S Feninem to bylo nahoru dolů. Teď dostane zelenou nový Projekt Y, prozradil Neruda

Speciální projekt Oktagonu, jehož se měli zúčastnit Martin Fenin a Kevin Pannewitz, byl zrušen. S oběma bylo podle všeho těžké pořízení. Organizace se však podobných projektů rozhodně nezříká, ba naopak...

Pavol Neruda Foto: OKTAGON MMA

S Feninem to bylo nahoru dolů, už to nešlo dál

Ve frankfurtské aréně se kromě ženského titulového zápasu a semifinále Tipsport Gamechangeru měl odehrát i souboj fotbalových hvězd Martina Fenina a Kevina Pannewitze. Tento projekt však Oktagon už před několika týdny oficiálně smetl ze stolu.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Mysleli jsme, že oba mají obrovskou touhu se změnit, oba dva s tím měli ale obrovské problémy a ty problémy byly dostatečně velké na to, aby se to ve finále neslučovalo s tím natáčením,“ vysvětlil tehdy Ondřej Novotný ve svém vysílání MMA letem světem.

„Máme za sebou nějaké projekty, kde byli lidé, kteří byli mimo formu a možná i mentálně potřebovali trochu usměrnit. MMA je dalo v pozitivním smyslu do latě a změnilo jim život. Viděli jsme to například v Projektu Y, kde byly Eva Borodáčová nebo Kateřina ‚Kundosaki‘ Klinderová. Něco takového jsme čekali i v tomto projektu, ale nestalo se to,“ řekl k věci v rozhovoru pro Sport.cz Palo Neruda.

Z občasných příspěvků na sociálních sítích bylo zřejmé, že měl Fenin světlé chvilky, kdy se zdálo, že se do projektu skutečně zakousnul. „Měl takové chvíle. V gymu třeba nebyl dva měsíce, pak jsme si zavolali a ptali jsme se, co se děje. Najednou začal makat každý den, dokonce šel na kemp s Josefem Králem. Dřel jako kůň. Měl takové momenty. Jednou nahoru, jednou dolů,“ popsal Neruda.

➤ Více čtěte zde: Projekt Fenin zrušen! Proč se Oktagon s věčným potížistou rozloučil?

Německý Projekt Y a angličtí komici

Oktagon se ale podobných projektů do budoucna určitě nezříká. „Je nám samozřejmě líto peněz, které jsme tím spálili, ale zase jsme se naučili další věci, které dělat a nedělat. Víme, kam to budeme směrovat zase příště a poučili jsme se z toho,“ podotkl Neruda.

Než se však znovu pustí do spolupráce s jinými sportovci, vsadil Oktagon na dva britské komiky Paula Smithe a Jakea Quickendena, které uvidíme coby hlavní zápas 4. 11. v Manchesteru. V Anglii jsou tihle dva prý velké hvězdy a Pavol Neruda je z hlediska odhodlání a motivace označil za naprosté opaky Fenina a Pannewitze: „Trénují až moc, a my jim dokonce musíme říkat, ať to tolik nepřehání,“ prozradil Palo.

Kromě toho ale Oktagon chystá v Německu nový Projekt Y. Ten už jsme mohli sledovat v českém prostředí, kde se mimo jiné představila i současná moderátorka Oktagonu Kateřina „Kundosaki“ Klinderová.

„Dáme šanci běžným ženám, které nemají s bojovými sporty zkušenosti, stejně jako to bylo u nás. Chceme, abychom viděli, jak se z běžného člověka stane atlet, naučí se MMA a postaví se do klece, kde udělá hezký zápas,“ promluvil o projektu Neruda.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Fenin to zase přehnal s pitím

Bouřlivák Martin Fenin zase řádil! Zasahovat musela policie. Co na to Oktagon?

Tenhle projekt dostává vážné trhliny. O Martinovi Feninovi nebylo nějakou dobu příliš slyšet. Teď to však vyhlášený potížista dohání mírou...

Martin Fenin jednal i s organizací Clash of the Stars

Martin Fenin koketoval i s Clash of the Stars. Spolupráce ztroskotala na financích

Fotbalový rebel Martin Fenin rozjíždí kariéru MMA zápasníka. Podle jeho vlastních slov nedávno probíhala neoficiální jednání také s...

Václav Mikulášek nebyl na Štvanici v psychické formě

Babu Jagu trápil na Štvanici nadcházející soud. Co Mikuláškovi hrozilo?

Babu Jagu čeká za pár dní klání v turnaji Fabriq 3.🥊 Už se prý cítí lépe, ale po Štvanici prožíval náročné období, za něž mohl i...