OKTAGON 54: Kincl vs. Wawrzyniak + osmifinále Tipsport Gamechanger – program, kurzy, livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Oktagon míří opět do Ostravy! Osmifinálové duely hvězdně obsazené pyramidy Tipsport Gamechanger a jako třešnička na dortu titulová bitva o nesporného krále střední váhy. Tenhle turnaj si rozhodně nemůžete nechat ujít. Vše důležité najdete na následujících řádcích.

AKTUÁLNÍ INFOHLAVNÍ ZÁPASKARTA
LIVESTREAMVÁHALÍSTKY

Patrik Kincl se po zranění vrací do boje Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje oktagon 54: 9,6/10

  • Datum a místo: 2. března 2024, od 18:00, Ostrava
  • Možnosti sázek: U sázkových kanceláří najdete spoustu vypsaných kurzů na všechny duely

Oktagon 54 Ostrava: Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak – datum, aktuální info

Po 3 měsících se organizace OKTAGON MMA vrací do Ostravy. Právě zde odstartuje letošní ročník nabité pyramidy lehké váhy Tipsport Gamechanger. Do akce se chystají světoví TOP bojovníci, včetně dvou českých želízek v ohni. V hlavním zápase večera prozatímní šampion Piotr Wawrzyniak vyzve právoplatného držitele titulu střední váhy Patrika Kincla. Zůstane titul v Česku? Sledujte Oktagon 54 v livestreamu ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Oktagon Tipsport Gamechanger Ostrava (2.3.2024)

Hvězdami nabitá pyramida Tipsport Gamechanger má před sebou úvodní osmifinálové duely. České barvy bude hájit Vladimír Lengál a Matouše Kohout, oba však čeká doslova zkouška ohněm. Uspějí?

🛡️ OKTAGON 54 🛡️
🧨Kdy: Sobota 2.3.2024 od 18:00
🧨Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🧨Karta: ZOBRAZIT
🧨Livestream: Tipsport TV, PPV
🧨Vstupenky: Info zde

OKTAGON 54 ŽIVĚ NA TIPSPORT TV

Online report OKTAGON 54 (2.3.2024, Ostravar Arena)

Přímo z dějiště turnaje Oktagon 54 vám na tomto místě přineseme podrobný textový report z průběhu všech zápasů.

Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak

Během úvodního kola se borci většinu času přestřelovaly v postoji. Veškeré snahy o takedown končily přetlačování na pletivu. První kolo ale patřilo Kinclovi.

Ve druhém kole se dařilo natrefovat spíše Polákovi a ve třetí minutě dokonce dostal Kincla do velkých problémů, když se mu podařilo ho sestřelit na zem, kde se okamžitě pokusil Kincla dobíjet.

Kinclovi se podařilo uniknout, potom dvojice opět skončila na pletivu. Kincl se znovu ocitl v ohrožení v posledních třiceti vteřinách kola, soupeřův nátlak ale dokázal ustát až do gongu. Po druhém kole to měli bojovníci fifty fifty.

Ve třetím kole Wawrzyniak hodil Patrika na zem, kde se Kinclovi navzdory neúspěšné kimuře nakonec podařilo naprosto ovládnout situaci. Dokázal si Wawrzyniaka udržet pod sebou, ochromit ho údery a nasadit mu arm triangl, který Poláka donutil odklepat. I přes dramatický průběh se tedy Kinclovi podařilo obhájit pás šampiona.

Patrik Kincl Foto: OKTAGON MMA

Ronald Paradeiser vs. Attila Korkmaz

V prvním kole se borci přestřelovali v postoji. Ronymu Paradeiserovi se dařily natrefovat dlouhé kombinace úderů, které proložil například naskočeným kolenem, tvrdým frontkickem nebo low kicky. Korkmaz houževnatě odpovídal a první kolo nakonec získal pro sebe.

V druhém kole lítaly kratší setupy a low kicky a Rony se rozhodl úvodem třetí minuty vzít Korkmaze na zem. Zhruba minutu a půl před koncem kola se dvojice ocitla na pletivu. V poslední minutě se ale zápas opět přesunul do postoje, kde Rony trápil Korkmaze svými pověstnými naskočenými koleny, natrefoval soupeře přesnými údery a sudí mu připsali druhé kolo.

Po přestřelce v úvodu třetího kola se Korkmaz snažil zvrátit situaci a vzít Ronyho na zem, ten se ale udržel na nohou a chvíli odolával Korkmazovým pokusům na pletivu. V posledních dvaceti vteřinách se Korkmaz snažil dohnat, co se dá a vystřelil dlouhou nebezpečnou kombinaci, na kterou Rony okamžitě reagoval a třetí kolo nakonec rozhodlo v prospěch slovenského zápasníka, který zvítězil na split decision.

