McGregor odevzdal první vzorky. Víme, jak bude UFC testovat od příštího roku

Conor McGregor podle všeho konečně naskočil do antidopingového testování. Vzorky ještě stále zpracovává USADA, ale jen do konce roku. Od počátku toho příštího vloží UFC své zápasníky do rukou nové organizace.

Conor McGregor Foto: Profimedia

McGregor započal s testováním

Conor McGregor podle všeho konečně odevzdal k testování své první vzorky. Informoval o tom mimo jiné server MMA Fighting, jenž se odkazoval na záznamy agentury, které jsou k nahlédnutí online.

Z nich se sice nedá vyčíst přesné datum odevzdání, ale vypadá to, že McGregor poskytl jak vzorky krve, tak vzorky moči, které bude zpracovávat ještě agentura USADA.

McGregor se zapojil do testování začátkem října, a tak podle pravidel by neměl do klece nastoupit dříve než začátkem dubna. S největší pravděpodobností ho prvně uvidíme proti Michaelu Chandlerovi, avšak vzhledem k tomu, že zbývá ještě téměř celý půlrok, zápas zatím nebyl oficiálně ohlášen.

Nové testování, nový začátek

V tuto chvíli McGregorovy vzorky zpracovává ještě stále USADA, ale ne na dlouho. Od počátku roku převezme testování organizace Drug Free Sport International. Správcem programu bude bývalý agent FBI George Piro.

Nedávno s tím byli obeznámeni všichni bojovníci organizace. Dozvěděli se, odkdy a jak bude testování probíhat, a to všechno, aniž by se přerušilo náhodné, respektive neohlášené testování.

UFC vs. USADA

Fanoušci netrpělivě očekávají McGregorův návrat, jenže ten celou dobu visel právě na testování. To se mělo údajně stát i třešinkou na dortu narůstajících sporů mezi UFC a agenturou USADA, která nedávno oznámila, že jejich vztahy s UFC jsou již dál neudržitelné a s koncem roku nastane i konec jejich spolupráce.

Od počátku se spekulovalo o tom, že v tom velkou roli hraje McGregor, který pár dní před tímto oznámením avizoval, že se konečně zapsal do programu. Generální ředitel USADA Travis Tygart tvrdil, že UFC po nich chtělo v případě jejich velké hvězdy výjimku, aby se nemusel McGregor testovat celý půlrok, než nastoupí do zápasu.

➤ Čtěte také: UFC 295: Jiří Procházka vs. Alex Pereira – datum, kurzy, analýza, tip a livestream

Obchodní ředitel organizace Hunter Campbell to ale razantně popřel. „Na subjekt, který se tváří, že má určitou úroveň cti a integrity, je jeho (McGregora) využívání jako mediálního prostředku k prosazování falešného příběhu znepokojivé, nechutné,“ vyjádřil se Campbell.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka se na turnaji UFC 295 vrací do boje

UFC 295: Jiří Procházka vs. Alex Pereira – datum, kurzy, analýza, tip a livestream

Jiří Procházka 🇨🇿 se při svém návratu do klece utká o titul polotěžké váhy UFC s Brazilcem Alexem Pereirou.⚡ Přečtěte si podrobnou sázkovou...

Jiří Procházka

Jon Jones je ze hry. Štafetu hlavního zápasu přebírají Procházka s Pereirou

Původně měli být Procházka s Pereirou až druhý největší tahák turnaje, teď se ale v kartě posunuli o příčku výš.👏 Proč Jon Jones...

Hasbulla Magomedov miluje bojové sporty

Kdo je Hasbulla Magomedov? Poznejte senzaci internetu a netradiční posilu UFC

Hasbulla Magomedov je senzací na internetu a s každým dalším příspěvkem je úspěšnější. Co je tento Dagestánec zač a čím si získal...