Přezdívka Terminátor byl původně posměch, přiznává Karlos Vémola

Spousta MMA zápasníků se od soupeřů odlišuje mimo jiné trefnou a obvykle drsně znějící přezdívkou. Většinou se zdá její původ zřejmý, někdy by vás ale příběh kolem přezdívky bojovníka nejspíš překvapil. Jako je tomu třeba v případě Karlose Vémoly.

Jak přišel Karlos Vémola k přezdívce Terminátor? Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Přezdívka Terminátor? Zpočátku spíš za trest

Inkvizitor, Inspektor, Baba Jaga, Pirát, Žralok. Téměř každý MMA zápasník se vyznačuje kromě jiného i – obvykle drsnou – přezdívkou, která buduje jeho zápasnickou image a která má v soupeři před soubojem vyvolat patřičné obavy z prohry.

Ve většině případů vás možná ani nenapadne uvažovat, kde se to či ono přízvisko vzalo, protože se zdá logické, že ho bojovník získal díky své tvrdosti, odolnosti, na základě stylu, jakým bojuje, nebo jiného specifika, které ani nemusí nijak souviset se zápasením.

Takovým příkladem je třeba bojovník Oktagonu David Kozma, jenž je známý pod přezdívkou Růžový panter, kterou má prý v podstatě odjakživa, protože měl už v mladém věku slabost pro růžovou barvu a okolí ho mělo za „šampónka“. „Nosil jsem růžové věci, žehlil jsem si ofinku, dělal jsem si melíry různé,“ přiznal David v rozhovoru pro televizi Nova.

Oproti tomu se přezdívka Terminátor může jevit jako zcela jasná a pravděpodobně málokdo se zamyslí, proč ji její nositel vlastně dostal. Opak je ale pravdou, Karlos Vémola přiznal v rozhovoru s Patrikem Vrbovským, že šlo původně o posměch.

K přízvisku přišel už v Londýně, kde započal svou zápasnickou kariéru a kde už od začátku jako zcela nezkušený porážel šampiony v jejich váhových kategoriích. V prvním zápase v Anglii porazil za dvaačtyřicet vteřin šampiona těžké váhy, v druhém předvedl nejrychlejší KO Londýna, kdy soupeře uspal za pět vteřin, a právě někdy v době třetího zápasu, kdy oficiálně zápasil o titul tehdejší největší londýnské organizace a kdy mu pás předávala legenda MMA Royce Gracie, přišel Terminátor ke své přezdívce.

„Říkali mně různě, ale já jsem v té době neuměl moc mluvit anglicky, já jsem se tak dorozumíval rukama nohama, já jsem tam jel bez angličtiny a mluvil jsem hodně blbě a oni si ze mě dělali p***l: ‚Hej, ty mluvíš jak te Arnold Schnitzel: I´ll be back,‘ protože jsem neuměl mluvit, tak se mi posmívali a říkali mi Terminátor,“ popsal Vémola.

„Ze začátku jsem chtěl bejt Destroyer, chtěl jsem bejt Ničitel, cokoliv, jenom ne Terminátor, protože to byl ze začátku posměšek. No ale když jsem začal terminovat soupeře v prvním kole, vyhrál jsem osm nebo devět zápasů finišem, všechny jsem ukončil v prvních kolech, tak si to ke mně tak nějak sedlo, nějak jsem si na to zvyknul a dneska už jsem Terminátor,“ dodal Karlos se smíchem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vlado Lengál má před sebou důležitý zápas

Vlado Lengál vyhlíží bitvu na Štvanici. Jakou nečekanou nabídku od soupeře dostal?

Jedna z nejzářivějších komet organizace Oktagon MMA bude mít brzy šanci se zase pořádně ukázat. 💎 Znojemského bijce Vlado Lengála čeká na...

Makhmud Muradov

V Čechách jsem dokázal vydělat víc než v prvním zápase UFC, překvapil Muradov

Makhmud Muradov se rozpovídal o tom, co pro něj vlastně UFC znamená a přiblížil, jak angažmá v prestižní organizaci vypadá po finanční...

Viktora Peštu už v Oktagonu asi neuvidíme

Pešta? Přeju mu všechno dobré, ale v Oktagonu už určitě ne, říká Novotný

Někteří fanoušci Oktagonu volají po Viktoru Peštovi.🏆 Dle nedávné reakce promotéra Ondřeje Novotného se zdá, že v jejich kleci už ho...