Vémola si našel novou zálibu, aby zaměstnal hlavu. Jak je na tom po šokující porážce?

Málokdo si dokáže představit, co se teď odehrává v hlavě Karlose Terminátora Vémoly. Z jeho pohledu totiž porážka v zápase s Kinclem přišla naprosto nečekaně. Proč svému rivalovi nepodal ruku?

Karlos Vémola dal nahlédnout do své mysli Foto: OKTAGON MMA

Přiznání Karlose Vémoly: Omluva od trenérů i výsadba květin

Karlos Vémola s dvoutýdenním odstupem nabídl očekávané vyjádření a pocity ze zápasu s Patrikem Kinclem. Šok. Přesně tohle slovo výstižně popisuje, co se mu odehrávalo v hlavě po vyhlášení výsledku. Od svého týmu totiž celý zápas, a speciálně před závěrečným pátým kolem, dostával informace, že svého soupeře válcuje. Mylně. Konečný verdikt byl pro něj těžko k uvěření.

Byl to zvláštní zápas. Karlos Vémola všech 5 kol opticky Patrika Kincla tlačil a „vytvářel“ zápas. Jenže při tom inkasoval rány, které mu postupem času měnily obličej k nepoznání. Právě změna nahlížení na MMA pravidla a chybné informace od svého týmu, stály Vémolu zápas. Vinu ale bere na sebe, byť se s takovouto porážkou jen těžko vyrovnává.

sipka Tip: Sázejte na bojové sporty s parádním bonusem 500 Kč za registraci

Jenže bodování MMA zápasu se před pár lety změnilo a dnes se ze všeho nejvíce berou v potaz signifikantní údery a „damage“, tedy jak moc jsou rány efektivní. V tomto kontextu nemohlo být o výhře Patrika Kincla pochyb, což Karlos Vémola s odstupem času uznává.

„Kdybych věděl, že před pátým kolem prohrávám, vletím tam jak prase do kukuřice a nechám tam naprosto všechno. Klidně bych se nechal i knockoutovat. Jenže bylo mi řečeno, že vedu 4:0 na kola, a proto jsem jel na jistotu.

Nepodání ruky byla chyba, už jen kvůli té kritice, co se po tom strhla. Jenže já byl v takovém šoku a transu z toho výsledku, že podání ruky bylo to poslední, na co jsem myslel. Je to ale moje vina, měl jsem Kincla ukončit před limitem a nenechávat to na rozhodčí. Mí trenéři se mi za to omluvili.

Nevím teď, co se sebou. Sázím doma růže, kaktusy a další kytky. Byl jsem zvyklý mít nějakou vizi, několikrát denně trénovat a jít si za tím. Musím se teď dát zdravotně dohromady, měl jsem obrovské problémy s imunitou, štítnou žlázou a tak dále. Nikde jsem o tom ale nemluvil. Doktoři Doležal a Kolář mě podrželi. Bez nich bych ten zápas nedal“, svěřil se Vémola v podcastu Fight Cast One Ondřeje Němce.

Ve střední váze už nikdy, slíbil Terminátor mamince

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že kvůli drastickému shazování už Karlos Vémola v 84 kg zápasit nebude. Toto přesvědčení nyní zopakoval a potvrdil, že své matce, ženě i celé rodině slíbil, že tohle hazardování s vlastním zdravím už podstupovat nebude.

Vzhledem k brutální dietě se u něj objevily imunitní potíže. Půl roku kvůli váze nesměl jíst zeleninu a ovoce, což si vybralo svoji daň. Mimo jiné to souvisí i s tím, jak špatně se mu hojí povrchové rány, ale i záněty. Zároveň ale zdůraznil, že vzhledem ke svému prosincovému zdravotnímu stavu se silou vlastní vůle a skvělému týmu kolem něj, dokázal dostat do skvělé formy.

Tahle jízda ještě nekončí. Příští zápas už na Štvanici?

Psychika Karlose Vémoly sice utrpěla velké šrámy, končit ale nechce. Signály od svého těla vnímá a nehodlá je přehlížet, na druhou stranu má ale chuť čelit dalším výzvám. Ta nejbližší by měla přijít už na Štvanici, kde Oktagon letos pořádá hned dva turnaje.

„Jednání už probíhají a padla i první jména. Říkal jsem Ondrovi s Paľem, že jestli mi chtějí teď pomoct, ať mě nenechávají čekat až do října na jednoho z dvojice Poppeck/Langer. Chci zápas a je mi jedno proti komu. Pokud klapne i ta odveta s Attilou, může být letošní rok pořád ještě skvělej“, má jasno Karlos Vémola.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola ještě neřekl poslední slovo

Kudy povedou další kroky Karlose Vémoly? Tohle jsou možní soupeři

Šrámy na těle a obličeji se postupně hojí, bolest v srdci ale přetrvává. Karlos Vémola se dává dohromady po hořké prohře s Patrikem...

Pavol Neruda zhodnotil turnaj Oktagon 43

Promotér Pavol Neruda přibližuje čísla rekordního turnaje Oktagon 43

Sobotní galavečer Oktagon 43 byl v mnohém výjimečný. Mediální povyk a dopad na širší veřejnost byl mnohonásobně větší než obvykle. Tady...

Patrik Kincl díky výhře vyletěl ve světovém žebříčku

Raketový vzestup! Patrik Kincl vyletěl ve světovém žebříčku. Kam se propadl Vémola?

Výsledek sobotního zápasu mezi Kinclem a Vémolou se už propsal do světového žebříčku fightmatrix. Inspektor zaznamenal výrazný posun mezi...