Procházkův trenér prozrazuje kompletní taktiku a popisuje, kde Jiří udělal chybu

Každý fanoušek má na zápas Pereira vs. Procházka názor, největší vhled do situace mají ale bezpochyby Jirkovi trenéři. Kde se podle nich stala chyba a jaká byla kompletní taktika?

Jiří Procházka a Martin Karaivanov Foto: Jiří Procházka

Největší chyba? Zůstal v jedné úrovni

Jirkův výkon nemůže nikdo zhodnotit lépe než jeho trenéři. Ti kromě jiného znají taktiku, se kterou se šlo do boje, a dobře tedy vědí, jak se jejich bojovník v kleci odchýlil od původních plánů. Jak vidí s odstupem času Procházkův výkon nejbližší členové jeho týmu a v čem spatřují největší chybu?

Vsaďte si na bojové sporty a získejte registrační bonus zdarma.

Zůstal v jedné úrovni. Vstoupil a nepokračoval – což jsme trénovali – nástupem na single, double, to je jedno, protože Pereira byl zády ke kleci, tak finta, nástup a potom jít dolů a on udělal fintu, nástup a zůstal tou hlavou v jedné úrovni,“ vysvětlil Karaivanov v podcastu SKAP.

„A to pak mohl udělat poslepu ten Pereira (...) to byly pak přesně ty reakce, ty kombinace, které ten Pereira driloval na ty lapy,“ připustil Procházkův trenér. „Zadní, povolit, zadní kontr, přední hák,“ dodal Karaivanov.

„Myslím si, že spoustu věcí Jirka udělal dobře a spoustu věcí šlo udělat líp,“ podotknul Honza Stach. „Určitě jsem tam viděl dost věcí, které mi vadily, a viděl jsem tam dost věcí, které parádně fungovaly. Takže osobně jsem natěšený – kdyby byla příležitost na okamžitou odvetu, tak mě by to určitě zajímalo.

Těším se i do těch dalších zápasů. Jirka hraje hrozně zajímavým způsobem, že se tam toho strašně moc děje, ale pro mě je tohle zábavnější, protože mám daleko víc s čím pracovat,“ pochvaloval si Stach.

Karaivanov: Taktiku jsme měli a fungovala

Příprava se obvykle přizpůsobuje danému soupeři a během ní se také vymýšlí strategie a piluje konkrétní taktika. Jirka má specifický styl, který se trenéři snaží zkombinovat s technikami, jež by mohly na soupeře platit.

„Je tam nějaký základ, který mu je vlastní, a pak se to snažíme naroubovat na toho soupeře, takže je potřeba mu nasimulovat ty základní pohyby, postoj toho soupeře, rozložení váhy a na to se snažit natrénovat ty vstupy a ty jeho dominantní věci,“ popsal průběh přípravy Karaivanov.

K taktice proti Pereirovi mimo jiné patřilo nedopřát mu komfortní vzdálenost, ve které pak dokáže dominovat. Procházka měl udržovat buď delší rozestup, nebo se u Pereiry držet naopak nablízko a ideálně ho donutit ustupovat. Velkou součást strategie tvořilo i fejkování.

„Pereira zmínil, že s Blachowiczem nebyl úplně stoprocentní, protože si dával pozor na ty takedowny, tak i to je klíč k tomu, na co se zaměřit – nafejkovat takedown a okamžitě tam poslat něco jinýho,“ nastínil Karaivanov taktiku.

„Chtělo to jenom malinko tu kombinaci prodloužit,“ vysvětlil Karaivanov. „Nic jinýho. A fungovalo to, akorát Pereira byl přítomnej, ale nebyl by přítomnej na tu delší kombinaci.“

Karaivanov prozradil, že Pereirovy tvrdé calf kicky nebyly takový problém, jak se mohlo na první pohled zdát, Jiří si prý na nepříjemné kopy zvykl. A ani Jirkovo úvodní zaváhání, kdy na moment skončil na zemi, prý na další průběh nemělo vliv.

„To roztočení nepříjemné, které tam bylo na začátku, byla shoda náhod – pohyb, přední noha víc vpředu a špatně váha,“ okomentoval Karaivanov. „Věřím tomu, že by to nemělo výrazný vliv na průběh toho zápasu,“ dodal.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lucie Pudilová

Pudilová v UFC znovu narazila. Na její prohře má prý lví podíl podvod soupeřky

Lucie Pudilová v UFC získala nový kontrakt, na kontě už má však bohužel dvě prohry.⚡ Na její poslední porážce má ale prý lví podíl podvod...

Brendan Allen zaknihoval další vítězství

Praskání i křupání v koleni a kotníku? Pro mistra jiu jitsu Brendana Allena žádný problém

Majitel černého pásu v brazilském Jiu Jitsu, Brendan Allen ukázal o víkendu v rámci UFC Fight Night v Las Vegas svou grapplingovou...

Aspinall vs. Pavlovich

Jon Jones by měl pustit titul, míní Aspinall. Skutečným šampionem bych měl být já!

V turnaji UFC 295 před zápasem Procházka vs. Pereira porazil Pavloviche a získal prozatímní pás. Podle něj by měl ale držet právoplatný...