Nezlomný Dustin Poirier hlásí přechod do vyšší váhy a hned se ozval možný vyzyvatel

Jedna z největších hvězd mezi aktivními bojovníky UFC oznámila velkou změnu. Reakce na nečekaný Poirierův přechod na sebe nenechala dlouho čekat. Kdo se ozval?

Dustin Poirier oznámil velkou změnu Foto: Profimedia

Dustin Poirier zkusí štěstí ve velteru. Kdo by si to s ním rád rozdal?

Dustina Poiriera jen tak něco nezastaví. Ani těžká porážka. Uběhl sotva týden od brutálního headkicku Justina Gaethjeho a "The Diamond" v sobě zažehl nový oheň. Bývalý šampion lehké váhy na Twitteru oznámil přesun do velterové divize. Tam aktuálně vládne Angličan Leon Edwards, hned na začátek se ale nabízí celá řada zvučných jmen.

Na zprávu Dustina Poiriera bleskurychle zareagoval neporažený Shavkat Rakhmonov, který je momentálně asi největší vycházející hvězdou UFC. Kazašský zápasník s brilantním skóre 17-0 má oznámený zápas s Kelvinem Gastelumem, na který dojde v polovině září. Hned poté by si to ale podle všeho rád rozdal právě s Poirierem.

Dustin Poirier působí v organizaci UFC dlouhých 12 let, během kterých toho dokázal opravdu hodně. Fanouškům se asi nejvíce vybaví dvojnásobný skalp Conora McGregora, před týdnem ale poznal i odvrácenou stranu mince, když jej parádním kopem na hlavu vyřídil Justin Gaethje.

Poirier v rané fázi UFC kariéry nastupoval i v pérové divizi, nyní se však rozhodl udělat vítr ve váze do 77 kilogramů. Je jasné, že borec s takovými schopnostmi a zkušenostmi může prověřit špičku divize a propracovat se relativně rychle až k titulové šanci.

O právoplatný titul naposledy usiloval v roce 2021, nad jeho síly byl ale Brazilec Charles Oliveira, který ho uškrtil Rear Naked Choke na začátku třetího kola. Poirier je ovšem vyhlášený svoji komplexností, sám vlastní černý pás v BJJ a jeho vytříbený  boxing by mohl sloužit jako výukový materiál. Uvidíme, zda a proti komu dostane šanci ukázat své kvality ve vyšší váhové kategorii.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lajoš Klein porazil Ignacia Bahamondese

Lajoš Klein vysekl v UFC parádní výkon a nahlas si řekl o novou smlouvu

Slovenský borec Ludovít Klein si v noci připsal své čtvrté vítězství ve slavné UFC. Proti nepříjemnému dlouhánovi Bahamondesovi předvedl...

David Dvořák vyhlíží svého dalšího soupeře

Těžká zkouška ohněm. David Dvořák jde do zápasu o všechno s neporaženým prospektem

David Dvořák už ví, kdo bude jeho další soupeř v UFC. Český legionář se o novou smlouvu utká s obrovsky nebezpečným japonským zápasníkem.

Alex Pereira

Alex Pereira si vyšlápl na Blachowicze a teď cílí na titul. Rýsuje se střet s Procházkou

Brazilský fantom posledních měsíců Alex Pereira má za sebou očekávanou premiéru v polotěžké váze UFC. Jak si při ní vedl? Tady jsou...