UFC aktualizovalo žebříčky: australský přízrak vyletěl o 6 příček a ukázal na dalšího soupeře

Ve velterové váze UFC se schyluje k fantastickému zápasu, ze kterého by měl vzejít příští titulový vyzyvatel. Jack Della Maddalena po skalpu Gilberta Burnse cílí na postrach celé divize. Podrobnosti si přečtěte v článku.

Jack Della Maddalena v souboji s Gilbertem Burnsem Foto: Profimedia

UFC: Jack Della Maddalena vs. Shavkat Rakhmonov? Oba si na souboj virtuálně plácli

Tenhle zápas by určitě chtěl vidět každý fanoušek MMA. Dává to smysl. Jack Della Maddalena na nedávném turnaji UFC 299 předvedl parádní obrat a ukončil před limitem Brazilce Gilberta Burnse, díky čemuž poskočil do elitní TOP 5 velterové divize. Tam se na 3. příčce vyhřívá Shavkat Rakhmonov, který válcuje jednoho soupeře za druhým a pyšní se skvotnou bilancí 18–0.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Bezprostředně po vítězném zápase Jack Della Maddalena adresoval Shavkatovi výzvu na vzájemný souboj o pozici titulového vyzyvatele. Della Maddalena i Rakhmonov v UFC dosud neprohráli a ve svých zápasech předvádí velmi atraktivní výkony. Jejich konfrontace by byla zárukou skvelé podívané, o tom není sporu.

„Respektuji tvou odvahu a sebevědomí Jacku, ale čeká tě stejný osud jako mé předchozí protivníky“, odpověděl na sociálních sítích Rakhmonov na výzvu Della Maddaleny

Rakhmonov naposledy zápasil v polovině prosince, kdy na konci 2. kola uškrtil legendárního Stephena Thompsona. Po zápase navíc vyšlo najevo, že borec s přezdívkou „Nomad“ vstupoval do zápasu s pochroumaným kotníkem, kvůli kterému nebylo jasné, zda bude moci proti Wonderboyovi vůbec zápasit.

Lví srdce ovšem prokázal ve zmíněném zápase na UFC 299 také Jack Della Maddalena. Rentgenové snímky totiž odhalily, že si Australan přivodil v utkání zlomeninu ruky, přesto dokázal bývalého titulového vyzyvatele ukončit tvrdým KO ve 3. kole.

Zatímco Della Maddalena preferuje v zápasech především přestřelky v postoji, Shavkat Rakhmonov je obávaným grapplerem, který většinu svých soupeřů ukončil pomocí submisí. Oba jsou ale nesmírně komplexní, a tak se od jejich zápasu dá čekat skutečně jakýkoliv průběh.

Na tahu je nyní vedení UFC v čele s Whitem, který musí tento atraktivní matchup posvětit. V úvahu připadá termín začátkem léta, což není zrovna dvakrát ideální především pro Rakhmonova, který by tak čekal půl roku na zápas.

Na druhou stranu je v tuto chvíli krok od vysněné titulové šance proti úřadujícímu šampionovi Edwardsovi, a tak se i na základě jeho vyjádření dá čekat, že si na tuto šanci počká. Jack Della Maddalena ovšem představuje velkou hrozbu, přestože se rodák z města Karaganda v Kazachstánu cítí neohrožený a krok za krokem míří k pásu ve váze do 77 kilogramů.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

VIDEO: Jirka Procházka nechává nahlédnout do své přípravy. Součástí tréninku je i karate

Jiřího Procházku co nevidět čeká boj s hladovým Srbem Rakičem a do přípravy dává naprosté maximum.💪 Fanoušci teď mají šanci vidět, jak BJP...

Jiří Procházka reaguje na trashtalk Rakiče

Tohle fakt přehnal! Jiří Procházka poukázal na výrok Rakiče, který se ho vyloženě dotkl

Srbský bojovník žijící v Rakousku Aleksandar Rakič nemá k trashtalku daleko. S některými výroky ovšem nadcházející soupeř Procházky pořádně...

Ilia Topuria si plní příjemné povinnosti

Topuria v záři reflektorů. 75 000 diváků přihlíželo jeho slavnostnímu výkopu na Realu Madrid

Novopečený šampion pérové váhy UFC Ilia Topuria si užívá slávu plnými doušky. Ve fotbalovém chrámu Santiago Bernabeu si tentokrát...