Trénovaný Lajoš Klein vs. obrovský Jakub Enžl. Jak dopadl souboj síly a techniky?

Jakub Enžl si toužil vyzkoušet grappling, zabrouzdal rovnou mezi ty nejlepší a vyzval na přátelský zápas bojovníka UFC Lajoše Kleina, který vedle obrovitého Enžla působil drobně. Jak dopadl souboj síly a techniky?

Lajoš Klein a Jakub Enžl Foto: Youtube

Předehra před soubojem

Jakub Enžl je známou osobností ve světě fitness, kulturistiky a powerliftingu. V noci byste na něho narazit asi nechtěli, protože svou velikostí nápadně připomíná komiksového Hulka a vyzařuje z něj obrovská síla. Stačilo by to však při střetnutí s trénovaným MMA zápasníkem? To si Jakub vyzkoušel spolu se zápasníkem UFC Lajošem Kleinem.

„Kdyby byl street fight bez pravidel, jak budeš postupovat?“ zeptal se Enžl Kleina v podcastu RestDay, který se natáčel den před samotným sparringem. „Já mám sto dvacet pět kilo, ale je to street fight, žádný pravidla a tak,“ dodal.

„Kdybych tě neznal, tak by to ve mně asi budilo nějaký respekt, opravdu jsi velký chlap. (...) Kdybych tě neznal a potkal tě někde v temné uličce a viděl bych, že mě chceš napadnout, tak věřím, že bych si s tebou dokázal nějak poradit a nebyl by to problém pro mě jako trénovaného člověka.

(...) Asi bych tě hned strhl na zem a tam bych tě ubil,“ smál se. „Nebo ne ubil, asi bych tě chytil do nějaké páky nebo něčeho takového, z čeho by ses nedokázal dostat, i když jsi určitě hrozně silný člověk, tak bych si věřil,“ odpověděl Klein.

„Hele zítra si spolu zkusíme grappling a mě zajímá, jestli i přes tu váhu to utáhneš,“ vyzval odhodlaný Jakub (který vládne váhovou převahou bezmála šedesáti kil) jednoho z našich nejlepších zápasníků.

Uřícený Enžl vs. nezdolný Klein

Přátelský zápas připomínal souboj Davida a Goliáše, nicméně David nejenže statečně vzdoroval síle a váze, ale dokázal se účinně bránit, až nakonec skolil Goliáše na zem. Zkrátka jak Lajoš řekl, tak také udělal.

Po nějaké době pasování a pár pokusech o takedown na Enžlovi začalo být znát vyčerpání, zatímco Klein jako by se ve srovnání s Jakubem skoro ani nezapotil. Nakonec Klein skončil ve vítězce, netrvalo dlouho a Enžl souboj odklepal.

„Já už nemoh,“ prohlásil zadýchaný Enžl, když už bylo po všem. „Nemám fyzičku, já už neměl sílu,“ dodal. „Lajoš se tomu očividně už chvilku věnuje a ví, co dělá, ale já to neudejchám fyzicky.“

➤ Čtěte také: Lajoš Klein popsal bizarní okolnosti testování agenturou USADA. Tohle vás zaručeně pobaví

„Ono to je hlavně o té technice,“ prohlásil Lajoš. „To je důležité, člověk může být opravdu silný, ale pokud tam ta technika není, tak bohužel. Určitě ta váha a síla pomůže, ale prostě ta technika tam musí být,“ doplnil s úsměvem Klein.

Na celý souboj se podívejte v následujícím videu:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira

Alex Pereira si na sparing přizval známého provokatéra, který se brzy utká s Loganem Paulem

Tohle spojení by zřejmě nikdo nečekal. Brazilský vyzyvatel Jiřího Procházky, Alex Pereira, se v tělocvičně poměřil s nadcházejícím soupeřem...

Jiří Procházka se chce soustředit pouze na sebe

Stoprocentní soustředění. „Žádné signály od nás nečekejte,“ vzkázal Procházkův tým

Absolutní utajení a čistá mysl. Jiří Procházka skrze svůj trenérský tým učinil důležité prohlášení před nadcházející bitvou s Alexem...

Dana White

Dana White komentuje Adesanyův průšvih: Příště si vem Uber, chlape!

Israel Adesanya neprožívá zrovna nejšťastnější období – kromě ztráty titulu řeší průšvih s řízením pod vlivem alkoholu.🥃🚗 A co na to říká...