Týden s FightLive #10: Val šampionem IAF, film s McGregorem, výhra Szabové a velké oznámení OKTAGONu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Se závěrem týdne je tu pravidelný souhrn toho nejzajímavějšího z domácí i světové scény. Podívejte se, co se za poslední týden v bojových sportech událo.

Lucia Szabová se vrátila vítězně Foto: OKTAGON MMA

Oktagon uspořádá turnaj na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu

Začneme tím, co momentálně asi nejvíce rezonuje nejen domácí scénou MMA. Organizace Oktagon na sobotním turnaji ve Stuttgartu oznámila, že 12. října 2024 bude mít turnaj na fotbalovém stadionu v německém Frankfurtu. Odvážná výzva, která v sobě skýtá několik úskalí, bude dalším velkým milníkem v osmileté historii organizace.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Podzimní termín, kapacita 55 000 diváků, věková hranice i specifický německý trh. To všechno jsou výzvy, kterým bude vedení pro turnaj Oktagon 62 čelit. „Je to pro nás velká věc, ale kdybychom nevěřili, že to můžeme vyprodat, tak bychom do toho nešli. Zároveň vnímáme i to, že se to nemusí podařit. Je to risk,“ pronesli oba promotéři jednohlasně ve svém poturnajovém vysílání.

A jaký zápas by mohl být hlavním tahákem pro takto speciální galavečer? Už delší dobu se rýsuje souboj velkých německých hvězd Eckerlin vs. Jungwirth. Promotér Novotný na toto téma uvedl, že se to může stát a zároveň potvrdil, že čas na tento duel už dozrál. Oba však mají před sebou ještě jiné zápasy, a tak uvidíme, zda se tento matchup skutečně podaří přenést do reality.

sipka Více o velkém oznámení organizace Oktagon si můžete přečíst zde

Lucia Szabová utáhla na turnaji Oktagon 55 Rózu Gumiennu na armbar 22 vteřin před koncem zápasu

Na turnaji Oktagon 55 jsme byli svědky velkého návratu slovenské bojovnice Lucie Szabové. Ta předvedla v duelu s nebezpečnou Polkou Gumiennou fantastický výkon a ukázala, že během mateřské pauzy nic neztratila ze svého umu. Szabová dominovala ve všech kolech, byla přesnější v postoji a na zemi soupeřku po většinu času kontrolovala. Když bylo zapotřebí, ukázala velkou vyspělost a všechny pokusy Gumienny o zvrat si bravurně pohlídala.

Szabová povedený večer korunovala 22 vteřin před koncem zápasu, kdy nasadila oblíbený armbar, který Gumienna odklepala a vůbec poprvé v kariéře prohrála před časovým limitem. V dalším zápase se Lucia Szabová, která natáhla svou sérii na 5-0, velmi pravděpodobně utká o titul bantamové váhy.

V hlavním zápase večera porazil stuttgartský patriot Christian Jungwirth bratislavského prince Roba Pukače po 5 kolech na body, čímž potěšil vyprodanou Hanns-Martin-Schleyer-Halle. Na turnaji bylo k vidění i jedno velice sporné rozhodnutí. Konkrétně šlo o duel českého bojovníka Jakuba Bahníka, který podle bodových rozhodčích prohrál na split decision s afghánským soupeřem Najandem.

Na základě tohoto výsledku se ovšem spustila lavina kritiky. Ozval se šampion Patrik Kincl či Jaroslav Jubox Pokorný. Sám Ondřej Novotný ještě před vyhlášením výsledku během komentáře uvedl, že tento verdikt pravděpodobně povede k oficiálnímu protestu ze strany Jakuba Bahníka a jeho týmu.

Conor McGregor v novém filmu Road House

Nejslavnější MMA zápasník všech dob Conor McGregor se zpět do klece UFC nehrne a jeho očekávaný návrat je stále v nedohlednu. Přijal však nabídku role v novém filmu Road House (Hrozba smrti) režiséra Douga Limana, který mohou diváci shlédnout od 21. března na platformě Amazon Prime.

Conor si ve filmu zahrál po boku Jakea Gyllenhaala jednu z hlavních rolí a akční thriller má na ČSFD aktuálně 65 %. Zajímavostí je, že herec Gyllenhaala se nechal slyšet, že musel McGregora opakovaně krotit, aby sám nepřišel k újmě na zdraví, což se naštěstí nestalo.

Titulová bitva Zoula vs. Val na IAF 11 nabídla parádní bitvu na 5 kol

V pátek 22. března se na Kladně konal turnaj IAF: Noc Válečníků s hlavním zápasem o titul pérové váhy Zoula vs. Val. Nejočekávanější duel karty nabídl poměrně překvapivý průběh, kdy se oba borci většinu času pasovali ve wrestlingu, přičemž Matěj Val ukázal skvělou obranu proti takedownům, postupem času přebíral otěže zápasu a několikrát byl blízko ukončení.

Domácí a favorizovaný David Zoula ovšem jeho nápor přežil až do závěrečného gongu, jednomyslné vítězství na body Matěje Vala ovšem znamenalo jeho první porážku v profesionální kleci. Matěj Val je tak novým šampionem organizace I am fighter a nyní ho čeká štace v polské KSW. Na celý zápas se můžete podívat zde:

Procházkova příprava na Rakiče vrcholí

Očekávaný zápas Procházka vs. Rakič na UFC 300 se neúprosně blíží a přípravy obou borců směřují do finální fáze. Procházka spolu se svým týmem odlétá do Las Vegas ve čtvrtek 29. března, jubilejní galavečer UFC 300 je v městě hříchů na programu 16. dubna.

Ve středu 28. března proběhne v Brně tisková konference s Jiřím Procházkou a redakce FightLive.cz bude na místě, tak nezapomeňte sledovat náš Instagram zde.

sipka Čtěte také: Jiří Procházka popisuje aktuální fázi přípravy a svou denní rutinu pár týdnů před zápasem

Tadeáš Růžička přicestoval z Thajska

Kontroverzní Tadeáš Mawar Růžička se po několika měsících v Thajsku vrátil zpět do Česka, aby zde čelil povinnostem, které se mu nahromadily. Více o tom jsme psali zde. Je velmi pravděpodobné, že ho brzy uvidíme v ostrém zápase. Sám si totiž na Instagramu řekl o obhajobu titulu pod organizací RFA ve váze do 70 kilogramů a zároveň probíhají jeho námluvy s organizací Valhalla Fighting.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira

VIDEO: Šampion Alex Pereira dostal KO při sparingu. Na budku dostal od amerického rappera

I mistr tesař se někdy utne. Důkazem je video, které zaplavilo sociální sítě a v němž šampion polotěžké váhy UFC padá při sparingu...

Tyson Fury

Tahle proměna vám vyrazí dech! Internet žasne nad formou Tysona Furyho. Bitva s Usykem se blíží

Boxerský šampion Tyson Fury je kromě svých fenomenálních úspěchů v ringu dobře známý i svým často neřízeným způsobem života. Před zápasem s...

Václav Sivák

Nechte si zajít chuť, na zápas Mawara se Sivákem jen tak nedojde. Nabízí se však tato varianta

Je to zápas, o kterém se spekuluje už několik měsíců. Bitva předních českých postojářů se však ve světle nejnovějšího vyjádření promotéra...