Rony vs. Korkmaz Foto: OKTAGON MMA

Makwan Amirkhani vs. Mago Machaev

V úvodu kola se bojovníci opratně oťukávali, pak ale Amirkhani doručil takedown a snažil se Machaeva ukončit na zemi. Machaev se dokázal z problémů dostat a vrátit duel zpátky do postoje, kde se mu podařilo Amirkhana natrefovat tak, že si připsal první kolo.

Amirkhani se snažil zuby nehty udržet souboj na zemii v druhém kole, na to ale Machaev nepřistoupil, úspěšně unikal z pokusů o takedown a postupně sbíral signifikantní údery v postoji. Na konci druhého kola měl Amirkhani z Machaevových low kicků totálně rozkopanou vnitřní stranu pravé nohy a i na dálku viditelnou damage v obličeji.

Třetí kolo se dočkalo pouhých pár vteřin. Machaevovi se podařilo Amirkhaniho sestřelit levým hákem k zemi a dvěma dalšími háky ho ukončit na KO.

sipka Více o vítězi Machaevovi se dozvíte zde: „Bestie“ Machaev v minulosti sbíral i české skalpy. V těsné bitvě pořádně zatopil Vaškovi Sivákovi

Vladimír Lengál vs. Daniel Torres

Torres do Lengála nemilosrdně skočil a překvapil ho nekonečnou salvou úderů. Lengálovi se pak Toresse podařilo dostat na zem, kde se ale český bojovník dopustil nedovoleného kopu a rozhodčí tak Lengálovi vzali bod.

I poté Torres do Lengála střílel o sto šest. Když Vlado zinkasoval Torresovy tvrdé low kicky, český zápasník se dostal do problémů, které ustál jen tak tak. Závěrem prvního kola se mu podařilo Torrese hodit na zem, kde už zápasníci zůstali do konce kola.

V druhé minutě druhého kola se boj opět přesunul na zem, tentokrát to byl ale Torres, kdo doručil takedown a Lengál se tak ocitl pod ním. Viditelně unavenému Vladovi se nicméně dařilo odolávat soupeřovým pokusům zápas ukončit. Přesto si i druhé kolo připsal na konto Torres.

Hned v první minutě třetího kola se dvojice opět ocitla na zemi. Většinu času pak český borec strávil pod soupeřem, třicet vteřin před koncem se mu ale podařilo Torrese přetočit. Navzdory snaze na poslední chvíli zachránit situaci Vlado Lengál prohrál jednoznačně na body.

Lengál vs. Torres Foto: OKTAGON MMA

Mateusz Legierski vs. Matouš Kohout

Odveta se začala dramatizovat hned v druhé minutě, kdy se Legierskimu podařilo tvrdou kombinací úderů sestřelit Kohouta k zemi. Polák se dostal českému zápasníkovi do zad, kde se ho hned v počátku snažil uškrtit. Kohout odolával, Legierski mu mezitím zasazoval údery, v poslední minutě se mu ale konečně podařilo Kohoutovi nasadit rear naked choke a zvítězit tak hned v prvním kole na submisi.

Kohout vs. Legierski 2 Foto: OKTAGON MMA

Marcel Mohamed Grabinski vs. Acoidan Duque

Duque se od prvních vteřin snažil boj přesunout na zem. To se mu pokaždé povedlo jen na moment a pak se značná část kola odehrála na pletivu, kde Grabinski odolával Duqueho pokusům hodit ho na zem. Grabinski pak využil příhodné chvíle, zachytil Duquovu nohu a vrátil souboj do postoje, kde došlo k nebezpečné přestřelce. První kolo získal Duque, který celou dobu vyvíjel na Grabinského tlak.

Po brutální přestřelce v postoji se i v druhém kole zápas opět posunul k pletivu, kde nastala totožná situace jako v kole prvním. Druhé kolo u sudích vyhrál německý bojovník.

Ve třetím kole probíhal hodně vyrovnaný souboj, ve kterém se střídaly tvrdé přestřelky s přetlačováním na pletivu. Finální kolo nakonec rozhodlo ve prospěch španělského bojovníka, který zvítězil na body (split decision).

Hafeni Nafuka vs. Predrag Bogdanovič

Po tom, co si bojovníci vyměnili hned v úvodu pár tvrdých kopů, Nafuka Bogdanovičovi chytil front kick a zápas skončil na zemi, kde nějakou chvíli dominoval Nafuka. Bogdanovičovi se ale podařilo zpod Nafuky dostat, přetočit ho pod sebe a po zbytek kola Nafuku kontrolovat svrchu.

