VIDEO: Volkanovski inkasoval tvrdý high kick, který ho nemilosrdně poslal k zemi

V rámci sobotního turnaje UFC jsme viděli kromě jiného dvě neuvěřitelné bitvy, které nám organizace naservírovala na poslední chvíli. A o to zajímavější bylo sledovat jejich průběh. Duel Volkanovski vs. Makhachev byl velmi rychlý a Chimaev si odnesl těsné vítězství.

Volkanovski vs. Makhachev 2 Foto: Profimedia

Nevyzpytatelný Makhachev a nepříjemně překvapený Volkanovski

V tomto případě slova čest poraženým platí dvojnásob. Australský bojovník Alexander Volkanovski přijal odvetný zápas s Makhachevem na short notice, pouhých jedenáct dnů před zápasem. Pro Australana nebyl Dagestánec nic nového a měl by ho mít načteného, jenže Makhachev neponechal nic náhodě.

Na Volkanovského šel s obráceným gardem, z něhož pálil nečekané levé lowkicky, které střídal s high kicky. Volkanovski pak ubránil Makhachevův pokus o takedown a poté padlo několik kolen, jenže Dagestánec velmi rychle obrátil role a v clinchi a pod palbou kolen a úderů se náhle ocitl Volkanovski.

Ten se ze situace snažil utéct a přenést boj do čistého postoje, jenže právě to se mu nakonec stalo osudným. Inkasoval od Makhacheva dva tvrdé round kicky, které Islam korunoval nečekaným high kickem do spánku, který Volkanovskim pořádně otřásl.

Po pár úderech se rozhodčí rozhodl zápas ukončit. Duel tedy skončil v prvním kole po třech minutách a šesti vteřinách a Alexander Volkanovski má na kontě druhé TKO v kariéře.

Chimaev utahal Usmana na body

I zápas Khamzata Chimaeva  a Kamaru Usmana se upekl na poslední chvíli, byť jde o duel, který fanoušci organizace vyhlíželi už pěkně dlouho. Chimaev si celou svou profesionální kariéru udržuje auru neporazitelného, která mu zůstává i nadále.

Nešlo ale o žádné rychlé ukončení, ačkoli se o to Khamzat Chimaev zcela očividně snažil. v prvním kole to byl on, kdo dominoval a svým výkonem dokázal přesvědčit nejen fanoušky, ale také rozhodčí.

Kamaru Usman šel mnohem odhodlaněji do druhého kola, kde udržoval souboj v postoji a párkrát se mu podařilo Chimaeovi doručit pěkný úder. Ani v druhém kole se ale nepovedlo ani jednomu z borců soupeře ukončit.

I ve třetím kole se zdály síly celkem vyrovnané, a jak se zápas chýlil ke konci, začínalo být zřejmé, že tohle vítězství bude hodně těsné. K výhře Chimaevovi nakonec pomohl takedown, po kterém byl schopen Usmana kontrolovat a v zápase znovu nabýt dominantní pozice.

sipka Fanděte Jiřímu Procházkovi přímo v New Yorku! Fortuna pořádá soutěž o zájezd na UFC 295

Khamzat si tak připsal další vítezství na body, i když rozhodnutí nebylo zcela jednomyslné (jeden z rozhodčích hlasoval pro remízu). Chimaev si však úspěšně udržel svou vítěznou sérii i reputaci neporaženého.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hasbulla Magomedov miluje bojové sporty

Kdo je Hasbulla Magomedov? Poznejte senzaci internetu a netradiční posilu UFC

Hasbulla Magomedov je senzací na internetu a s každým dalším příspěvkem je úspěšnější. Co je tento Dagestánec zač a čím si získal...

Palo Neruda, Patrik Kincl a Ondřej Novotný

Jak vnímá česká MMA scéna rozchod UFC a USADY? Přečtěte si názor Novotného či Kincla

Pohár trpělivosti přetekl, UFC a USADA se rozešly a mnozí začali být skeptičtí. Jak to vnímají osobnosti české MMA scény?👊

Conor McGregor má co slavit

McGregor byl zproštěn obvinění. Místo trestu dál víří vody na sociálních sítích

O tom, že je Conor McGregor stále divoký, svědčí jeho kauzy, ale také jeho aktivita na sociálních sítích, kde si neváhá podat ani špičkové...