„Prostor pro zlepšování tam pořád je“. Šampion Patrik Kincl přibližuje, kde se vidí za 5 let

Patrik Kincl je zářným příkladem bojovníka, který si prošel peklem a později zažil sportovní ráj. Tentokrát se o své minulosti, ale i plánech do budoucna, rozpovídal v netradičním prostředí. Podrobnosti vám přinášíme v článku.

Patrik Kincl Foto: OKTAGON MMA

Patrik Kincl o dětství, dospívání, vězení, duelu s Vémolou i zisku šampiona Oktagonu

Jeho příběh je hodný filmového zpracování. Patrik Kincl prozatím dává fanouškům možnost nahlédnout pod pokličku jeho osobního života skrze otevřenou zpověď v knížce „MMA mi zachránilo život“. Název nové knižní publikace je přitom v jeho případě všeříkající.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Patrik Kincl se řadí mezi nejlepší MMA bojovníky České republiky. Zisk titulu Oktagonu přitom pro něj ani zdaleka není tou největší sportovní metou. Ne snad že by si šampionského pásu ve váze do 84 kilogramů nevážil, v jeho hlavě ale koluje myšlenka prorazit mimo tuzemskou scénu. V minulosti se mu to už částečně podařilo. Bojoval o titul KSW a ještě předtím zanechal výraznou stopu v ruské ACB (dnešní ACA).

Kincl přijal pozvání a vyrazil na rozhovor do King’s Casina na Rozvadově, kde ho poměrně detailně vyzpovídal místní turnajový ředitel živého pokeru, Federico Brunato. Společně otevřeli celou řadu témat, včetně těch, o kterých fighter s přezdívkou „Inspektor“ příliš často nemluví.

Patrik Kincl se v podcasu Brunato Talks mimo jiné svěřil s tím, že novou knížku, která mapuje jeho život i kariéru, nečetl. Témata v ní obsažená jsou pro něj i s odstupem času stále velice citlivá a on tak nechce otevírat staré rány. Z životních eskapád, mezi které patří i pobyt za mřížemi, se poučil a dnes je z něj zcela jiný člověk. Jeho nejvyšší prioritou je momentálně rodina, zdraví, tréninková morálka, posouvání sportovních hranic a disciplína. Vždycky tomu tak ale nebylo.

Právě ve vězení nastal pro něj klíčový moment. „Řekl jsem si, že končím s alkoholem a budu se soustředit čistě na sport. Do MMA jsem pak šel All in“, přiblížil svůj pohled řečí pokerové terminologie. A Kde sám sebe Kincl vidí za pět let? „To už asi spíš v té trenérské roli. Hledání a rozvoj mladých talentů, to by mě bavilo“, odpověděl.

Ohlédnutí za odvetou s Karlosem Vémolou a názor na Clash of the Stars

Prakticky od svého působení v organizaci Oktagon MMA (2022) se Kincl musel vypořádat s velkým psychickým nátlakem. Už první duel se Samuelem Krištofičem byl hodně osobní, což i s odstupem času považuje z Pirátovi strany za velkou hloupost.

Ještě mnohem vyhrocenější to bylo v rámci odvety s Karlosem Vémolou, která musela několikrát měnit termín. „Už mě ten mediální humbuk štval. Bylo to pořád to stejné dokola. Stále ty stejné otázky, člověk z toho byl už otrávenej“.

Kinclovi podle jeho slov vadilo především to, že se vše točilo kolem Karlose Vémoly a nebrala se v potaz jeho celá kariéra, která čítá hned několik mimořádně zajímavých bitev.

Jedna z otázek, také směřovala na to, jaký názor má aktuálně Patrik Kincl na organizaci Clash of the Stars. Rozbor toho, co mu momentálně nejvíce vadí, a s čím je naopak „v míru“, si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl

Kincl nastínil plány na rok 2024. Který bojovník OKTAGONu pro něj představuje motivaci?

Patrik Kincl se před vrcholem roku zranil a musel odstoupit ze zápasu.💥 Kdy plánuje návrat a kdo je pro něho v tuhle chvíli vzorem?💪

Patrik Kincl

Patrik Kincl komentuje P4P žebříček. Jeho reakce nese poselství pro každého

OKTAGON MMA zveřejnil P4P žebříček, na jehož vrcholu se ocitnul šampion🏆 střední váhy Patrik Kincl.💪 Co na takový úspěch říká?

Vasil Ducár se pokusí prorazit v profi MMA

Velká kariérní změna pro elitního českého boxera. Smlouva s KSW je oficiálně potvrzena

Polská MMA organizace KSW nepřestává lovit v českém rybníčku. Tenhle podpis ale spoustu fanoušků překvapí. Více se dočtete v článku.