V první minutě druhého kola Bogdanovič vystřelil tvrdý high kick, Nafuka ho ale ustál. Ve třetí minutě Srb zachytil jeden z Nafukových kopů a boj se opět přesunul na zem, kde to měl většinu času pod kontrolou Bogdanovič, který si druhé kolo ukradl pro sebe.

Ve třetím kole si Bogdanovič vzal Nafuku rychle na zem a i finální kolo měl zcela pod kontrolou. Nafuka se snažil v posledních vteřinách situaci obrátit, ale neúspěšně. Zvítězil odolný Srb, který si tak zařídil postup v milionové pyramidě.

Lukasz Rajewski vs. Jason Ponet

Borci se do sebe hned v úvodu pouštěli tvrdými low kicky. Rajewskimu se podařilo po dvou minutách dostat Poneta k zemi pravým hákem, jenže Francouz se v podstatě ihned vzpamatoval. I tak si první kolo na konto připsal Polák.

Ponet se ve druhém kole párkrát neúspěšně pokusil o takedown, souboj se ale dostal na zem až ve chvíli, kdy proti Rajewskimu vystřelil round kick, který se Francouzovi vymstil a posadil ho na zem, kde na něj „Raju“ začal okamžitě vyvíjet tlak.

Po chvíli zápas opět pokračoval v postoji. V posledních pár vteřinách se Ponet pokusil soupeře ukončit high kickem, ale neúspěšně. Třetí kolo se celé odehrálo v postoji a souboj se zdál vyrovnaný. Vítězství si nakonec na split decision odnesl Rajewski.

Miloš Janičic vs. Ebrahim Hosseinpour

V prvním kole byli oba zápasníci opatrní, v poslední minutě ale začal Janičič vyvíjet na Hosseinpoura tlak a úvodní kolo si tak ukradl pro sebe. Do druhého kola naskočili bojovníci s mnohem větší vervou a začali se tvrdě přestřelovat v postoji.

Závěrem prvního kola se souboj přesunul na zem, kde dominoval Janičič a snažil se berlínského „Řezníka“ ubít ground and pound, nakonec se mu ale podařilo Hosseinpoura ukončit, až když se ve druhé minutě druhého kola zápas vrátil znovu do postoje. Janičič si tak připsal vítězství TKO.

Sázková analýza hlavního zápasu: Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak

Patrik Kincl se na turnaji Oktagon 54 v Ostravě postaví do hlavního zápasu, což ještě před několika týdny znělo jako sci-fi. Jednička Oktagon žebříčku P4P napříč váhami se rozhodla podstoupit riziko. Přeražená očnice, která mu znemožnila zápasit na konci roku v O2 areně, stále není stoprocentně doléčená. Další odložení zápasu ale není na pořadu dne.

Kincl už nějakou dobu trénuje v ochranné helmě a svůj přístup zejména ve sparinzích musel částečně překopat. Pár tvrdých ran i tak inkasoval a kosti v obličeji zatím drží, což je nepochybně dobrá zpráva. V zápase však může být s prvním úderem všechno jinak.

  • Patrik Kincl nastoupí do zápasu po 9 měsících a 13 dnech

Mistr taktiky musí znovu vymyslet, jak tuto situaci přetavit ve svou výhodu. Času ale příliš nezbývá. Klíčové je mentální nastavení a v tomto ohledu se zdá být všechno v nejlepším pořádku. Zbývá to nejdůležitější: neschytat bombu od vyhlášeného polského ranaře.

Prozatímní šampion totiž avizuje tvrdou bitku, kterou naposledy pocítil i takový bombarďák, jakým je Vlasto Čepo. Jestli ale něco chytrého lišáka Kincla zdobí, pak je to zápasnické IQ. V Ostravě ho bude potřebovat víc, než kdykoli jindy.

Patrik Kincl je typem bojovníka, který soustavně pracuje na zdokonalování svých dovedností. Hlavním cílem pak zpravidla bývá to, aby nadrilovanou věc dokázal převést do samotného zápasu. Pokud se mu to podaří, má většinou vyhráno. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem ho ale rozhodně nečeká nic jednoduchého.

