Shem Rock bude platit jako mourovatý. Čeká ho prý pokuta a nejspíš i soud

Shem Rock se kvůli zbytečné agresi během vážení připravil o zápas. Na jeho činy ale doplatil i Jarda Pokorný, který Rockovo extrémní chování musel snášet i předtím. Ondřej Novotný prozradil, jaký trest teď Rocka čeká a co dalšího mu hrozí.

Shem Rock Foto: OKTAGON MMA

Rocka trest nemine

Ti, kdo si donedávna při slově Brit představili uhlazeného gentlemana, přišli během vážení před turnajem Oktagon 48 o iluze. Shem Rock ukázal, zač je toho s některými Angličany loket, jenže bohužel pro něj i pro soupeře Jardu Pokorného překročil hranici.

Svým extrémním chováním sebe i Pokorného připravil o zápas, jelikož Jaroslava stačil zranit ještě dřív, než stihli vstoupit do klece. V Čechách, kde se peprného trash talku dočkáme jen jednou za čas, nám připadá Rockovo chování za hranou, a byť je to v prostředí anglického MMA zřejmě běžné, organizace OKTAGON MMA se i tak rozhodla vyvodit důsledky.

„My jsme k tomu samozřejmě přistoupili podle smluv a podle intenzity, kterou jsme nějakým způsobem interně vyhodnotili, což znamená, že jednak nedostal žádné peníze a druhak mu organizace vypíše nějakou pokutu v rámci nějakých tisíců euro,“ prozradil Ondřej Novotný v MMA letem světem.

„S Jardou jsme to diskutovali, nabídl jsem mu nějaký řešení (...) řekl jsem mu za nás, jak to vidíme, on samozřejmě, se vším respektem, to vnímá, vidí, cítí jinak, což je úplně v pohodě, takže si myslím, že to skončí nějakou žalobou,“ tipoval Novotný.

Shemova smlouva stále platí

Rock dostane od organizace sice za uši a kromě tučné pokuty bude dost možná řešit i žalobu, OKTAGON MMA s ním má ale nadále smlouvu, takže fanoušci organizace o Shemovi neslyšeli naposled.

„Je to extrémně nešťastný a extrémně nevýchovný, ale my ho vlastně nějakým způsobem potrestáme a pak s ním máme prostě smlouvu dál, a jakkoli se to teď určitě spoustě domácích fanoušků nebude líbit, tak určitě se objeví a bude u nás zápasit dál,“ připustil Novotný.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Anglie je jiný vesmír

„Absolutně to nechci obhajovat (...) na druhou stranu samozřejmě, tím jak se rozkračujeme a do Oktagonu přichází mnoho irských a anglických bojovníků, tak oni jsou prostě z jinýho těsta,“ vysvětlil Novotný.

„Každej z těch kluků zná někoho, kdo zemřel na ulici, byl zavřenej, někoho pobodal, vyrůstal ve skutečným gangu (...). Anglie je země s největším počtem útoků s nožem,“ dodal.

➤ Čtěte také: OKTAGON 49: Moeil vs. Todev – info, karta, livestream, kurzy a sázkový tip

Promotér Oktagonu přiznal, že si sám není jistý, jestli duel Rock vs. Pokorný vůbec někdy uvidíme. Kromě toho, co mohli fanoušci vidět během vážení, si Pokorný s Rockem užil ještě mnoho dalšího, co sám Novotný nazval svého druhu šikanou, a v tuhle chvíli se zdá nepravděpodobné, že by chtěl Pokorný něco podobného podstupovat znova.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vémola vs. Pirát

Krištofič: Je to životní zápas! V čem vidí Pirát svou výhodu oproti Langerovi?

Karlos Vémola a Samuel Krištofič si to měli rozdat už před dvěma lety. Na souboj ale dojde letos. Jak se Pirát do zápasu s obávaným...

Shem Rock a Jaroslav Pokorný při staredownu

Patrik Kincl vysvětluje, proč Pokorného nenechali nastoupit. Jak by potrestal Rocka?

Co se stalo během pátečního vážení, se jen tak nevidí.💥 Shem Rock své chování nedomyslel a jeho zápas byl zrušen. Proč Pokorný nemohl...

Shem Rock napadl Pokorného na staredownu

VIDEO: Jaroslav Pokorný a Shem Rock se do sebe pustili na staredownu a vůbec se nešetřili

Pořádně vyhrocený staredown byl k vidění v rámci ranního vážení před turnajem Oktagon 48 v Manchesteru. Mezi Rockem a Pokorným došlo na...