Pavel Touš naznačil, kdy bychom se mohli dočkat otevřeného bodování

Pavel Touš je jako rozhodčí jeden z těch, kdo se podílí na přípravě otevřeného bodování. Dlouholetý rozhodčí OKTAGONu prozradil, kdy bychom se ho mohli konečně dočkat a jak by mělo vypadat.

Pavel Touš Foto: OKTAGON MMA

Otevřené bodování bude show

Nejednou si zápasník po prohraném souboji postěžoval, že průběh zápasu cítil jinak, než jak ho hodnotili rozhodčí. Naposledy o tom hodně mluvil Karlos Vémola, který měl v duelu s Patrikem Kinclem dojem, že nad Inspektorem dominuje, a verdikt rozhodčích ho nemile překvapil.

Vsaďte si na bojové sporty a získejte registrační bonus zdarma.

I kvůli těmto případům začal OKTAGON uvažovat o otevřeném bodování, které by těmto nedorozuměním předcházelo. Tato novinka by mohla nejen zefektivnit celý proces, ale také vnést do turnajů nový zábavní prvek. Co si ale pod pojmem „otevřené bodování“ přesně představit?

„Otevřené bodování znamená, že po každém kole se zveřejní výsledky,“ popsal v podcastu UPPERCUT rozhodčí Pavel Touš. „Bude to jako nějaký show prvek. Já jsem rád, že se to vyzkouší.

Myslím si, že rozhodčím to pomůže v jedné věci – nejhorší výsledky pro diváky jsou ty, kdy frajer lehce prohraje dvě kola a jasně vyhraje třetí, protože ti lidi vidí, jak ho ve třetím kole válcuje, ale už si nepamatují, že ty předchozí byly prohraný. Pro takovéhle typy zápasů to, si myslím, pomůže nám rozhodčím,“ vysvětlil Touš.

➤ Čtěte také: Ondřej Novotný prozradil, jak OKTAGON získal sudího Procházkova zápasu

Tento prvek přinese určitě spoustu nového vzrušení a pro některé fanoušky i zápasníky bude transparentní bodování komfortnější, pravděpodobně však zmizí napětí, které vládne chvíli předtím, než rozhodčí zvedne paži jednoho ze zápasníků.

„Je to něco, co není vyzkoušený, co nevíme, jak bude vypadat v reálu a za mě to bude atraktivnější, je to show prvek pro ty lidi,“ míní i přesto Pavel Touš. „Já si myslím, že by to mělo klapnout na O2 arénu, ale je to na OKTAGONu, to není na nás na rozhodčích,“ zdůraznil Touš.

„Picante“ dodal, že je třeba vše promyslet do nejmenšího detailu, aby se z něčeho, co má pomoci, nestalo fiasko. A to i za cenu toho, že se otevřené bodování zavede později. Uvidíme tedy, zda se skutečně dočkáme ještě letos v O2 aréně, nebo budeme svědky této novinky až v příštím roce.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Široký poslal soupeři jasný vzkaz

Ostravský patriot Jan Široký má vzkaz pro svého soupeře. Udělá s ním krátký proces?

Jestli je někdo ztělesněním města Ostravy, pak je to právě zarputilý válečník Honza Široký. Na turnaji Oktagon 50 má před sebou velkou...

Jaroslav Pokorný

Jaroslav Pokorný: Shemova máma nás proklela. S Rockem jsem definitivně skončil

Jaroslav Pokorný zažil už za svou MMA kariéru leccos, nejhorší zážitky si ale přivezl před nedávnem z Manchesteru.💥 Popsal, co musel...

Samuel Krištofič si na Vémolu věří

Odhodlaný Pirát plánuje nekompromisně knockoutovat Vémolu. Dokáže odvrátit letecký den?

Rozuzlení zdánlivě nekonečného příběhu se blíží.🧨 Pirát Krištofič vyzve na konci roku v O2 Aréně Karlose Vémolu. Podívejte se, jak vypadal...