BILANCE
PATRIK KINCL PIOTR WAWRZYNIAK
27 výher, 10 porážek, 1 NC 12 výher, 5 porážek
13x KO/TKO,
6x submise,
7x body, 1x
8x KO/TKO,
-,
4x body
2x KO/TKO,
2x submise,
6x body
-,
2x submise
2x body, 1x DQ
34 let, 180 cm 32 let, 177 cm
All Sports Academy Czerwony Smok

Piotr Wawrzyniak v zápase o prozatímní titul s Čepem ukázal, co je zač. Bývalý šampion organizace Babilon MMA miluje pěstní výměny, ve kterých navíc opravdu hodně snese. Jeho overhandy jsou velmi nebezpečné a když je to zapotřebí, dokáže své soupeře zatlačit na pletivo a využít klinče i silový wrestling k postupnému vysávání soupeřovi energie.

Po fyzické stránce je na tom výborně, jeho buldočí zarputilost a tvrdé ground and pound mu vynesly úspěch ve zmíněné premiéře pod organizací Oktagon. V současné době je na vítězné vlně, která čítá 5 vítězství v řadě. Zástupce Červeného smogu Poznaň dosud nikdy nebyl v kolech šampionů, o vítězství se snaží rozhodnout zpravidla v úvodních kolech.

Cesta pro Patrika Kincla by mohla vést skrze grappling, naopak na KO/TKO Wawrzyniaka nikdo nikdy nedokázal ukončit. Navzdory kvalitám polského rváče a ne zcela ideální přípravě Patrika Kincla, zůstává český bojovník jasným kurzovým favoritem zápasu v kurzu 1,38.

Na žebříčku fightmatrix oba dělí takřka 70 příček a celková komplexnost Kincla je na daleko vyšší úrovni. Máte-li rádi vyšší kurzy, zajímavým tipem může být vítězství Patrika Kincla na submisi.

TIP: Patrik Kincl vyhraje na submisi, v kurzu 5,62 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu

Kincl tip

Při pohledu do kalendáře Oktagon turnajů zjistíme, že dalším turnajem pořádaným v Česku bude až červnový Oktagon 58: Végh vs. Vémola 2 v Edenu. I to je jeden z důvodů, proč ostravskému turnaji věnovat patřičnou pozornost. Tím hlavním argumentem ovšem zůstává skutečně velmi kvalitně obsazená fight card.

Oktagon 54 program, zápasy, výsledky, fight card: Kincl vs. Wawrzyniak, Kohout a Lengál v Tipsport Gamechangeru

Výsledky Oktagon 54 najdete v přiložené tabulce. Program je pořádně nabitý a opět se dá čekat velkolepá show. Kdo postoupí do čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru a uhájí Kincl svou neporazitelnost na půdě Oktagonu? To se dozvíme už první březnovou sobotu. V právé části najdete také orientační časy jednotlivých zápasů.

⭐PROGRAM OKTAGON 54⭐
HLAVNÍ ZÁPAS
Middleweight title fight 5x5 Patrik Kincl (submise) vs. Piotr Wawrzyniak 23:15
TIPSPORT GAMECHANGER
Lightweight
Ronald Paradeiser (split DEC) vs. Attila Korkmaz 23:00
Lightweight Makwan Amirkhani vs. Mago Machaev (KO) 22:45
Lightweight
Vladimír Lengál preview Daniel Torres (na body) 22:30
Lightweight
Mateusz Legierski (submise) preview Matouš Kohout 22:00
Lightweight
Marcel Mohamed Grabinski vs. Acoidan Duque (split DEC) 21:30
Lightweight
Hafeni Nafuka vs. Predrag Bogdanovič (na body) 20:45
TIPSPORT GAMECHANGER (REZERVNÍ ZÁPASY)
Lightweight Jason Ponet vs. Lukasz Rajewski (split DEC) 18:45
Free prelims / zdarma Youtube
Lightweight Miloš Janičič (TKO) vs. Ebrahim Hosseionpour 18:15

Jak sledovat Oktagon 54 livestream živě? Online přenos na Tipsport TV, PPV oktagon TV, živé vysílání v televizi

Oktagon v Ostravě najdete opět v live streamu na Tipsport TV. V záložce LIVE si stačí vyfiltrovat bojové sporty a rozkliknout daný zápas, kde najdete Oktagon stream zdarma.

To platí pro všechny nově zaregistrované sázkaře, kteří po dokončení registrace a ověření účtu obdrží od Tipsportu bonus 300 Kč na první sázky. Stávající klienti musí pro sledování streamu splnit podmínku vsazeného tiketu alespoň za 30 Kč v posledních 7 dnech.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

PPV stream na Oktagon 54 najdete tradičně na oktagon.tv a možnou alternativou je také zakoupení přímého přenosu pro sledování na stanici Premier Sport 4 Extra. Cena v předprodeji je v obou případech 319 Kč.

