UFC Fight Night: Parisian vs. Buday – datum, karta, analýza a tip

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

KARTA – KURZY – LIVESTREAM

Martin Buday Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC Fight Night: Luque vs. dos Anjos: 9.3/10

  • datum a místo: 12. 8. 2023, 22:00 (UFC Apex facility in Enterprise, Nevada)
  • nabídka sázek: sázkové kanceláře vypsaly kurzy na všechny zápasy turnaje

UFC Vegas 78 – datum, místo a další základní info

Kromě hlavního zápasu welterových vah Luque vs. dos Anjos bude české a slovenské fanoušky zajímat souboj slovenského bijce Martina Budaye. Ten v rámci UFC nastoupí už po čtvrté a tentokrát v kleci stane proti americké těžké váze Joshu Parisianovi. Martin má za sebou v organizaci už tři výhry. Podaří se mu prodloužit svou vítěznou sérii?  Klikněte zde a vsaďte si na svého favorita

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Hlavní karta nabídne také napínavý duel v pérové váze amerického „zabijáka“ Cuba Swansona a Kanaďana Hakeema Dawodu. A na main card uvidíme i zápas ženské slámové váhy mezi Brazilkami Polyanou Viana a Iasmin Lucindo.

UFC on ESPN: Luque vs. dos Anjos (Buday vs. Parisian)
📅 KDY 12. 8. 2023 od 22:00
🚩 KDE UFC Apex facility in Enterprise, Nevada
🤼 KARTA program a výsledky
▶️ LIVESTREAM Fortuna TV

UFC Fight Night: Buday vs. Parisian – analýza, kurzy a tip

Slovenský bojovník Martin Buday započal svou profesionální kariéru v roce 2015. Než si Martina všimli v UFC, exceloval v domácí organizaci Oktagon MMA, kde dokonce dosáhl na titul v těžké váze. Za celou dobu svého působení v Oktagonu nezaznamenal jedinou prohru, a ještě k tomu všechny duely ukončil před limitem, většinou hned v prvním kole.

Tak se stalo hned v prvním zápase s Dzhangirem Nasibovem, kterého Buday ukončil v prvním kole TKO, když se protivník zranil před koncem zápasu. Podobně dopadl i další Budayův zápas v Oktagonu proti Lukaszi Lysoniewskim, kterého rovněž porazil v úvodním kole na TKO.  Jedinou odchylkou v zápasech, které Martin Buday absolvoval v rámci Oktagon MMA, byl souboj s Danielem Dittrichem, kterého netradičně ukončil na submisi, když na něj použil kimuru.

V červnu 2021 se Martin Buday po dvouleté pauze, k níž ho donutilo zranění, konečně utkal o pás těžké váhy s Kamilem Mindou, ke kterému už mělo dojít před Budayovým zraněním. Buday i navzdory tomu Mindu ve druhém kole porazil TKO a stal se tak šampionem těžké váhy Oktagonu.

Čtěte také: Já věřím Langerovi. Dokáže to! predikuje zápasník UFC Martin Buday

Ještě v říjnu téhož roku dostal Buday pozvánku do Dana White's Contender Series. I tam slovenský bojovník předvedl svoje ukončení v prvním kole a tím si vysloužil smlouvu do divize těžké váhy UFC.

Od té doby si Buday v UFC odbyl již tři zápasy a ze všech odešel jako vítěz. Protože jde o nejprestižnější organizaci vůbec, která po světě sbírá ty nejlepší z nejlepších, začal Buday narážet na soupeře jiné úrovně, než byl zvyklý, a tak všechny tři výhry utáhl na body, což byl v jeho předchozí kariéře velmi ojedinělý úkaz.

Statistiky Martina Budaye ukazují, že před nástupem do UFC většiny svých výher dosáhl KO nebo TKO. Martin zaznamenal za celou profesionální kariéru jedinou prohru, a to hned na jejím počátku v roce 2017 v organizaci Fecaluma, kdy ho udolal na body tehdy podstatně zkušenější Španěl Juan Espino.

BILANCE
Martin Buday (12-1-0) Josh Parisian (15-6-0)
VÝHRY PROHRY VÝHRY PROHRY
7 KO/TKO
0 KO/TKO 11 KO/TKO 2 KO/TKO
1 submise 0 submise 2 submise 1 submise
4 na body 1 na body 2 na body 3 na body

Než se Američan Josh Parisian dostal do UFC, absolvoval patnáct profesionálních zápasů v různých organizacích jako například TWC, Ares FC nebo King of the Cage. Parisian měl však cestu do UFC trnitější než jeho slovenský soupeř. Dana White's Contender Series se zúčastnil hned dvakrát.

Poprvé porazil Grega Rebello, když ho v prvním kole poslal backfistem z otočky k zemi, ale ani tak mu organizace smlouvu nenabídla. Během dalších dvou let Parisian absolvoval dalších šest zápasů v různých organizacích. Hned v prvním zápase po soutěži v UFC utrpěl jednu ze svých mála proher – prvním kole ho na submisi ukončil Američan Brett Martin.

