Našel Mawar zastání? Marpo se vyjadřuje k jeho kauze a popisuje brutální rvačky

Ke kauze Mawar se vyjádřil rapper a bojovník Marpo, který jako jeden z mála našel pro Růžičku i slova pochopení. Co si o celé záležitosti myslí a čí reakce na incident ho nejvíc rozčílila?

Tadeáš Růžička v tom prý není sám Foto: Facebook/RFA

Za nás to bylo běžný, říká Marpo

Ke kauze Tadeáše Růžičky, kterou média i veřejnost řeší už několik týdnů, měl jen málokdo ze světa MMA i mimo něj slova pochopení. Většina, včetně promotérů domácích organizací, incident naprosto odsoudila, a ať už se dostane případ k soudu, nebo ne, nepochybně celá záležitost zanechá na Mawarově kariéře šrámy.

Jedním z mála, kdo se nedávno Růžičky zastal, byl zápasník Alex Cverna, který poukazoval na to, že nikdo přesně neví, co se tam vlastně přesně stalo: „Máme jen video, kde někdo někde leží. To, že k němu Tadeáš přišel a dal mu facku, aby se probral, neznamená, že mu mohl něco udělat. Dokud mu to někdo neprokáže, tak je to nevinný člověk (...),“ vyjádřil svůj postoj.

Zdá se, že Mawar teď získal tak trochu zastánce i v rapperovi a bojovníkovi Marpovi, který podotknul, že podobné věci se děly a dějí běžně. Zároveň stejně jako Cverna prohlásil, že těžko bude hodnotit něco, u čeho nebyl, ale že se v životě ocitl v mnoha podobných situacích.

„Nejhorší je hodnotit něco, když nevim to pozadí, co se stalo, ale za nás se těchhle věcí dělo hrozně moc,“ řekl Marpo v podcastu Trash Talk. „Takovejch ran padne, kdy někdo hodí záda, dostaneš facku, padneš někam,“ dodal.

Na celé kauze ho ale prý nejvíc rozlítily reakce promotérů, konkrétně ta Ondřeje Novotného, který Mawarovo chování označil za bezprecedentní hyenismus. „Ten (Novotný) v devadesátkách zažil takový věci... Co viděl, co dělali jiní, ti staří boxeři (...). To jsou alibistický kecy, to je populismus jak hovado,“ rozčílil se Marpo.

Marpo má za to, že incident Růžičkovu kariéru nezničí, Patrik Kincl má opačný názor, čtěte zde: „Myslím, že si to Mawar vyžere do dna,“ odhaduje Kincl Růžičkovu budoucnost

„Ano, na svý profesionální úrovni by to už dělat neměl, ale tak on (Růžička) je streeťák no, tak takový lidi jsou (...). Dostali jsme se do doby, kdy je to úplně takhle přetočený za mě,“ prohodil Marpo.

„Já už od toho odcházím, když mě někdo prudí,“ přiznal, ale zároveň podotknul, že jsme každý jiný a každý řeší problémy po svém. Rapper sám si každopádně zamlada dle svých slov užil podobných rvaček dosyta, a možná i právě proto Růžičku nesoudí tak tvrdě jako jiní.

Marpo se rozpomínal na situace, kdy se on sám stal aktérem pouliční potyčky. Jednou mu prý dokonce „kopali do šišky gládama s ocelovou špičkou“, a zřejmě zažil další podobné extrémy, vedle kterých se může zdát úder nebo pár facek jako pohlazení. „Dal mu zadní a frajer padl. To není tak strašný. Já třeba viděl lidi, jak jiným skáčou gládama po hlavě,“ popsal vlastní zkušenosti z ulice.

Většina MMA komunity a veřejnost, která Růžičkovi zazlívá nejen agresi, ale také obecně jeho chování či neposkytnutí první pomoci, soudí Růžičku o něco přísněji. Otázkou však zůstává, jaké budou konečné následky.

Podívejte se na celý rozhovor s Marpem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tadeáš Růžička si u fanoušků nepomohl

Mawar svým prohlášením přilil olej do ohně, vyplývá to z reakcí fanoušků

Kritika na adresu Tadeáše Růžičky zjevně nebere konce. Novou vlnu nevole spustilo nedávné vyjádření mladého zápasníka, které pobouřilo...

Jaroslav Security Kotlár jde do boje

Jarda Kotlár: Chtěl jsi to bez rukavic, máš to mít! Kdo okusí Kotlárovy holé klouby?

Další turnaj Clash of the Stars se nezadržitelně blíží, a začínají se odkrývat duely, na něž se můžeme těšit. Uvidíme znovu i Jardu...

Jarda Kotlár chce do klece Vémolu

Kotlár se obul do legendy, Vémolovi přispěchal na pomoc rozohněný Cverna

Vémola na své oslavě ve vtipu prohlásil, že chce do klece osm Kotlárů. Teď nejznámější z Kotlárů obviňuje Karlose, že si na něm chce dělat...