Týden s FightLive #7: Kinclova nervydrásající bitva, Tipsport Gamechanger a Kleinovo bleskové TKO

Tento týden svedla souboj celá řada českých a slovenských bojovníků. Důležité bitvy proběhly v rámci OKTAGONu i UFC. Přečtěte si, jak ve svých taženích oblíbení zápasníci dopadli, a další novinky ze světa bojových sportů.

Patrik Kincl Foto: OKTAGON MMA

Kinclův napínavý titulák

Vrcholem ostravského turnaje OKTAGON 54 byl souboj o pás střední váhy mezi právoplatným šampionem Patrikem Kinclem a držitelem prozatímního titulu Piotrem Wawrzyniakem. Už po prosincové bitvě s Vlastem Čepem bylo jasné, že Polák bude těžký soupeř, obzvlášť pak po Kinclově zranění očnice.

I tak mnohé překvapil extrémně napínavý průběh zápasu, kdy se koncem druhého kola zdál duel pro Kincla skoro beznadějný. První kolo zvládl Inspektor utáhnout na svou stranu, druhé kolo si připsal na konto polský zápasník.

Zlom přišel v úvodu třetího kola, kdy se Wawrzyniakovi vymstil doručený takedown. Z Kinclova pokusu o nasazení kimury se dokázal polský bijec ještě vyvléknout, z arm trianglu, který se Kinclovi podařilo Wawrzyniakovi nasadit asi o půl minuty později, už ale neunikl. Kincl tak zůstává i nadále šampionem střední váhy OKTAGONu.

sipka Podrobnosti čtěte zde: Patrik Kincl napínal fanoušky k prasknutí. Jako zázrakem obrátil situaci a zůstává šampionem!

Tipsport Gamechanger: Mise česko-slovenských zápasníků

Skromná česko-slovenská výprava v milionové pyramidě nevykročila zrovna pravou nohou. První, kdo se pobil o postup do čtvrtfinále, byl Matouš Kohout, který svedl odvetnou bitvu s Mateuszem Legierskim. Polákovi se podařilo v první půlce prvního kola nasadit českému bojovníkovi rear naked choke a zvítězit tak na submisi.

Hned po Kohoutovi nastoupil Vlado Lengál, který měl proti sobě extrémně nebezpečného Daniela Torrese, který platí – jakožto nejvýše postavený ve světovém žebříčku – za jednoho z největších favoritů pyramidy. Od první chvíle jako by se Vladovi tenhle fakt dostal do hlavy a českého bojovníka paralyzoval.

Torres do Lengála vletěl hned v úvodu a od té chvíle nepřestával tlačit. Lengál se mnohokrát ocitl ve velkých problémech, projevil ale srdce bojovníka a vydržel řežbu až do konce. Vítězství na body si bohužel ale i tak připsal Torres.

Česko-slovenským fanouškům vzápětí spravil chuť současný šampion lehké váhy Ronald Paradeiser. Toho Korkmaz sice nešetřil a v prvním kole to byl on, kdo přesvědčil sudí o převaze, nicméně ve druhém kole byl aktivnější Paradeiser a o vítězi tak mělo rozhodnout třetí kolo. Šlo o velmi těsné vítězství, finální dějství ale promluvilo ve prospěch slovenského bojovníka, který vyhrál na split decision.

Tipsport Gamechanger a los do čtvrtfinále

Po turnaji, kdy už bylo jasné, kteří zápasníci se posouvají o políčko vzhůru k samému vrcholku milionové pyramidy, si vítězové losovali soupeře do čtvrtfinále. Šampion lehké váhy, který si v Ostravě vybojoval těsné vítězství proti Attilovi Korkmazovi, Ronald Paradeiser, se postaral o všeobecné překvapení, když si vyžádal jednoho z největších favoritů pyramidy a pokořitele Vlada Lengála Daniela Torrese.

Srbského bojovníka Predraga Bogdanoviče by pak měl čekat vítěz duelu Keita vs. Sardari, který proběhne 4. května ve Frankfurtu. Pavouk v tuto chvíli vypadá takto:

levá strana pavouku:

  • Wanliss/Siraj vs. Legierski
  • Bogdanovič vs. Keita/Sardari

pravá strana pavouku:

  • Duque vs. Machaev
  • Paradeiser vs. Torres

sipka Další podrobnosti čtěte zde: Los čtvrtfinále Tipsport Gamechanger: Paradeiser si vybral Torrese. Keita proti srbské senzaci?

Kleinova blesková výhra

Vůbec první slovenský bijec v UFC Lajoš Klein si tuto sobotu v nejprestižnější organizaci světa připsal další vítězství. Na rozdíl od předchozího souboje s Ignaciem Bahamondesem, který se dočkal všech tří kol, se Klein se soupeřem tentokrát vůbec nemazal. Protivníkem mu byl nováček organizace AJ Cunningham.

„Mr. Highlight“ předvedl naprosto dominantní výkon, kdy v čase 4:36 prvního kola protivníka ukončil. Slovák Američana natrefoval od první vteřiny, k zemi ale Cunninghama definitivně poslal až tvrdým front kickem a dílo pak dokonal sérií ukončujících úderů. Klein si tak připsal bleskové vítězství na TKO.

Jake Paul a TKO v prvním kole

Jake Paul před zápasem s boxerem Ryanem Bourlandem prohlásil, že ho ukončí ve druhém kole, realita ale předčila jeho očekávání a konec zápasu nastal mnohem dříve. Paul Bourlanda ukončil už v prvním kole na TKO.

Konstantně zasypával Bourlanda kombinacemi háků na spodky i na hlavu a zvedáků. Po celou dobu to byl Paul, kdo tlačil a byl aktivnější a Bourland se většinu času dokázal bránit jen pasivně.

V pozápasových rozhovorech Paul přiznal, že chtěl původně divákům doručit delší a napínavější duel. I tak si připsal v pořadí deváté vítězství. Na průběh souboje se můžete podívat zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Attila Végh ukázal formu

To jsou břišáky! Attila Végh potí krev v gymu a shazuje přebytečné kilogramy. Čas běží

Pomalu, ale jistě. Příprava Attily Végha na odvetný duel s Karlosem Vémolou se začíná stupňovat. Slovenský fenomén se na tréninku vytasil s...

Rony Paradeiser je jedním z největších favoritů

Pyramida Tipsport Gamechanger Oktagon 2024 lehká váha – bojovníci, pavouk a výsledky

Mezinárodně obrovsky sledovaný projekt Tipsport Gamechanger 🏆 se v roce 2024 koná v lehké váze.✔️ Vše, co potřebujete vědět o hvězdně...

Jiří Procházka

Jiří Procházka: Vracím se ke kořenům. Český samuraj prozradil, na co se v přípravě soustředí

Jiřího Procházku čeká co nevidět bitva s Alexandarem Rakićem.👊 Jak na srbského bojovníka trénuje a co od Pereiry změnil v přípravě?