Procházka prozradil, kdy se stal samurajem, kým byl předtím a jak si udržuje čistou mysl

Jiří Procházka je specifický nejen stylem boje, ale také svou osobností, a především nastavením, s nímž chodí do klece. Jak se stal českým samurajem a jak si udržuje čistou mysl?

Český samuraj Jiří Procházka Foto: Profimedia

Samuraj tělem i duší

Spousta fanoušků má Jiřího Procházku v paměti už coby českého samuraje. Ani Jirka se ale nenarodil disciplinovaný a s čistou myslí – k jeho současnému nastavení vedla dlouhá cesta. Vsaďte si na Jirku a získejte registrační bonus zdarma.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Začalo to asi v roce 2013 nebo 2014, když do našeho týmu přišel můj druhý kouč Jaroslav Hovězák a stal se mým MMA trenérem. Daroval mi Knihu pěti kruhů a já se z ní začal učit,“ prozradil Jiří v rozhovoru s Arielem Helwanim.

„Předtím jsem byl obyčejný mladý kluk. Když mi bylo pět, zemřel mi táta a myslím, že od té doby jsem byl trochu divoký, často jsem se dostával do pouličních potyček, byl jsem hodně agresivní a energické dítě. A tehdy jsem měl poprvé pocit, že se sebou dokážu vydržet, v dobrých časech, i těch špatných nebo v nepříjemných situacích,“ popsal své pocity Procházka.

BJP Fortuna

„Tenkrát jsem se to rozhodl přijmout jako svou životní cestu. Neznamená to, že se pokaždé zachovám bezchybně, ale udržuje mě to na správné cestě. Udržuje to mou mysl v kondici. Dokážete pak být na lidi příjemní, zkrátka být normální, dobrý člověk,“ shrnul Jiří.

Důležitá je čistá mysl

Ať už v kleci, nebo mimo ni, je potřeba si udržovat čistou mysl. Je známo, že správný mindset dokáže jak v zápasu, tak v životě dělat divy. Jenže takového nastavení není vždy snadné dosáhnout.

„Cokoli co dělám nebo říkám, všechno je to můj životní styl a já do toho rád dávám všechno, jako by to bylo to poslední, co udělám. To je důvod, proč mám takhle upravené vlasy, proč dodržuju samurajský kodex, pomáhá mi to být na sto procent tady a teď a říkat pravdu – sám sobě i ostatním,“ vysvětlil Jiří v podcastu MMA Hour.

„Plně se soustředím na svoje věci, na to, co chci dělat, na informace, které chci přijímat, ale i tak jsem pořád otevřený, ale je třeba chránit svou mysl, všude kolem je nějaký jed a slova ve vaší mysli jsou tak krásná, jak je sami dokážete udržet.

➤ Čtěte také: Podívejte se na speciální sázky pro MMA zápas roku Procházka vs. Pereira u Fortuny

Vaše hlava může být to nejkrásnější místo na světě. Pak dokážete v ostatních vidět sílu, když se jich nebojíte, nebo když se obecně nebojíte. Každý může udržet svou mysl čistou. To je ten důvod, proč nerad o ostatních lidech říkám kraviny.

Vím, že Jamal o mně řekl hodně špatných i dobrých věcí, ale mně je to jedno, já ho mám rád. Mám rád i ostatní z divize, akorát hodlám ukázat, že jsem z tý divize ten nejlepší, nic víc nic míň,“ popsal svůj přístup Procházka.

Není tajemstvím, že Jiří Procházka udržuje svou mysl v kondici meditacemi. „Je to součást každého dne. Začínám tím den, protože je třeba si uvědomit, že o mysl je třeba pečovat, místo abyste zírali do telefonu, pěstovali trash talk a podobné věci. Proto se meditace stala mojí denní rutinou a součástí tréninku,“ prozradil Jirka.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jirka Procházka vs. Alex Pereira - dokument

Duel Procházka vs. Pereira se nezadržitelně blíží. UFC nabízí unikátní dokument

Zápas mezi Jirkou Procházkou a Alexem Pereirou už je za dveřmi. Organizace UFC nabízí fanouškům unikátní dokument.📺💪

Alex Poatan Pereira

Alex Pereira: životopis, zápasy MMA (UFC) a statistiky bojovníka

Alex Pereira patří mezi nejvýraznější bojovníky organizace UFC a to ve dvou váhových kategoriích.💎💪Vše o brazilském zápasníkovi se dozvíte...

Jiří Procházka si jde pro vítězství

Hvězdy českého MMA tipují průběh Procházkova zápasu. Kdo věří spíše Pereirovi?

Brzy budeme svědky velké bitvy o znovuzískání pásu. Jiřímu Procházkovi v cestě k titulu stojí Alex Pereira.⚔️👊 Jak duel vidí osobnosti...