Pereira: Adesanya mě zachránil, teď chci to samé udělat pro něj. Co na výzvu Izzy?

Zdají se jako odvěcí rivalové, ale možná to s tím nepřátelstvím nakonec není tak horké. Novopečený šampion přiznal, že ho jeho sok v boji svým způsobem zachránil. Teď se role obrátily. Jak se Adesanyovi zamlouvá Pereirova nová výzva?

Pereira vs. Adesanya Foto: Profimedia

Pereira: Adesanya mě zachránil

Jejich cesty se střetly ještě před UFC, když Pereira Adesanyu drtil v postoji. Dokázal ho porazit dokonce dvakrát a o několik let později se potkali znovu, tentokrát v rámci turnaje UFC. Vsaďte si na bojové sporty a získejte registrační bonus zdarma.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Ani v prvním společném MMA zápase nedokázal Israel na Pereiru najít recept, vytoužené odplaty se však nakonec o půl roku později přece jen dočkal a „Poatana“ porazil před limitem.

Pánové si jdou po krku už hodně dlouho, ve světě bojových sportů se však sem tam z protivníků stanou přátelé, a i když má k takovému vztahu tahle dvojice zřejmě ještě daleko, Pereira přiznal, že je Adesanyovi vděčný.

I ti nejlepší nesvádějí mnohdy boj jen v kleci, ale také v životě (v Pereirově případě šlo o boj s alkoholem), a právě v jeden takový těžký moment Israel Adesanya nevědomky zasáhl do Pereirova života a přiměl ho, aby se vzchopil.

„Někdy v roce 2020 jsem vysedával v baru, popíjel a sledoval turnaj UFC, kde měl Izzy zápas. Tou dobou byl stále neporažený a chvástal se, že prohry se mnou nic neznamenají a že nejsem důležitý. Prohlásil něco, jako že on je světový šampion a já nula. I přesto, jak jsem ho přejel v Glory,“ vyprávěl Pereira pro server Combate.

„Jeho slova mě ale ve skutečnosti zachránila, protože jsem byl tehdy troska, která se upíjela v baru. On dal mému životu znovu smysl. Nastartoval ve mně motivaci něco dokázat,“ přiznal Alex Pereira.

Nová výzva poraženému Adesanyovi

V současné chvíli se zdají role obrácené, Pereira nedávno nasadil pás šampiona polotěžké váhy, kdežto Adesanya přišel po prohře se Stricklandem o auru neporazitelnosti a to se dost možná odrazilo na celém jeho životě.

Koncem září obletěla svět zpráva o tom, že se dostal do křížku se zákonem, když ho novozélandská policie chytila, jak řídí pod vlivem (více čtěte ZDE). Poté, co Adesanyu porazil Sean Strickland, bývalý šampion střední váhy viditelně ztratil motivaci bojovat a to je prý důvod, proč ho Pereira bezprostředně po porážce Jiřího Procházky znovu vyzval.

„Když jsem byl úplně na dně, zachránil mě a teď chci to samé udělat pro něj, protože nechci, aby jen tak zahodil svůj talent. Byla by to velká škoda, pořád jde o elitního bojovníka,“ vysvětlil „Poatan“.

➤ Čtěte také: Kolik si Procházka s Pereirou vydělali a kdo všechno si odnesl bonus za výkon večera?

A jak na výzvu reagoval Izzy? „Je vtipný, jak to má pořád v sobě a jak ho to pořád drží. Líbí se mi to. Je třeba přiznat, že se mu to opět povedlo. V té samé aréně získal další titul,“ prohlásil uznale Adesanya.

„Teď ho nejspíš čeká Hill, jenže na mě očividně nemůže zapomenout. Říká, abych se vrátil k taťkovi, ale když jsem to udělal naposledy, skončil vypnutý,“ reagoval hned po výzvě. Zda se nakonec dočkáme trilogie, se teprve uvidí, je ale fakt, že skóre 1-1 by si definitivní rozuzlení zasloužilo.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Makhmud Muradov

Pudilovou s Muradovem uvidíme v kleci UFC co nevidět. Jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

Dva zástupce Česka v UFC čeká další zápas.👊⚔️ Kdy uvidíme Pudilovou či Muradova a jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

Conor McGregor v dubnu zřejmě nenastoupí

McGregor jubileum UFC v kleci zřejmě neoslaví. Jeho nástup se opět odsouvá

S nástupem Conora McGregora do antidopingového programu svitla jeho fanouškům naděje na brzký zápas.💪 Teď přišla zpráva o dalším odsunu....

Tým BJP bezprostředně po zápase

Trenér Martin Karaivanov prolomil mlčení a nabízí svůj pohled na hořkou porážku

Prvotní emoce už opadly, a tak svůj detailnější pohled na porážku Jiřího Procházky nabídl i hlavní trenér Martin Karaivanov. Jaký vzkaz...