Neporažený provokatér hodlá kosit polotěžkou divizi. Na první taneček ho vyzval Procházka

Na odvetu s Pereirou si bude muset počkat, to však neznamená, že bude Jiří Procházka sedět v koutě. Do rány mu přišel neporažený Čečenec Khamzat Chimaev, který hodlá kosit polotěžkou divizi.

Khamzat Chimaev Foto: Profimedia

Procházka chce Vlka přivítat osobně

Khamzat Chimaev hodlal jít v polotěžké divizi rovnou na vrchol a začal na sociální síti X vyzývat čerstvého šampiona Alexe Pereiru. „Poatana“ už ale nedočkavě vyhlíží Jamahal Hill a duel Chimaev vs. Pereira není z mnoha důvodů alespoň prozatím na pořadu dne.

Khamzat ale nemusí smutnit, protože ho k prvnímu tanečku vyzvala dvojka divize„Rád bych tě osobně přivítal v polotěžké divizi,“ reagoval Procházka na Chimaevovu výzvu. Pro Vlka by šlo o více než důstojné přivítání a podle všeho by se tenhle duel zamlouval i fanouškům.

Chimaev, Procházka a jejich historie

Chimaev s Procházkou by se v souboji nepotkali poprvé, kdysi se střetli během sparringů ve švédském Allstar Gymu, kde Vlk dle jeho slov Jirku nejenže utáhl, ale měl mu údajně i zlomit žebro.

Khamzat Chimaev se dokonce v pořadu MMA Hour nechal slyšet, že nechápe, jak se mohl Jiří stát šampionem. Prohlásil, že polotěžká divize musí být tím pádem velmi slabá, a přiznal, že když se dozvěděl, že UFC s Procházkou podepsalo smlouvu, postěžoval si svému manažerovi, že by ji měl dostat i on, když Procházku dokázal během sparringů porazit.

Khamzat se nebojí provokovat, a tak tuhle skutečnost nejednou zopakoval a Jirka kontroval, že nerozumí tomu, proč stále vytahuje několik let starou záležitost„Až se příště uvidíme v kleci, poznáš mou skutečnou sílu, tentokrát to nebudu brát na lehkou váhu. Neřeš tolik ostatní a měj rád víc sám sebe,“ vzkázal mu tehdy Jiří.

Šampion tří kategorií

Chimaev se netají tím, že jeho cílem vždycky bylo ovládnout hned tři váhové kategorie UFC. Původně Vlk kosil soupeře welterové a střední divize, jenže shazování začalo být čím dál složitější.

➤ Čtěte také: Víme, jak dlouhý odpočinek UFC naordinovalo Procházkovi. Mohlo být i hůř

Přestože jde o neporaženého bojovníka, v žebříčku střední váhy je v současné době na devátém místě a do titulového souboje má daleko. Teď se však rozhodl zaútočit o váhovku výše, uvidíme tedy, jestli vody polotěžké váhy skutečně rozvíří, jak slibuje, nebo jestli mu bojovníci polotěžké divize – možná přímo Jirka Procházka – vypráší kožich.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lucie Pudilová

Pudilová v UFC znovu narazila. Na její prohře má prý lví podíl podvod soupeřky

Lucie Pudilová v UFC získala nový kontrakt, na kontě už má však bohužel dvě prohry.⚡ Na její poslední porážce má ale prý lví podíl podvod...

Brendan Allen zaknihoval další vítězství

Praskání i křupání v koleni a kotníku? Pro mistra jiu jitsu Brendana Allena žádný problém

Majitel černého pásu v brazilském Jiu Jitsu, Brendan Allen ukázal o víkendu v rámci UFC Fight Night v Las Vegas svou grapplingovou...

Aspinall vs. Pavlovich

Jon Jones by měl pustit titul, míní Aspinall. Skutečným šampionem bych měl být já!

V turnaji UFC 295 před zápasem Procházka vs. Pereira porazil Pavloviche a získal prozatímní pás. Podle něj by měl ale držet právoplatný...