Týden s FightLive #5: Našlapaný KSW turnaj v Liberci, Pirát v Survivoru a Volkanovskiho pád

Uplynulý týden se z pohledu domácího fanouška převážně točil kolem turnaje KSW 91 v Liberci. Kromě toho se ale v bojových sportech událo několik zásadních událostí. Tady je výčet toho nejzajímavějšího.

Dominik Humburger slaví výhru Foto: KSW

Zápasy KSW 91 v Liberci bavily, sladká tečka na závěr se ovšem nekonala

5 porážek a 3 české výhry. Tak zní závěrečná bilance ostře sledovaného turnaje KSW 91, který se konal v Liberci. Dominik Humburger, Matúš Juráček a Josef Štummer rozradostnili diváky v hale i u obrazovek fantastickými výkony, které je dovedly k výhrám.

Viktor Červinský, Petra Částková, Vasil Ducár, Tobiasz Le s Leo Brichta v sobotu večer bohužel stáli na opačné straně barikády. Absolutorium ovšem zaslouží všichni čeští bojovníci. Turnaj KSW 91 nabídl fantastický sportovní zážitek.

sipka Průběh zápasů KSW 91 si můžete přečíst zde

V nejočekávanějším zápase večera titulový vyzyvatel Leo Brichta prohrál svůj boj o prozatímní pás lehké váhy s Valeriem Mirceou, který prokázal neuvěřitelnost odolnost i nesporné kvality. Brichta nebyl od titulu daleko, Mircea si však v zápase dokázal prosadit svou zem, což korunoval v polovině 4. kola škrcením Rear Naked Choke, které Leo musel odklepat.

"Strašně moc všem děkuji za podporu, bylo to neuvěřitelný. Jsem zklamanej, zápas jsem tvořil já, takže si nemyslím, že by on nějak dominoval. Šel jsem do zápasu se zraněním. Víc k tomu teď asi nemám", řekl v pozápasovém rozhovoru smutný Leo Brichta.

Pravdou je, že podpora směrem od fanoušků přímo v aréně byla neuvěřitelná a Leo se rozhodně nemá za co stydět. Po více jak 4 letech 26letý bojovník zakusil hořkost porážky, zároveň je ale velká pravděpodobnost, že to nejlepší má teprve před sebou.

V hlavním předzápase karty byli diváky svědky obrovské války mezi libereckým Dominikem Humburgerem a Adrianem Dudkem. Hambáčovi sice nevyšla váha, v zápase ale tento nezdar hodil za hlavu a v plné parádě prokázal svůj potenciál. Přestože sám v zápase inkasoval nespočet tvrdých úderů, svého polského soka nakonec ukončil TKO ve 2. kole.

Hodně vydařený večer prožil v Home Credit Areně v KSW debutující Matúš Juráček. Ten se sice jako první poroučel po knockdownu k zemi, minutu před koncem prvního kola ovšem zasadil Henrymu Fadipemu klíčový úder zápasu, po kterém svého soupeře dokončil na zemi TKO. Ihned po svém vítězství si střihl s početným kotlem fanoušků SK Slavie Praha vítěznou děkovačku.

Organizace KSW hodlá i nadále čeřit vody tuzemského MMA trhu a oznámila, že se chystá uspořádat galavečer v Praze, na kterém se představí především domácí bojovníci.

Samuel Krištofič svého bojového duchu otestuje v reality show Survivor

Slovenský kat Karlose Vémoly, Samuel Pirát Krištofič, kývl na nevšední výzvu mimo MMA. Jeden z nejvýraznějších bojovníků OKTAGONu bude tentokrát bojovat se soupeři, náročnými podmínkami i sebou samým v Reality show Survivor, ke které už dříve choval sympatie a netajil se tím, že by si to chtěl vyzkoušet na vlastní kůži. Letošní ročník startuje na konci února a celkový vítěz si přijde na 2,5 milionů korun.

Ilia Topuria novým králem pérové váhy a novinky pro turnaj UFC 300

Španělský toreador Ilia Topuria sesadil v neděli ráno našeho času z trůnu pérové váhy UFC dlouholetého šampiona Alexe Volkanovskiho. V kariéře neporažený Topuria rozhodl o svém vítězství ve druhém kole brutálním KO. „Volk“ se ihned po utkání dožadoval odvety, o čemž však čerstvý šampion nechce v tuto chvíli ani slyšet.

Na turnaji UFC 298 došlo i na jedno velké loučení. Legendární Henry Cejudo prohrál na body s Merabem Dvalishvilim a po zápase ukončil svou bohatou kariéru. Skvělou podívanou nabídl hlavní předzápas, ve kterém Robert Whittaker, navzdory nepovedenému prvnímu kolu, porazil jednomyslně na body Brazilce Paula Costu.

Šéf UFC Dana White na tiskové konferenci oznámil, že na turnaji UFC 300 dojde na duel Pereira vs. Hill, který bude enormně zajímat Jiřího Procházku a všechny české fanoušky. Český samuraj se na jubilejním turnaji taktéž představí v souboji s Alexandarem Rakičem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jarda Kotlár se znovu ozval z vězení

Ani vězení ho nemůže zastavit! Jarda Kotlár spřádá plány na další zápas v Clash of the Stars

Dost možná je Jaroslav Kotlár aktuálně nejznámější vězeň v Česku. Známá postava organizace Clash of the Stars hodlá v zápasení pokračovat i...

Rendys Blahovský a Karlos Vémola

Rendys Blahovský prozradil, jakou roli v jeho boxerské přípravě tentokrát sehraje Karlos Vémola

Bývalý kulturista Rendys Blahovský si na začátku dubna poprvé vyzkouší zápas v boxu pod organizací Fight Night Challenge. S jakými plány...

Conor McGregor a Dana White

Za vším hledej peníze. Dana White prozradil, v čem vázne vyjednávání s McGregorem

Fanoušci netrpělivě očekávají McGregorův návrat a spekulují, co mu brání.⚔ Dana White teď přiznal, že vyjednávání vázne z velmi prozaických...