Oktagon zdarma dnes (Ostrava Tipsport Gamechanger)

Pro sledování turnaje Oktagon 54 zdarma je opět k dispozici možnost shlédnout první zápas karty Janičič vs. Hosseionpour free na youtube kanále OKTAGON MMA. Následně je potřeba využít možnosti uvedené výše.

Vážení Oktagon 54 Tipsport Gamechanger + tisková konference Oktagon Time

V pátek 1. března je kromě povinného ranního vážení na programu také odpolední tisková konference Oktagon Time, na které mimo jiné proběhnou také staredowny.

Harmonogram:

  • Pátek 9:00 oficiální vážení (live YouTube)
  • Pátek 16:30 veřejné vážení + Oktagon Time (live YouTube)
  • Sobota od 18:00 OKTAGON 54
  • Sobota po turnaji: los Tipsport Gamechanger
  • Sobota po turnaji: tisková konference
  • Sobota od 23:00 After Party (Radegastovna Maston, Ostrava)
OFICIÁLNÍ VÁŽENÍ (kg)
HLAVNÍ ZÁPAS
Patrik Kincl 83,8 ✅ vs. Piotr Wawrzyniak 83,8 ✅
TIPSPORT GAMECHANGER
Ronald Paradeiser 72 ❌ vs. Attila Korkmaz 70,8 ✅
Makwan Amirkhani 70,6 ✅ vs. Mago Machaev 70,6 ✅
Vladimír Lengál 70,8 ✅ vs. Daniel Torres 70,2 ✅
Mateusz Legierski 71,5 ❌ vs. Matouš Kohout 70,3 ✅
Marcel Mohamed Grabinski 71,8 ❌ vs. Acoidan Duque 70,8 ✅
Akonne Wanliss 70,7 ✅ vs. Sahil Siraj 70,2 ✅
Hafeni Nafuka 72,5 ❌ vs. Predrag Bogdanovič 70,6 ✅
PRELIMS KARTA
Radek Roušal 66,2 ✅ vs. Luke Neale 65,9 ✅
TIPSPORT GAMECHANGER (REZERVNÍ ZÁPASY)
Jason Ponet 71,6 ❌ vs. Lukasz Rajewski 70,7 ✅
Free prelims / zdarma Youtube
Miloš Janičič 70,6 ✅ vs. Ebrahim Hosseionpour 73,8 ❌

Vstupenky Oktagon 54 Ticketportal (jaká je cena lístků?)

Lístky na turnaj OKTAGON 54: Tipsport Gamechanger 2 v Ostravě najdete v síti ticketportal. Ceny lístků jsou nastaveny od 590 – 12 450 Kč. Ostravar Aréna bývá na Oktagon turnaje vždy plná a nejinak tomu pravděpodobně bude i tentokrát.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy se koná Oktagon Ostrava Tipsport Gamechanger?

Turnaj Oktagon 54 se uskuteční již v sobotu 2. března od 18:00 v Ostravar Aréně v Ostravě. Podrobnosti a program najdete ZDE

2️⃣ Jak Oktagon 54 sledovat online? Tipsport Gamechanger + Kincl živě

Pro sledování turnaje Oktagon 54 máte několik možností. Kromě hlavního zápasu o titul střední váhy budou k vidění také úvodní zápasy Tipsport Gamechanger 2. Jak a kde galavečer sledovat živě se dozvíte v článku.

3️⃣ S kým a kdy má zápas Lengál Tipsport Gamechanger v Ostravě?

Český MMA bojovník Vladimír "Vlado" Lengál vyzve v prvním kole milionové pyramidy bývalého šampiona KSW Daniela Torrese. Ten je považován za jednoho z největších favoritů na celkové vítězství.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rony Paradeiser

Rony Paradeiser hodnotí prvního soupeře v milionové pyramidě a prozrazuje své rituály

Nedávno se Rony Paradeiser stal šampionem lehké váhy, teď ho čeká druhá série projektu Tipsport Gamechanger.💪 Jak vnímá svého prvního...

Patrik Kincl

Patrik Kincl prozrazuje důvody, proč kývl na nečekanou Ostravu. Vzpomínka na O2 arenu je hořká

Patrika Kincla čeká začátkem března obhajoba pásu a první zápas po nepříjemném zranění.💪 Vysvětlil, proč na účast v Ostravě kývl.😎

Losene Keita v Ostravě zápasit nebude

Zemětřesení pro OKTAGON turnaj v Ostravě! Špatnou zprávu vzápětí nahrazuje skvělá

Už za necelý měsíc se koná turnaj Oktagon 54 v Ostravě, na kterém proběhnou úvodní osmifinálové duely druhého ročníku pyramidy Tipsport...