pro MMA zápasníka není špatná destinace, protože je tam známý Allstars Gym, kde trénují velká jména, včetně Khamzata Chimaeva.

„Khamzat si nebere servítky. Vždycky jde sto procent, což je těžší s někým takovým trénovat pravidelně. Jasně, můžeš si s ním dát jednou za čas sparring, ale když to máš takhle každý týden dvakrát, tak tě to moc dlouho nebaví,“ připustil Matěj.

„Lidsky ho neznám, já jsem ho potkal vždycky v gymu, ale je těžký se s ním domluvit. Ty řekneš: ‚Jsem zraněnej, nedělejme tohle,‘ a on stejně půjde sto procent. On to jinak neumí, prostě takovej asi je. Já mu to neberu, ale je to hrozně blbej sparringpartner nebo parťák do tréninku, jako někdo, kdo se nedokáže vůbec přizpůsobit,“ prozradil Peňáz.

„Je to hroznej risk na ta zranění, i on sám je často zraněnej. (...) Má brutální wrestling. Já bych neřekl, že má velkou sílu, ale je hodně mrštnej, má dobrý wrestling, má i dobrý striking, ale ten wrestling dominuje,“ popsal Matěj Chimaeva jako bojovníka.

➤ Čtěte také: Dominantní, ale zákeřný? Trénink není zápas. Chimaev by se hodně divil, myslí si trenér Stach

Matěje Peňáze uvidíme po dlouhé době 9. 12. v Ostravě, kde svede souboj s norským bojovníkem Ole Magnorem. „Jako striker není špatnej, ale ani super dobrej, myslím si, že jeho silnější stránka je grappling,“ zhodnotil Matěj svého nadcházejícího soupeře. Uvidíme tedy, jak si Money po pauze povede.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rony vs. Buki

Buki s Ronym si to vyříkali tváří v tvář. Připadáš mi falešný, prohlásil Paradeiser

V Ostravě je čeká titulový zápas a odveta💪, a tak se Buki s Ronym potkali v pořadu Tváří v tvář. Vyříkali si i zdánlivě utajovanou...

Karlos a vzácný bílý tygr

Velké nepříjemnosti před zápasem! Vémolovi chtějí odebrat milovanou tygřici

Terminátora co nevidět čeká zápas v O2 aréně, k tomu všemu se ale potýká s nepříjemnostmi, které mu nedají spát. Úřady mu chtějí vzít...

Karlos Vémola řeší nepříjemnou situaci

Pokuta 200 000 Kč? Karlos Vémola detailně popisuje aktuální situaci okolo tygřice Ramby

Karlos Terminátor Vémola musí v těchto dnech řešit velmi nepříjemnou situaci. Situace okolo tygřice jménem Ramba se pořádně zamotala....