Po odvetě s Attilou konec kariéry. Co na to říká Végh?

Po nečekané prohře v odvetě s Patrikem Kinclem prohlásil český Terminátor, že brzy ukončí kariéru. Co na to říká jeho přemožitel a v budoucnu pravděpodobně Karlosův poslední protivník v kleci Attila Végh?

Vážení před zápasem Attila vs Karlos Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Attila Végh: Jeho myšlenkám se nedivím

Karlos Vémola neprožívá zrovna nejlepší životní období, a po porážce, kterou mu uštědřil jeho největší sok, začal uvažovat o tom, jestli má ještě smysl pokračovat v kariéře profesionálního zápasníka.

Přiznal, že ho už limituje zdraví, kterému ještě dal krutým shazováním, aby se vešel do střední váhy, skutečně co proto. „To, co jsem provedl svojí rodině, přátelům, týmu a všem okolo se shazováním do 84, už opakovat nebudu, takže do týhle váhy se vracet nechci. Žádný další hazardování s vlastním zdravím. Jsou tady na to mladší a lepší kluci, a moje tělo už to prostě nedává, to je fakt,“ prohlásil Terminátor po zápase.

Karlosovo tělo dostalo opravdu hodně zabrat, což bylo vidět na první pohled. Po zápase s Patrikem Kinclem sotva viděl, a tak se ani neúčastnil pozápasové tiskovky a odjel rovnou do nemocnice.

Zdá se však, že se Karlos Vémola snaží ještě před koncem stihnout, co se dá, a už má nasmlouváno několik zápasů. Už brzy ho uvidíme na Štvanici, kde si podle promotéra Ondřeje Novotného přál zápasit ještě před prohrou s Kinclem, a navzdory tomu, že mu i sám Novotný doporučoval, aby si dal víc času na rekonvalescenci, si účast na velké letní show prosadil.

V budoucnu ho také čeká souboj o titul s Pavolem Langerem, který se o tuto možnost pobil v Oberhausenu s Alexandrem Poppeckem. Podle Vémolova oficiálního vyjádření se Terminátor na tenhle souboj hodně těší a uznal svému novému protivníkovi spoustu kvalit.

Vémola už před zápasem s Kinclem tvrdil, že pokud by se mu nepodařilo ho porazit, pravděpodobně by se do odvety s Attilou nehrnul. Chvilku se zdálo, že své slovo dodrží, ale nakonec to spíš vypadá, že zápas s Attilou zvolí za svůj poslední souboj v kariéře.

MMA - aktuální kurzy zde

Karlos Vémola ví dobře, co je to dělat show a v podstatě po celou dobu svého působení na české MMA scéně je kolem něho neustálé pozdvižení. Po zápase s Kinclem tomu nebylo jinak a k jeho veřejným prohlášením o konci kariéry se vyjadřovala celá řada dalších slavných bojovníků, včetně samotného Attily Végha, který prý Karlosovu rozhodnutí rozumí.

„Nedivím se mu (...) A člověk musí vyhodnotit, že to není sport, který by se dal dělat do konce života. Je to sport, v němž si člověk musí jednou říct stop a předat štafetu mladým. Ti ať se perou a ničí,“ komentoval pro CNN Prima News s tím, že i on sám cítí, že se mu s věkem mění priority.

Dále komentoval, že je dobré, že si to Karlos včas uvědomil, i když ho to stálo tak důležitý zápas: „... Ale asi musel teď takhle dostat, aby si uvědomil, kdy má přijít stop. Člověk může zápasit až do padesátky, ale bude pak jen takový panáček, na kterém si ostatní budou dělat jméno. Když si to člověk včas uvědomí, správně to vyhodnotí, dopadne dobře.“

Pokud by si to podle Attily Vémola nepřiznal zavčasu, mohl by dopadnout jako Antonio Silva, na kterém si ve finále mladí hladoví zápasníci dělali jméno a jehož bilance v poslední době zaznamenávala jednu prohru za druhou, protože nevěděl, kdy skončit.

„... Nejde soutěžit s mladými namotivovanými býky, jako jsme byli my zamlada. Jiná generace, jiné tréninkové metody. Ani já se nesrovnávám s nějakým mladým nabouchaným týpkem, co by chtěl být nej šampion. Všechno je minulost. Ve své době jsem byl dobrý, ale teď už půjdu zápasit jen se sobě rovným soupeřem, který má tolik let, co já,“ vysvětlil Végh. „(...) Nepotřebuju, abych někomu sehrál panáčka a dělal si na mně jméno. Ať si tu cestu vybuduje sám, tak, jako jsem si ji vybudoval já nebo Karlos,“ zakončil rozhodně.

Připomeňte si zápas Attila Végh vs. Karlos Vémola:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vítěz večera Ronald Paradeiser

V Oberhausenu shrábl tučný bonus, teď vyhlíží titulový reparát s Černým panterem

Jeden z nejlepších slovenských MM bojovníků současnosti znovu prokázal svoje kvality. Rony Paradeiser si připsal čtvrtou výhru v řadě a po...

Pavol Langer se postaral o prvotřídní senzaci

Šílený Oktagon 44: Spousta krve, hororové zranění a slovenská pohádka se šťastným koncem

Turnaj Oktagon 44 nabídl neuvěřitelnou podívanou plnou silných momentů. Podívejte se na to nejzajímavější z MMA galavečera v německém...

Poslední Čech v pyramidě David Kozma

Oktagon Tipsport GameChanger: 16 vyvolených v boji o 25 milionů [aktualizováno]

Je to projekt, jaký na domácí scéně nemá obdoby ☝. Ve hře jsou peníze, ze kterých se vám zatočí hlava. A hlavně bojovníkům! Tady se jsou...