Los čtvrtfinále Tipsport Gamechanger: Paradeiser si vybral Torrese. Keita proti srbské senzaci?

Po skončení turnaje Oktagon 54 proběhl čtvrtfinálový los dvojic pyramidy Tipsport Gamechanger. Rony Paradeiser si zvolil velkou výzvu v podobě Daniela Torrese, který se pro otřes mozku nemohl ceremoniálu fyzicky zúčastnit.

Paradeiser pokračuje v pyramidě Tipsport Gamechanger Foto: OKTAGON MMA

Odveta Keita vs. Paradeiser ve finále pyramidy? I to je možný scénář

Pro hodně překvapivý krok se při výběru soupeře pro čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru odhodlal slovenský zápasník Ronald Pradeiser. Vytáhlý slovenský bijec si nejprve dokázal na body poradit s Attilou Korkmazem a při losování si za svého soupeře pro čtvrtfinále vybral Daniela Torrese, hned po něm druhého nejvýše postaveného zápasníka podle žebříčku fightmatrix.

Paradeiser tento výběr zdůvodnil tím, že se chce posouvat ve světovém žebříčku a právě Torres je pro něj obrovská výzva. Důležité slovo při výběru soupeře ale sehrál jeho celý trenérský tým.

Díky sestavení pavouku může teoreticky dojít na finále Paradeiser vs. Keita, k čemuž ale v tuto chvíli vede ještě dlouhá cesta. Pokud by se tak ale stalo, Paradeiser Keitovi nabídl, že případný souboj bude nejen o celkové vítězství ale zároveň o titul lehké váhy, který je momentálně právě v Ronyho držení.

Rony se s Keitou přestřeloval v trashtalku i na tiskové konferenci. Podle Keity se mu Rony v případě losu záměrně vyhnul, je však pravdou, že Černý panter má svůj osmifinálový duel teprve před sebou. Paradeiser na oplátku Keitovi opakovaně vyčetl, že když měl na stole nabídku odvety, tak ji nepřijal a zamířil bojovat o pás do pérové váhy.

Daniel Torres po vítězném zápase s Vlado Lengálem nemohl být součástí losování, jelikož byl v místní nemocnici v péči lékařů s diagnózou otřes mozku. Dodejme, že kvůli napadení Aconna Wanlisse trenéry švédského bojovníka Sahila Siraje se tento osmifinálový duel uskuteční 20. dubna v Birminghamu. Keita se Sardarim si to rozdají 4. května ve Frankfurtu. V případě vítězství se Losene Keita utká ve čtvrtfinále s Predragem Bogdanovičem, který dokázal porazit na body favorizovaného Hafeniho Nafuku.

levá strana pavouku:

  • Wanliss/Siraj vs. Legierski
  • Bogdanovič vs. Keita/Sardari

pravá strana pavouku:

  • Duque vs. Machaev
  • Paradeiser vs. Torres

Prohrál Vlado Lengál i Matouš Kohout. Zpět do hry je mohou vrátit diváci

Českým zástupcům se v osmifinále pyramidy Tipsport Gamechanger nedařilo. Smutné dejavu zažil Matouš Kohout, který čelil polskému dynamitu Mateuszi Legierskimu. Bývalý šampion lehké váhy Oktagon MMA doručil svá slova z tiskové konference a ukončil Kohouta už v prvním kole. Stejně jako v prvním vzájemném zápase, také tentokrát nasadil vítězné škrcení Rear Naked Choke, které český reprezentant musel odklepat.

Mimořádně těžký úkol stál před Vladimírem Lengálem, který hned na úvod změřil síly s favoritem na celkové vítězství Danielem Torresem. Rodilý Brazilec s rakouskou vlajkou na nic nečekal a vlétl na Lengála hned od úvodních vteřin zápasu. Prakticky každý jeho úder si nacházel cíl a Vlado se během úvodních minut několikrát ocitl ve velkých problémech.

Zároveň ale hrozil svými typickými lokty z otočky a také on svým soupěřem několikrát otřásl. Klíčovým faktorem utkání bylo to, že Torres postupně rozkopával Lengálovu nohu pomocí calfkicků a na konci druhého kola se český borec už jen tak tak udržel na nohou. Stále však zůstával v zápase a za bouřlivého povzbuzování fanoušků v hale se snažil zvrátit vývoj zápasu. To se mu ale přes veškerou snahu nepovedlo a prohrál jednomyslně na body. Vlado je díky svému výkonu jedním ze žhavých adeptů na lucky loosera, tedy vrácení do rezervního zápasů pomocí hlasování fanoušků.

Na celý průběh losování se můžete podívat zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl

Patrik Kincl napínal fanoušky k prasknutí. Jako zázrakem obrátil situaci a zůstává šampionem!

Patrik Kincl svedl titulovou bitvu s držitelem prozatímního pásu Piotrem Wawrzyniakem.🏆 Borci se postarali o nejnapínavější zápas večera.💪

Attila Végh ukázal formu

To jsou břišáky! Attila Végh potí krev v gymu a shazuje přebytečné kilogramy. Čas běží

Pomalu, ale jistě. Příprava Attily Végha na odvetný duel s Karlosem Vémolou se začíná stupňovat. Slovenský fenomén se na tréninku vytasil s...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...