Patrik Kincl otevřeně promluvil o pobytu za mřížemi a období temna. Za co a kde seděl?

Šampion organizace Oktagon MMA Patrik Kincl má za sebou krušnou minulost plnou přešlapů a životních zkoušek. Dva roky strávil ve vězení a důvod vás možná překvapí.

Patrik Kincl dal nahlédnout do své minulosti Foto: OKTAGON MMA

Patrik Kincl o vězení: napadení nožem, záliba v akvaristice i silové tréninky

O temné minulosti Patrika Kincla mnoho fanoušků nic netuší. Málokdy jeden z nejlepších českých MMA bojovníků mluví o této své životní etapě tak otevřeně a do hloubky. Proč se do vězení dostal a kde si odpykával trest?

Dnes už Patrik Kincl ví, že problémy do kterých se postupně dostal, vycházely do značné míry z problematického dětství. Vyrůstal bez otce a už v dospívání se dostal mezi lidi, kteří ho postupně svedli na scestí. Málokdo by ale řekl, že v současnosti spořádaného tátu a špičkového sportovce dostala do nepříjemností jeho horkokrevná povaha.

sipka Tip pro vás: Vsaďte si na MMA s bonusem za registraci u Tipsportu

Patrik Kincl si v pardubické věznici odseděl dva roky za vydírání, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Právě tento typ prohřešku je podle jeho vlastních slov vnímán mezi bachaři a vězni velmi negativně, což mu výkon trestu značně ztěžovalo.

„Každá basa má svůj vlastní svět, i když jste v jedné republice a pod jedním systémem. Měl jsem kliku v tom, že jsem se časem dostal k terapeutické místnosti s akvárkami, kam jsme mimo jiné chodili tajně cvičit. Člověk měl přístup do dílny, kde bylo veškeré nářadí, včetně třeba pilky na železo. To nikdo neřešil.

Když jsem chtěl cvičit, byl to problém, protože někdo musel jít, odemknout a být tam s vámi. Při náhodných kontrolách mi brali i lapy, takže jsem si musel pokaždé vyrobit nové. U MMA jsem chtěl ale zůstat. Po navrácení do reality jsem vsadil vše na jednu kartu a jsem fakt rád, že to vyšlo“, svěřil se Patrik Kincl v podcastu pro Institut moderní výživy

34letý zápasník promluvil i o nepříjemné situaci, kdy se dostal do křížku s jedním z vězňů, který ho napadl nožem. „Dodnes mám jizvy, bylo to hodně nepříjemné. Byly z toho i soudní tahanice a v jednu chvíli jsem měl strach, že mi zkomplikuje cestu ven, ale naštěstí tam bylo dost svědků, kteří vypověděli, že šlo o sebeobranu. Rozmíška skončila tak, že jsem toho chlápka chytil do gilotiny a uspal. Na cestu jsem mu přidal ještě bombu.“

Kincl si zároveň mezi dozorci vybudoval síť kontaktů a některé si udržuje dodnes. Návrat do běžného života byl ovšem složitý. „Člověk si připadá, jak želva. Všechno se zpomalí a sběr informací si vyžádá spoustu energie. Šel jsem třeba na nákup a v půlce jsem se musel otočit a jít si domů lehnout“, popisuje Patrik Kincl období po vězení.

Zároveň si ale podle vlastních slov „vyčistil“ okolí od rádoby přátel. Jedním dechem ale přiznává, že i dnes se občas najde několik lidí, kterým by neměl tolik věřit, snaží se s tím ale pracovat.

Svůj první profi MMA zápas měl už po 3 měsících po návratu na svobodu, a byť byl vítězný, dnes už by zřejmě tolik nespěchal. V každém případě se ke smíšenému bojovému umění dokázal vrátit a postupně v něm být hodně úspěšný. V zajímavém rozhovoru Kincl mimo jiné naznačil čemu by se chtěl věnovat po konci aktivní kariéry, o své zálibě ve zbraních, nebo co dělá ve volném čase.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Šampion střední váhy Patrik Kincl

Patrik Kincl přikládá pod kotel. Na koho a proč by si vsadil peníze v duelu Vémola – Langer?

V nejnovějším díle MMA letem světem Ondřej Novotný spolu s Patrikem Kinclem rozebrali nadcházející titulový duel Vémola vs. Langer. Jak se...

Patrik Kincl na turnaji na Štvanici

Kincl vyzdvihuje dva zápasníky Štvanice. Komu vyjádřil respekt a proč?

Patrik Kincl samozřejmě nemohl na double turnaji na Štvanici chybět a vyzdvihl dva momenty obou večerů, o něž se postarali aktéři hlavních...

Patrik Kincl díky výhře vyletěl ve světovém žebříčku

Raketový vzestup! Patrik Kincl vyletěl ve světovém žebříčku. Kam se propadl Vémola?

Výsledek sobotního zápasu mezi Kinclem a Vémolou se už propsal do světového žebříčku fightmatrix. Inspektor zaznamenal výrazný posun mezi...