Nejtěžší zkouška kariéry? Neporažený Vašek Sivák má před sebou obhajobu titulu WAKO PRO

Hvězdný Václav Sivák bude 30. prosince obhajovat světový titul WAKO PRO v disciplíně K1. Jeho aktuální formu otestuje nebezpečný Španěl s marockými kořeny Anass Ahmidouch. Podrobnosti se dočtete v článku.

Václav Sivák vyhlíží bitvu o titul WAKO PRO Foto: RFA

Lucerna 2023: Václav Sivák vs. Anass Ahmidouch o titul WAKO PRO

Vaška Siváka čeká na konci roku jedna z nejtěžších výzev kariéry. O nejprestižnější světový pás WAKO PRO se utká 30. prosince na galavečeru boxu a K1 v Lucerně s Anassem Ahmidouchem s bilancí 33–6. Zvládne bad boy svou první obhajobu vítězně?

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Kromě jiných známých jmen bude na letošním galavečeru v Lucerně v centru největší pozornosti 24letý český klenot Václav Sivák. Svou fantastickou sérii výher 24–0 bude chtít 30. prosince natáhnout a připsat si úspěšnou obhajobu titulu WAKO PRO, který je v K1 tou nejvyšší možnou metou. Titulový zápas na 5x3 minut Sivák vs. Ahmidouch ve váze do 64,5 kg je hlavním zápasem celé karty.

Sivák drží světový titul WAKO PRO v lehké velterové váze (64,5 kg) od roku 2021, kdy na turnaji Night of Warriors porazil na body Fouada Djebariho z Francie. Ve světě obrovsky ceněný pás prozatím neobhajoval kvůli vleknoucímu se zranění ruky. Momentálně je ale Vašek ve stoprocentní kondici připraven vyslat do světa jasný vzkaz.

Kdy a s kým má zápas Václav Sivák?

Původním soupeřem Siváka pro obhajobu titulu měl být Eddy Nait-Slimani a následně Lorenzo Sammartino, nakonec se ale Vaškovi postaví Anass Ahmidouch, který v polovině května letošního roku právě Sammartina dokázal porazit.

V poslední době navíc posbíral celou řadu titulů: Champion nuit des champ. (NDC) 2022, 2023. Champion TKR (Paris), Champion tournament Choc des etoiles 2022, 2023. Z dostupných informací a videí je zřejmé, že Vaška čeká 30. prosince skutečně velmi kvalitní soupeř.

V únoru letošního roku se měl konat titulový zápas v RCC Václav Sivák vs. Kiamran Nabati, souboj ale zhatilo zmíněné zranění ruky, které se postupně stupňovalo. Sivák se do zápasového kolotoče vrátil v květnu, kdy po výhře nad Ruslanem Tokhtarovem obhájil titul RFA (Real Fight ve váze do 66 kilogramů).

Na začátku prosince Sivákovi čelil německý bojovník Christopher Hopp, ani on však vítězný recept nenašel a z netitulové bitvy odešel poražen na body. Zápas se uskutečnil ve vyšší váhovce, jako příprava na zamýšlený duel s Tadeášem Mawarem Růžičkou, o kterém se v současné době vedou jednání.

TIP: Václav Sivák vyhraje v kurzu 1,10 sipka Vsadit u Tipsportu ZDE

Sivák je obrovským favoritem

Kde sledovat live Sivák vs. Ahmidouch online a přímý přenos?

Zda bude možné sledovat v Lucerně Siváka živě v livestreamu, prozatím není jasné. V minulých letech byl pro tradiční galavečer boxu a K1 dostupný livestream, jak to bude letos se však teprve uvidí a veškeré informace najdete na těchto řádcích. Momentálně to však vpadá, že livestream pro letošní Lucernu dostupný nebude.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Vašek Sivák kdy zápasí?

Václav Sivák nastoupí 30. prosince do zápasu o titul WAKO PRO. Jeho soupeřem v Lucerně bude španělský zápasník Anass Ahmidouch. Více informací najdete v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Procházka má potvrzený zápas! A ne jen tak ledajaký. Zabojuje na jubilejním 300 turnaji

Blíží se třístý jubilejní turnaj UFC, na němž by si rád zabojoval každý zápasník organizace.🥳 To se poštěstí Jiřímu Procházkovi.💪 S kým se...

Karlos Vémola se utká se Samuelem Krištofičem

Oktagon 51: Karlos Vémola vs. Samuel Krištofič kurzy, analýza, live stream a sázkový tip

Karlos Terminátor Vémola se zřejmě naposledy ve své MMA kariéře představí v O2 areně. Pětiletá rivalita ⚡ s Pirátem Krištofičem vyvrcholí...

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Vémola: „Nikdy jsem v Česku nestanul před soudem“. Přijde někdy usmíření s Kinclem?

Mezi těmito dvěma se usmíření zřejmě nikdy konat bude. Karlos Vémola se rozpovídal o tom, proč Kinclovi nemůže přijít na jméno a přidává...