MMA Oskaři jsou rozdaní. Jak dopadl OKTAGON? A jak výsledky vnímají promotéři?

Nominace v prestižní anketě The World MMA Awards je obrovský úspěch. Své o tom vědí i v OKTAGONu. Podařilo se organizaci některou z nominací proměnit? A jak výsledky vnímají promotéři?

Palo Neruda a Ondřej Novotný Foto: OKTAGON MMA

Letošní MMA Oskaři jsou rozdaní

Letos byla tuzemská organizace OKTAGON MMA nominovaná hned ve čtyřech kategoriích prestižních cen The World MMA Awards. O něčem takovém si může většina nechat jen zdát a z českých luhů a hájů o tom může vyprávět jen Jiří Procházka, který si odtud odnesl ocenění za zápas s Gloverem Teixeirou. Už samotná nominace je zkrátka jasným důkazem toho, kam až to tuzemská organizace dotáhla.

Časopis MMA Only rozdává ceny hvězdám smíšených bojových umění už patnáct let a po celou tu dobu si většinu ocenění odnáší UFC. Například kategorii Organizace roku se zatím za patnáct ročníků nepodařilo ovládnout žádné jiné organizaci, a ani letos tomu nebylo jinak. Mezi dalšími nominovanými byly kromě OKTAGONu také KSW, Bellator a PFL.

A v podobném duchu se neslo také vyhlašování vítěze v kategorii Promotér roku. Ocenění si odnesl, jak už tomu každoročně bývá, Dana White.

OKTAGON ale figuroval i v kategoriích, které byly spojené s konkrétními bojovníky a kde byla šance na výhru o něco vyšší. V kategorii Návrat roku byl nominovaný John Hathaway, který po osmi letech zdravotních problémů naskočil zpátky do hry právě prostřednictvím OKTAGONu. Hathawayovi cenu vyfouknul současný šampion těžké váhy UFC Jon Jones, který se vrátil po třech letech a okamžitě získal titul.

Velmi nadějnou kategorií byla Submise roku, ve které byl nominovaný Louise Glismann se svou inverzní omoplatou, při které vstaly chlupy na těle každého fanouška MMA. Tu dánský bojovník předvedl během turnaje OKTAGON 43 v souboji s Melvinem van Suijdamem. Ani tuhle nominaci se bohužel nepodařilo proměnit v sošku. Ocenění se nakonec dočkala Alexa Grasso za submisi, kterou ukázala v duelu s Valentinou Shevchenko.

Jak už bylo řečeno, samotná nominace je obrovským úspěchem. OKTAGON se ocitl ve společnosti jen těch nejlepších a světově známých organizací, a to je skvělý výchozí bod pro nadcházející roky. Tak to koneckonců cítí i promotéři organizace.

„Porazit giganta se nám nepodařilo. Zaslouženě. UFC je úplně jinde než zbytek startovního pole, ale i tak jsme se toho tady dost zase naučili. A právě za to vám děkuju já i Palo určitě. Vyjeli jsme, pokecali s lidmi. Viděli, jak vnímají ten náš svět.

Jak se vše dělí na další podsvěty a kam se vlastně kdo dívá, o co usiluje. Bez vaší podpory a nominací bychom tuhle důležitou konfrontaci s realitou na jednom místě neměli,“ napsal Ondřej Novotný své dojmy na instagram.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Shem Rock

Takovou dohru nikdo nečekal! Rozdělí se navždy cesty Shema Rocka a OKTAGONu?

Situace s Shemem Rockem nakonec bude mít větší následky, než se zdálo. Vztahy mezi Rockem a OKTAGONem jsou podle všeho napjaté.⚔️ Co chystá...

Karlos Vémola musí řešit kritiku kvůli chovu tygrů

Kauza Vémolovy tygřice nabírá na obrátkách. Na Terminátora se valí ostrá kritika

Kolem případu zabavené tygřice Ramby je stále velmi rušno. Unie českých a slovenských zoologických zahrad v těchto dnech vydala oficiální...

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný našel hezká slova pro Clash of the Stars. Co mají podle něj zmáknuté?

Ondřej Novotný je známý odpůrce Clash of the Stars, respektive organizací pořádajících bizarní zápasy.💥 Uznává ale, že něco přece jen...