Oktagon se oficiálně zařadil mezi světové špičky, svědčí o tom nominace v anketě

Že mají promotéři organizace Oktagon MMA velké plány, není žádné tajemství. Největší tuzemská organizace roste skoro před očima, čím dál více pořádá své turnaje v zahraničí a posouvá úroveň stále výš. Teď se jim za to konečně dostává oficiálního ocenění.

Oktagon MMA slaví velký úspěch Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Oktagon na seznamu top MMA organizací

Ondřej Novotný a Palo Neruda se netají tím, že mají s Oktagonem do budoucna ještě velké plány. Jejich snem je být nejlepšími  a největšími v Evropě a tomuto cíli jdou směle naproti. Nejenže jsou s přehledem tuzemskou jedničkou, ale expandují, co to jde, a letos nás kromě turnajů v Německu, čeká event v Manchasteru.

Je zkrátka znát, že promotéři a jejich tým makají dnem i nocí, aby jejich dítě rostlo a toho si začínají všímat i v zahraničí. Oktagon se totiž dočkal hned několika nominací v prestižní anketě Fighters Only World MMA Awards, která těm nejlepším na scéně bojových sportů rozdává ceny už od roku 2008. (V této anketě mimo jiné minulý rok zabodoval Jiří Procházka, jehož souboj s Gloverem Teixeirou zvítězil v kategorii Nejlepší zápas roku.)

Oktagon slaví pomyslný úspěch už jen tím, že se ocitl mezi nominovanými v kategorii Nejlepší organizace, kde jsou skutečně jen ty nejlepší z nejlepších. Je tedy na seznamu společně s UFC, Bellatorem, PFL a KSW. I kdyby organizace nevyhrála, už jen fakt, že se zařadila mezi tyto velikány, je pro promotéry určité zadostiučinění a potvrzení toho, že se skutečně pomalu ale jistě stávají světovou špičkou.

Oktagon je nominovaný i v kategorii Promotér roku. Konkrétně se na tomto seznamu objevuje Ondřej Novotný. V této kategorii obvykle nevítězí nikdo jiný než Dana White, který se samozřejmě dočkal nominace i letos. Kromě Whitea a Novotného byli nominováni Scott Coker (Bellator), Peter Murray (PFL) a Maciej Kawulski (KSW).

Kromě těchto pro organizaci nejzásadnějších kategorií byli nominováni někteří bojovníci, kteří působí právě v Oktagonu. V kategorii Návrat roku figuruje jméno Johna Hathawaye, který se do světa MMA vrátil po osmi letech, kdy bojoval s komplikovanou nemocí a jehož si pod křídla vzal právě Oktagon.

Dalším z nominovaných je dánský bojovník Louis Glismann, který v Oktagonu v současné době bojuje o miliony v projektu Tipsport Gamechanger. K jeho poskočení v této pyramidě přispěla i omoplata, za niž je Glismann nominovaný v kategorii Nejlepší submise. Tuto techniku Glismann použil v duelu s Holanďanem Melvinem Van Suijdamem v rámci turnaje Oktagon 43. Tahle submise doslova obletěla svět, jelikož tahle složitá technika nikdy nebyla viděna dokonce ani v UFC.

➤ Čtěte také: Submise, jakou svět neviděl. Dán Louis Glismann se zapsal do historie

Doufejme tedy, že Oktagon MMA promění co nejvíce nominací. Avšak už jen to, že může soupeřit s největšími organizacemi světa, je jedno velké vítězství a nepochybně obrovská motivace k dosažení dalších met. Pokud chcete Oktagon MMA podpořit, hlasovat můžete ZDE.

Připomeňte si Glismannovu vítěznou submisi:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl na turnaji na Štvanici

Kincl vyzdvihuje dva zápasníky Štvanice. Komu vyjádřil respekt a proč?

Patrik Kincl samozřejmě nemohl na double turnaji na Štvanici chybět a vyzdvihl dva momenty obou večerů, o něž se postarali aktéři hlavních...

Jiří Procházka

Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, s kým ho čeká příští zápas. Pereiru nazývá druhým Teixierou, akorát v postoji. Jak svého oponenta hodnotí a jak se...

Oktagon 15: Végh vs. Vémola 1

Za Attilu mě čeká nejvyšší částka, na jakou jsem si kdy sáhl, přiznává Karlos

Duel Karlose Vémoly a Attily Végha ještě nemá přesné datum, podle Karlose je ale vše domluvené a na jeho smlouvě se prý vyjímá moc pěkná...