Proč poslední Štvanice? Novotný prozrazuje náklady na produkci letního turnaje

Letní show Oktagonu na Štvanici je velmi oblíbená událost a letos nám byl dokonce dán dvojnásobný nášup, přesto je to nejspíš naposledy. Proč se populární akce v dalších letech nedočkáme?

Ondřej Novotný prozrazuje, kolik Štvanice stojí Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Proč poslední Štvanice?

Letos nebylo tak úplně jasné, zda se vlastně této jedinečné události dočkáme. Kolem organizace nastaly nějaké potíže a chvilku visela ve vzduchu možnost, že se zkrátka tento rok budeme muset bez Štvanice obejít, nakonec však promotéři přišli s úplně opačným plánem: Štvanice budou rovnou dvě.

Program události se od té chvíle začal pomalu rýsovat a sobotní turnaj získal jména jako Karlos Vémola, Ivan Buchinger nebo titulový zápas Sanikidze vs. Keita. Sobota se tedy vyprodala rychlostí blesku, avšak lístky na páteční program nemizí tak rychle, jak by promotéři Oktagonu chtěli.

„Druhá Štvanice – řeknu to úplně otevřeně – se neprodává tak, jak já bych si představoval,“ přiznal Ondřej Novotný v MMA letem světem. (V době vysílání dílu MMA letem světem 268 byla prodaná zhruba polovina lístků.) „A to není dost pro nás (...) vlastně nám to ukazuje potenciál toho místa.“

Důvodů, proč je letošní akce na Štvanici nejspíš poslední, je celá řada. Organizačně jde o velmi složitou záležitost a svou roli hraje i byrokracie a svazující pravidla: „Nakonec jsme si to všema zúčastněnýma a důležitýma lidma vysvětlili, proč je dobré, aby to bylo, co tam nesmíme dělat, že tam nesmí být rámus, Praha je na to strašně přísná...,“ posteskl si nechápavě.

„Vzhledem k tomu, co všechno do toho musíš nacpat a jaký to má potenciál, tak je to takový brandový turnaj (...) všichni to milujeme, ale musíš taky počítat ekonomiku za každou cenu, dá se říct,“ vysvětlil Novotný, že se musí na celou akci dívat také z ekonomického hlediska. Zdůraznil, že velkým rizikem při podobných akcích je navíc nevyzpytatelnost počasí.

„Řeknu jedno číslo,“ pronesl Ondřej Novotný a záhy prozradil, kolik stojí základní produkce takového venkovního eventu, tedy bez bojovníků a dalších položek. „Je to 511 000 Euro,“ přiznal Novotný.

„Má to i spoustu důvodů, o kterých třeba mluvit nechci, protože je to úplně zbytečný, to jsou naše nějaký věci interní (...)  když vidíme, jak se dělaj letní turnaje venku, co to s sebou přináší, jak to ti lidi dělaj, kolik do toho daj nebo ne, a co pak všechno riskuješ a co za to můžeš dostat... to vždycky podnikatel musí zvážit tu hranici toho rizika,“ dodal Novotný.

„Chceme se posouvat dál, připravovat vám nové projekty (...) takže si myslím, že je čas se posunout,“ prohlásil. „Neříkám, že se tam nikdy nevrátíme, protože nechej dvířka otevřená, aby se ptáček mohl vrátit... ale příští rok to nebude,“ zakončil téma Novotný.

MMA - aktuální kurzy zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný nabídl názor na Red Face

Ondřej Novotný nabízí stručný názor na úvodní galavečer Red Face

V sobotu se konal první turnaj organizace Red Face a několik peprných reakcí na sebe nenechaly dlouho čekat. O jednu z nich se postaral...

Martin Fenin to zase přehnal s pitím

Bouřlivák Martin Fenin zase řádil! Zasahovat musela policie. Co na to Oktagon?

Tenhle projekt dostává vážné trhliny. O Martinovi Feninovi nebylo nějakou dobu příliš slyšet. Teď to však vyhlášený potížista dohání mírou...

Vladimír Lengál

Štvanice se rýsuje dost slibně. Oktagon hlásí další zvučná jména

Letní akce Oktagonu na Štvanici nabírá čím dál ostřejší obrysy. Je jasné, že nuda to nebude a na seznamu zápasníků se objevila další...