V roce 2020 se Parisian znovu zúčastnil Dana White's Contender Series a i tentokrát zvítězil v prvním kole KO. Tím si konečně vydobyl smlouvu s nejprestižnější organizací, avšak k jeho smůle vstoupil do angažmá levou novou a hned v prvním zápase si připsal prohru na body. Od té doby Parisian v UFC doslova střídá prohru s výhrou. Pokud by měl tento vzorec dodržet, ve svém šestém zápase v UFC, ve kterém se utká s Martinem Budayem, by si připsal výhru.

I sázkové kanceláře však důvěřují spíše slovenskému bojovníkovi (u Fortuny 1.45), který si na rozdíl o Američana (u Fortuny 2.76) zatím drží vítěznou sérii. Statistiky ukazují, že Josh Parisian je odolný a v UFC zatím zaznamenal jedinou porážku TKO, ty ostatní utrpěl na body. Dá se tedy předpokládat, že i tentokrát by mohl Martin Buday zvítězit a utáhnout Američana právě na body.

Tip: Martin Buday vyhraje na body nebo technickým rozhodnutím v kurzu 2,50  ➪ Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Buday a Parisian kurzy

UFC on ESPN 51 – program, zápasy, karta, výsledky

Kromě dalšího zápasu Martina Budaye čeká na fanoušky nabitá hlavní karta. Vrcholem večera bude duel ve welterové váze mezi americkým bojovníkem Vicentem Luque, jenž si bude chtít po dvou prohrách v řadě spravit chuť, a Brazilcem Rafaelem dos Anjos, který byl naposledy v kleci v prosinci minulého roku, kdy ukončil ve druhém kole Bryana Barberenu (ten zrovna nedávno okusil prohru i s uzbecko-českým zápasníkem Makhmudem Muradovem).

UFC on ESPN: Luque vs. dos Anjos: Karta a výsledky
Hlavní karta
Welterweight Vicente Luque (body)
vs. Rafael dos Anjos
Featherweight Cub Swanson (body)
vs. Hakeem Dawodu
Light Heavyweight
Khalil Rountree Jr. (KO)
vs. Chris Daukaus
Women's Strawweight Polyana Viana
vs. Iasmin Lucindo (submise)
Middleweight A.J. Dobson (body)
vs. Tafon Nchukwi
Middleweight Josh Fremd (body)
vs. Jamie Pickett
Prelims
Bantamweight JP Buys
vs. Marcus McGhee (KO)
Lightweight
Terrance McKinney (TKO)
vs. Mike Breeden
Featherweight
Francis Marshall
vs. Isaac Dulgarian (TKO)
Heavyweight
Josh Parisian
vs. Martin Buday (submise)
Women's Strawweight Jaqueline Amorim (TKO)
vs. Montserrat Ruiz
Bantamweight Da'Mon Blackshear (submise) vs. Jose Johnson
Women's Flyweight Juliana Miller vs. Luana Santos (TKO)

Jak sledovat UFC Vegas 78 živě? Livestream, přímý přenos online na Fortuna TV

Jestliže jste fanoušky UFC a chcete sledovat turnaje, co to jde, měli byste využít livestreamu Fortuna TV. Sázková kancelář vysílá pravidelně živé přenosy turnajů zdarma. Stačí být registrovaným uživatelem. Pokud jste si ještě účet na Fortuně nezaložili, není nic jednoduššího – registrace vám zabere sotva pár minut a Fortuna vás navíc odmění vstupním bonusem.

Pokud jste předplatiteli programu Premier Sport, i tady je možné zápasy sledovat. Televize bude turnaj UFC Fight Night: Luque vs. dos Anjos vysílat od 1:00 ráno. Půl hodinky předtím budete moci sledovat program ze studia. Další variantou je také zakoupení PPV (pay-per-view), které nabízí sama organizace UFC.

Podívejte se na zápas, který Martinu Budayovi získal smlouvu v UFC. Soupeře ukončil před limitem tvrdým kolenem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ S kým bude bojovat Martin Buday?

Martin Buday bude tentokrát bojovat proti Američanovi Joshi Parisianovi, pro něhož půjde v UFC o šestý zápas. Parisian od nástupu do UFC střídá výhry s prohrami. Více o turnaji se dozvíte v článku.

2️⃣ Kde sledovat zápas Martina Budaye?

Zápas a celý turnaj můžete sledovat živě na Fortuna TV, případně na programu Premier Sport.  Více o možnostech sledování turnaje se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dustin Poirier oznámil velkou změnu

Nezlomný Dustin Poirier hlásí přechod do vyšší váhy a hned se ozval možný vyzyvatel

Jedna z největších hvězd mezi aktivními bojovníky UFC oznámila velkou změnu. Reakce na nečekaný Poirierův přechod na sebe nenechala dlouho...

Lajoš Klein porazil Ignacia Bahamondese

Lajoš Klein vysekl v UFC parádní výkon a nahlas si řekl o novou smlouvu

Slovenský borec Ludovít Klein si v noci připsal své čtvrté vítězství ve slavné UFC. Proti nepříjemnému dlouhánovi Bahamondesovi předvedl...

David Dvořák vyhlíží svého dalšího soupeře

Těžká zkouška ohněm. David Dvořák jde do zápasu o všechno s neporaženým prospektem

David Dvořák už ví, kdo bude jeho další soupeř v UFC. Český legionář se o novou smlouvu utká s obrovsky nebezpečným japonským zápasníkem.