„Mám v týmu dva kluky, co ho porazili,“ prozradil Vémola k přípravě na Langera

Na cestě za koncem kariéry čeká Karlose ještě před odvetou s Attilou minimálně jeden nelehký zápas. Donedávna podceňovaný slovenský zápasník Pavol Langer k překvapení všech porazil krutého vikinga Alexe Poppecka a teď si hodlá dojít pro Terminátora. Jak se na něj Vémola připravuje?

Karlos Vémola se chystá na Langera Foto: Facebook/Oktagon MMA

Přípravu na Langera nepodceňuje, vzal si na pomoc dva z jeho přemožitelů

Na konci Karlosovy kariéry bychom měli být svědky grandfinále v podobě odvety s Attilou Véghem. Na cestě k vysněnému finiši bylo a bude však třeba zdolat ještě pár hrbolů. Jeden v podobě Argentince Alsiny už má za sebou, a byť šlo podle některých fanoušků o vydřené vítězství, pořád je to vítězství.

Teď Terminátora čeká obávaný slovenský obr Pavol Langer, s nímž se má utkat už 7. října v Bratislavě. Mezi Langerem a Vémolou zatím panují na soupeře nezvykle mírumilovné vztahy, a když Slovák porazil Poppecka, Vémola mu vyjádřil respekt a prohlásil ho za rovnocenného soupeře.

Terminátor dokonce uvedl, že si bude muset vůči Slovákovi začít budovat nenávist, aby měl v boji tu správnou motivaci. Oba každopádně chtějí vyhrát, takže do tréninku dávají maximum a Langer už od počátku avizoval, že má v týmu tři posily, které by dle jeho slov strčily Vémolu – alespoň pokud jde o wrestling – do kapsy.

Karlos si tuhle Langerovu poznámku velmi dobře zapamatoval a v rozhovoru pro CNN Prima News upozornil, že v jeho týmu jsou naproti tomu hned dva Langerovi přemožitelé. „On se nechal na tiskovce slyšet, že má v gymu minimálně tři lepší kluky, než jsem já, co se týče wrestlingu, to je sice super, ale já v gymu u Reinderse mám dva kluky, kteří ho porazili,“ vysvětlil Vémola.

„Budu se připravovat s Míšou Martínkem, který je velice silově na tom dobře a budu se připravovat s Danem Škvorem, kterej je skvělej postojář a hlavně už Langera porazil, byl s ním v ringu, šáhnul si na něj, takže tohle budou moji dva největší sparringy,“ prozradil Karlos.

Daniel Škvor Langera porazil v dubnu minulého roku v rámci ostravského turnaje Oktagon 32 na body. Druhým Langerovým přemožitelem, který bude pravděpodobně jedním z Vémolových sparringpartnerů, je zápasník UFC Makhmud Muradov, jenž Langera ukončil před limitem TKO v roce 2013 během turnaje Trutnovs Night of Gladiators.

➤  Čtěte také: Poslední Štvanice plná překvapení: Zraněný Keita, Vémola na lopatkách a rychlý Škvor

„On je prostě velká devadesát trojka, proto já jsem se držel většinu života v osmdesát čtyřce, protože na něj nemám ani výškově, ani váhově, ale zase ho porazim svojí chytrostí a rychlostí. (...) Ty kempy budou pro oba náročný, on se má na co hodně připravovat, já samozřejmě taky (...). Myslím si, že kemp máme jasně nalajnovanej,“ pronesl Terminátor s tím, že teď ho čeká Thajsko, ale přípravu podstoupí také v Německu, Polsku nebo Londýně.

Vémola skočil do přípravy na Langera hned začátkem tohoto týdne, kdy měl po Štvanici jeden jediný volný den. „Nechci sedět, chci tuhle tu přípravu na tenhle ten zápas (s Alsinou) jen prodloužit až do Langera.“ Ačkoli jsou tací, kdo nechápavě kroutí hlavou nad Karlosovým tempem, Vémola vysvětlil, že už příprava na Alsinu byla přípravou i na Langera a že jednoduše nedokáže nečinně sedět s rukama v klíně.

„Já se nedokážu připravovat čekáním (...) Pokud Oktagon třeba přijde a řekne: hele tys měl mít v prosinci zápas, nebude Attila, dáme ti místo toho třeba Materlu (...) tak samozřejmě, že místo sezení a čekání bych to jako součást přípravy na toho Attilu vzal,“ prohlásil Vémola v rozhovoru pro CNN Prima News. Uvidíme tedy, co všechno nám ještě nakonec Karlos Vémola předvede, než se definitivně odebere do MMA důchodu.

Palo Langer posadil celou MMA scénu na zadek svým výkonem v zápasu s nemilosrdným Alexandrem Poppeckem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Jamahal Hill se ostře pouští do Procházky. Čím ho Jiří rozčílil?

Procházka se původně měl utkat s Jamahalem Hillem, který si ale přetrhl achillovku. Jiří naznačil, že si za zranění může sám a to se...

Oktagon MMA slaví velký úspěch

Oktagon se oficiálně zařadil mezi světové špičky, svědčí o tom nominace v anketě

Organizace Oktagon MMA to teď má „černé na bílém“: Zařadila se mezi nejlepší z nejlepších.💎 Dočkala se nominací v prestižní anketě. 🏆

Patrik Kincl na turnaji na Štvanici

Kincl vyzdvihuje dva zápasníky Štvanice. Komu vyjádřil respekt a proč?

Patrik Kincl samozřejmě nemohl na double turnaji na Štvanici chybět a vyzdvihl dva momenty obou večerů, o něž se postarali aktéři hlavních...