Můj manažer je v kontaktu s Novotným. Příští rok mě uvidíte v Oktagonu, hlásí veterán UFC

Teď to sice nevyšlo, přesto se pro budoucí rok rýsuje pro organizaci Oktagon MMA hodně zajímavá posila. Kdo by mohl udělat průvan ve střední váze?

Krzysztof Jotko vyhlíží angažmá v Oktagon MMA Foto: Profimedia

Polský bojovník Krzysztof Jotko chce do Oktagonu. Jednání jsou údajně v plném proudu

Do organizace Oktagon MMA má namířeno pořádně zvučné jméno. Světová #41, Krzysztof Jotko, hledá po konci v UFC a PFL novou výzvu. Borec, který v nejprestižnější organizaci planety zápasil už od roku 2013, se po dlouhých 9 letech po konci smlouvy stal volným zápasníkem, načež zamířil do PFL, kde byl ale usvědčen a následně suspendován kvůli užívání zakázaných látek. Teď by svoji budoucnost podle vlastních slov rád spojil právě s Oktagonem.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Krzysztof Jotko (24-6-1) se hlásil už o titulovou šanci na turnaji Oktagon 51. Patrik Kincl se totiž zranil a Vlasto Čepo se tak rázem na chvíli ocitl bez soupeře. „O ničem takovém nevím, zřejmě se té šance dožadoval na nesprávném místě“, uvedl Ondřej Novotný ve svém podcastu, že Jotko pro závěrečný turnaj roku nepřipadal v úvahu.

My jsme se však doptali i samotného Jotka, zda zná pravý důvod toho, proč se v duelu proti Vlastovi neukáže právě on. Tady je jeho odpověď:

„Čau, opravdu neznám pravý důvod, ale bylo to jen pár dní před zápasem. Možná, že promotér měl v tu chvíli pro Čepa už jiný plán. Můj manažer s vedením komunikuje. Jsem teď volný, takže doufám, že mě příští rok uvidíte v Oktagon MMA.“

Když se Jotko v roce 2013 jako nadějný prospekt upsal UFC, vykazovala jeho bilance 13 vítězství a žádnou porážku. V nabité konkurenci postupně zaznamenal 10 výher a 6 proher. Porazil například taková jména, jako jsou Gerald Meerschaert či Misha Cirkunov. Nestačil naopak na Seana Stricklanda, Brada Tavarese, nebo Uriaha Halla.

Poslední porážka s Brandonem Allenem v roce 2022 pro něj znamenala konečnou v nejslavnější organizaci. Rozhodl se kývnout na nabídku PFL, kde se chtěl ucházet o titul, jenže po zápase s Willem Fleurym byl antidopingovou komisí pozitivně testován na přítomnost zakázaných látek v těle. Konkrétně se jednalo o steroid klomifen, za což vyfasoval 6měsíční zákaz a zápas byl zpětně označen jako no contest. Trest mu vypršel v říjnu a od té doby nezápasil.

Mimochodem tehdy to byla pro PFL velká rána, protože bylo usvědčeno hned 9 bojovníků, včetně hvězdného kladivouna Thiaga Santose, šampiona polotíhy Roba Wilkinsona, nebo rakouského zápasníka Daniela Torrese, který se příští rok představí v pyramidě lehké váhy Tipsport Gamechanger.

Příchod Krzysztofa Jotka do Oktagonu je zatím spíše spekulací, avšak pro obě strany by mohlo jít o zajímavou spolupráci. Někteří z vás si možná vzpomenou, že se Jotko měl v UFC v roce 2020 utkat s Machem Muradovem, ze zápasu ale tenkrát kvůli zranění sešlo.

Při pohledu na statistiky Krzysztofa Jotka si nejde nevšimnout jeho 17 výher na body, což byl i případ jeho posledních dvou vítězných tažení v UFC. Z pohledu sázení na MMA poměrně zajímá informace.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tony Ferguson sbírá v UFC jednu porážku za druhou

Neuvěřitelný výkonnostní sešup. Prezident UFC i fanoušci posílají legendu do důchodu

Tři a půl roku. Tak dlouho čeká Tony Ferguson na vítězství v UFC. Legendární "El Cucuy" přitom ještě v roce 2020 patřil mezi největší...

Robert Bryczek

Bryczeka čeká první zápas v UFC. Debut si střihne s pokořitelem Patrika Kincla

Svůj debut si měl odbýt už 23. září, kvůli komplikacím s vízy se ale jeho první zápas v UFC odsunul.⚡ Teď se Polák Robert Bryczek konečně...

Bryce Mitchell tvrdě padl

Scéna jako z hororu. Bryce Mitchell po děsivém knockoutu na UFC 296 ubezpečuje fanoušky

Z těch obrázků běhá mráz po zádech. Americký bojovník Bryce Mitchell utrpěl na UFC 296 brutální KO, po kterém se svíjel v záchvatových...