„Někdy bych před zápasem potřeboval profackovat,“ přiznal Ľudovít Klein

Ľudovít Klein si před nedávnem připsal další výhru v UFC. Chilana Ignacia Bahamondese udolal na body. Bývá před nástupem do klece nervózní? A jak v tuhle chvíli vidí svou zápasnickou budoucnost?

Ludovít Lajoš Klein má za sebou další výhru Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Prioritou je teď získat další smlouvu v UFC, Oktagon by pak byl jedna z hlavních voleb

Nejeden zápasník MMA považuje za nezaměnitelnou součást týmu i mentálního kouče. Hlava někdy dokáže nadělat velkou paseku a jen kvůli špatnému nastavení pak přijde veškerá příprava vniveč. Jak to má s předzápasovou nervozitou slovenský bojovník UFC Lajoš Klein? A jak v tuhle chvíli vidí svou zápasnickou budoucnost?

„Svého času jsem měl mentálního kouče, když přišly v mojí kariéře v UFC dvě prohry po sobě, tak jsem byl opravdu hodně zklamaný, a napadalo mě, jestli skutečně mám na to být v UFC (...), takže v té době mi hodně pomohl mentální kouč a pak jsem se dostal na takovou vítěznou šňůru a i to mi hodně pomohlo na hlavu,“ prozradil Lajoš Klein v rozhovoru pro Mixx Sports Media.

„Ta mentální stránka je velmi důležitá, možná bych i řekl, že je důležitější než ta fyzická (...), pokud nejsi nastavený do toho zápasu, tak můžeš být fyzicky připravený, jak chceš, a ten výkon v tom zápase nepředvedeš takový, jaký bys chtěl (...), ale myslím si, že já už jsem v tomhle takový zocelený,“ smál se Klein.

Čtěte také: Těžká zkouška ohněm. David Dvořák jde do zápasu o všechno s neporaženým prospektem

Lajoš také v rozhovoru popisoval své pocity bezprostředně před zápasem. Zatímco mnozí nejspíš trpí velkou nervozitou, Ľudovít je dle svých slov spíše klidný. „Nějaká ta vnitřní nervozita určitě je, ale neřekl bych, že jsme nějak extrémně nervózní,“ zauvažoval Lajoš.

„Skoro bych řekl, že jsem někdy až moc klidný a potřeboval bych trošku nakopnout nebo profackovat aspoň, abych se probral (...), od začátku své kariéry jsem nikdy neměl problémy s nervozitou, vždycky jsem se na ten zápas těšil,“ dodal Klein.

Kleina dle smlouvy s UFC čeká po Bahamondesovi ještě jeden zápas a pak bude slovenský bojovník usilovat o získání další smlouvy s organizací. V rozhovoru pro Refresher SK však připustil, že by se v budoucnu nebránil návratu do Oktagonu.

Podle Kleinových slov je dokonce velmi pravděpodobné, že se po kariéře v UFC vrátí zpátky do Oktagonu: „Mně se Oktagon líbí (...) vidím teď, co ti kluci (Ondřej Novotný, Palo Neruda) dokázali, kam Oktagon dostali (...). Vidím, jakou práci odvedli a hrozně se mi to líbí, takže určitě je to jedna z možností, ale samozřejmě se teď soustředím na to zůstat co nejdéle v UFC,“ vysvětlil Klein.

Přezdívku „Lajoš“ prý dal Ľudovítovi jeho trenér boxu, který je z velké části Maďar

Uvidíme tedy, s kým bude v příštím zápase Lajoš Klein zakončovat svou současnou smlouvu a zda mu organizace nabídne novou. Bojovník má v každém případě slušně našlápnutou kariéru a rozhodně ještě bude na co se dívat.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Buday

UFC Fight Night: Parisian vs. Buday – datum, karta, analýza a tip

Během další víkendové UFC noci znovu uvidíme slovenského bojovník Martina Budaye, pro něhož půjde v UFC již o čtvrtý zápas.💥👊

Jiří Procházka

USADA nikdy nespí! Jiří Procházka si může odškrtnout další kontrolu. Jak dopadla?

Bojovník Jiří Procházka spolu se svým týmem intenzivně řeší datum svého nadcházejícího zápasu. Kromě toho ale doma přivítal "staré známé"...

Alex Poatan Pereira

Alex Pereira: životopis, zápasy MMA (UFC) a statistiky bojovníka

Alex Pereira patří mezi nejvýraznější bojovníky organizace UFC a to ve dvou váhových kategoriích.💎💪Vše o brazilském zápasníkovi se dozvíte...