Procházka? Snazší než Blachowicz, mne si ruce Pereira

Bitva Jirky Procházky s Alexem Pereirou je na spadnutí. O přesném datu se zatím spekuluje, ale oba bojovníci už ladí formu na soupeře. Alex Pereira teď prozradil, že Procházku cítí jako snazšího soupeře, než byl Blachowicz.

Alex Pereira si na Jirku Procházku věří Foto: Profimedia

Procházku mám nastudovaného, bude to snazší než s Blachowiczem

Alex Pereira si hned v prvním zápase v nové váhové kategorii vydobyl šanci zabojovat o titul. Pás divize si zároveň hodlá vzít zpátky Jirka Procházka, který chystá po dlouhém zotavování velkolepý návrat. Oba mají velkou motivaci vyhrát a oba si na soupeře věří. Pereira teď dokonce v rozhovoru Laertem Vianou prohlásil, že Procházku vnímá jako snazšího soupeře, než byl Blachowicz.

„Už jsem ho studoval. Jenže teď je to jiné, než když šel do boje s Gloverem, ta strategie. Ale nějaké věci jsem tam zaznamenal a řeknu ti, bude to drsný zápas,“ pronesl Pereira. Studovat soupeře měl totiž možnost už v dobách, kdy se s ním do boje chystal Glover Texeira, shodou okolností Pereirův trenér, kterého Procházka ukončil před limitem a stal se tak šampionem polotěžké váhy.

„Myslím si – a někteří s tím asi nebudou souhlasit –, že souboj s Janem byl těžší, protože jeho plán bylo držet to hlavně na zemi a to je pro mě komplikace, kvůli které nemůžu být efektivní v postoji. Ale předpokládám, že s Jiřím to bude jiné. Myslím, že bude chtít bojovat hlavně v postoji.“

Nejen proto má Pereira za to, že by pro něj zápas s Procházkou mohl být snadnější než ten s Blachowiczem, který ho dokázal vykolejit grapplingem, v němž se Brazilec necítí tak jistě.

Nemyslím si, že je to typ (Procházka), který by se snažil přesunout boj na zem. Všichni říkají, že s kýmkoli jdu do boje, mě chce vzít na zem. Mohl by to udělat, ale moc tomu nevěřím. Je to typ člověka, co se rád předvede, a podle mě půjde o hodně nebezpečný fight. Ale věřím, že mi tenhle zápas sedne líp než ten s Blachowiczem,“ odhadoval Pereira.

Na druhé straně Jirka Procházka už mnohokrát avizoval, že pokud bude třeba vzít Poatana na zem, bránit se tomu nebude. Sám Alex Pereira musí vědět nejlépe, čeho je Procházka v boji schopný a není třeba pro příklad chodit daleko. Že umí Jirka ukončit souboj i na zemi, předvedl konec konců právě v souboji s Gloverem Texeirou, kterého ukončil před limitem škrcením.

Na čí slova dojde, však budeme moci posoudit až v den D. Kdy přesně nastane, se zatím neví, ale podle všeho bychom se teoreticky mohli dočkat v rámci turnaje UFC 296 v Las Vegas, který se uskuteční 16. 12. Protože všechny ostatní číslované turnaje už mají hlavní zápasy naplánované (a jestliže má na tento duel dojít ještě letos), tato varianta se jeví jako jediná možná. UFC však zatím nic nepotvrdilo a na konečné slovo si ještě budeme muset počkat.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

USADA nikdy nespí! Jiří Procházka si může odškrtnout další kontrolu. Jak dopadla?

Bojovník Jiří Procházka spolu se svým týmem intenzivně řeší datum svého nadcházejícího zápasu. Kromě toho ale doma přivítal "staré známé"...

Alex Pereira

Alex Pereira si vyšlápl na Blachowicze a teď cílí na titul. Rýsuje se střet s Procházkou

Brazilský fantom posledních měsíců Alex Pereira má za sebou očekávanou premiéru v polotěžké váze UFC. Jak si při ní vedl? Tady jsou...

Martin Buday

Slovenský obr Martin Buday vyhlíží další bitvu v UFC. Jak vzpomíná na rozepři s Vémolou?

Je tichý, skromný, avšak na první pohled díky svým fyzickým proporcím nepřehlédnutelný. O čem Martin Buday sní a čeho by chtěl v životě...