V Bratislavě dojde na česko-slovenské derby. Dohnal se utká s vytouženou legendou

Slovenská legenda Ivan Buchinger se v Bratislavě utká s Jakubem Dohnalem, který po téhle bitvě dlouho volal. Jak si oproti Bukimu nezkušený Hezoun povede v souboji s respektovaným zápasníkem?

Ivan Buchinger se utká s Jakubem Dohnalem Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Slovenská legenda a český Hezoun se potkají v kleci

„Když jeho protivník začínal, měl už tento sympaťák na svém kontě přes 30 zápasů, výživné zkušenosti z Cage Warriors i M-1 a také slavný titulák s McGregorem. Kuba Dohnal se toho rozhodně nebojí, oproti Bukimu má ale jen zlomek zkušeností. Na sítích ho však provokoval tak dlouho, až sám Buki dovolil, že Dohnalovi ukáže, kam patří,“ napsal Oktagon k oznámení duelu Buchinger vs Dohnal.

Dohnalovi tedy organizace spolu s Buchingerem splnila přání, protože po téhle bitvě už dlouho hladoví, což dával nepokrytě najevo tím, že legendu popichoval skrze sociální sítě. Jakkoli by se mohlo zdát, že mezi budoucími soupeři panuje napětí, Dohnal prý ve skutečnosti k slovenskému bijci chová obdiv a respekt.

Ten si Buki zasloužil nejen svou bilancí a dlouhou kariérou, která zahrnovala mnohé zahraniční organizace i hvězdy (v roce 2012 dokonce zápasil se zmíněným Conorem McGregorem), ale také tím, že byl v Oktagonu historicky jediným držitelem dvou legitimních titulů. O jeden z nich ho posléze obral Losene Keita, o ten druhý přišel kvůli zranění, k němuž přišel právě v zápase s Keitou.

Buki se ale znovu vrátil do klece, první bitvu po rekonvalescenci svedl během turnaje na Štvanici, kde se utkal s francouzským bojovníkem Aboubakarem Tounkarou. Navzdory rozpačitému začátku se podařilo Bukimu vrátit do hry vítězstvím, když Francouze porazil ve druhém kole na TKO.

➤ Čtěte také: Szabová nastoupí v Bratislavě. Podaří se jí vrátit do tradičních vítězných kolejí?

Jakub Dohnal s bilancí 11-3 má za sebou souboje se spoustou zajímavých jmen. Posledně udolal na body britského bojovníka Calluma Mullena, oproti slovenské legendě je však v podstatě na začátku své cesty. Hezoun navíc sbírá výhry obvykle na body, kdežto Buki nejčastěji vítězí submisí.

Uvidíme tedy, jak tento co do zkušeností souboj Davida a Goliáše dopadne. Pro Jakuba však půjde o jedinečnou příležitost ukázat, co v něm je, a právě on je ten, kdo ze souboje může jedině těžit. Pro Bukiho půjde spíš bitvu, v níž bude obhajovat svoje dosavadní úspěchy.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Duel Bryczek vs. Kincl je minulostí

Nepříjemná ztráta Oktagonu: Kincl je bez soupeře, Poláka si vyhlídlo UFC

Titulová bitva Kincl vs. Bryczek je zřejmě pasé. Poláka si totiž vyhlídlo UFC. A první zápas by měl mít podle všeho co nevidět.👊💪

Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný

20 turnajů dopředu? Ondřej Novotný prozradil, s jakým výhledem Oktagon pracuje

S blížícími se turnaji na Štvanici se kolotoč rozhovorů a mediálních výstupů zase naplno roztáčí. Spolumajitel organizace Oktagon MMA...

Kaik Brito míří do UFC, titul je volný

Post krále velterové váhy je oficiálně volný. Kdo si dojde pro titul?

Kaik Brito zamířil do nejvyšší ligy, a tak byla otázka času, kdy Oktagon oficiálně uvolní titul velterové váhy. Stalo se a trůn je opět k...