Týden s FightLive #12: Procházkův výkon večera, úřadující champ Pereira a Hollowayovo brutální KO

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tento týden přinesl nespočet zajímavých duelů a potažmo důležitých vítězství, která oslavovalo celé Česko. Pojďte se s námi ohlédnout za nejzásadnějšími momenty uplynulých sedmi dnů.

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakič Foto: Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Infarktový zápas Procházka vs. Rakič

Ani tentokrát Jiří Procházka nezklamal a doručil fanouškům pekelně napínavý zápas. Jeho soupeř Aleksandar Rakič naběhl do prvního kola s pořádnou vervou a trápil Procházku nejen boxerskými kombinacemi, ale hlavně tvrdými calf kicky.

První kolo si jednoznačně připsal rakouský zápasník a v rohu českého bojovníka začínalo být pořádně horko. Mezi koly se ale Jiří zkoncentroval a do druhého dějství nastupoval podstatně klidnější. Nejenže se mu lépe dařilo natrefovat soupeře, ale už se tolik nenechal rozhodit jeho údery a kopy, což Rakiče logicky vykolejilo.

Betano

Ve druhé polovině druhého kola vzal Procházka věci pevně do svých rukou, a to doslova. Zahrnul Rakiče salvou úderů, z nichž už se Rakušan nedokázal vzpamatovat a připsal si tak s Jiřím prohru na TKO. Procházka si kromě výhry odnesl bonus 300 tisíc dolarů za výkon večera.

sipka Detailnější popis zápasu čtěte zde: VIDEO: Rozpačitý začátek s vítězným koncem! Jiří Procházka veze z Las Vegas důležitou výhru

Úřadující šampion Pereira

Vrcholem karty jubilejního třístého turnaje UFC byl titulový souboj mezi držitelem pásu polotěžké váhy Alexem Pereirou a s vracejícím se Jamahalem Hillem. Pro Hilla šlo o první zápas od zranění achillovky, kvůli němuž dobrovolně uvolnil pás divize, pro Pereiru šlo zase o první obhajobu pásu, který získal v souboji s Jiřím Procházkou.

Hill si na vítězství hodně věřil, ale nakonec na něj nejenže nedosáhl, zápas se nedočkal ani druhého kola. Bojovníci se nejdříve nesměle oťukávali krátkými kombinacemi, které sem tam proložili tvrdým low-kickem.

Po třech minutách a čtrnácti vteřinách ale rozhodčí zápas ukončil, když se Pereirovi podařilo trefit levý hák a pak Hilla dobít salvou úderů na zemi. Alex Pereira tak úspěšně obhájil pás šampiona.

Holloway a jeho KO v poslední vteřině

Velmi zábavnou podívanou předvedli i Justin Gaethje a Max Holloway. Pětikolová bitva nabídla mnoho neuvěřitelných zvratů a těsných pokusů o ukončení ze strany obou zápasníků. Oběma bojovníkům se dařilo natrefovat, ale Holloway byl přece jen aktivnější a bodově si přivlastnil všechna kola.

Přesto se dokázal Gaethje držet až do pátého kola a zdálo se, že Holloway si jde pomalu ale jistě pro výhru na body. V posledním dějství ale začal Holloway ještě víc tlačit na pilu, dokud se mu nepodařilo Gaethjeho trefit smrtícím knockoutem. Doslova v poslední vteřině si nakonec Holloway připsal předčasné ukončení KO.

Stále neporažený Václav Sivák

O víkendu se děly velké věci i na české bojové scéně. V Opavě proběhl turnaj RFA 16, na který lákal kromě jiného i hlavní souboj Sivák vs. Król. V tomto případě se diváci dočkali všech kol, vítězství na body si ale nakonec odnesl neporažený šampion, tak jak slíbil.

Neměl to ale ani zdaleka tak jednoduché, jak někteří zlí jazykové před zápasem tvrdili. Adam Król elitnímu zápasníkovi zatápěl tvrdými low kicky a údery z otočky. Zatímco se ale mladý bojovník vyčerpával, Sivák naopak přidával na intenzitě, a přestože se Król nehodlal vzdát, kontrolu nakonec převzal Václav, který si tak připsal svou sedmadvacátou výhru.

Kromě Siváka si na turnaji připsali vítězství jeho někdejší soupeř Patrik Záděra, Martin Prázdný nebo Veronika Zajícová. Kompletní výsledky najdete ZDE.

PML 9: Očekávaná i nečekaná vítězství

Na slovenské scéně se také bojovalo. V Trenčíně se odehrál devátý turnaj organizace PML, v jehož rámci jsme měli možnost sledovat čistě postojářské souboje, ale i zápasy v MMA.

Pás šampiona se podařilo uhájit Rastislavu Klimáčkovi a vítězství si odnesli i další favorité karty. Monika Chochlíková si vybojovala výhru na body, stejně tak si vedl i Ivan Bartek.

Pokud jde o MMA část karty, někteří zápasníci, které diváci znají z OKTAGONu, si bohužel připsali prohru. Jana Širokého například jeho soupeř Giorgi Gogotchuri ukončil v prvním kole na submisi a Michala Kotalíka přeboxoval jeho protivník Mateusz Duczmal ve druhém kole KO/TKO. Kompletní výsledky najdete ZDE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira

VIDEO: Pereira předvedl hák z pekla! Šampion má oficiálně větší ránu než Ngannou nebo Pyfer

Už zbývá jen několik hodin do jeho první obhajoby pásu šampiona, přesto zůstává Alex Pereira stoicky klidný.😎 Ne však pokud dojde na...

Tadeáš Růžička

Tadeáš Růžička promluvil o své rozhozené psychice a kauzách. Po Clashi mi totálně přeplo, přiznává

Tadeáš Mawar Růžička je známý nejen úspěchy v bojových sportech, ale také svými excesy. Otevřeně popsal, co probíhalo před děním na...

Sean Strickland

Sean Strickland děsí své fanoušky šokujícím přiznáním. Mohou za jeho problémy rány do hlavy?

Zápasník UFC Sean Strickland překvapil své fanoušky přiznáním, které zveřejnil na sociálních sítích.👀Odkud jeho problémy pramení? Někteří...