Viktor Pešta už ví, proti komu svede svůj první souboj v KSW

Bývalý šampion Oktagonu Viktor Pešta dlouho čekal na svou premiéru v polské KSW. Teď se on i fanoušci konečně dočkají. Proti komu český bojovník prvně stane v kleci polské organizace?

Viktora Peštu čeká první zápas v KSW Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Viktor Pešta a jeho premiéra v KSW

Viktor Pešta i jeho příznivci konečně znají datum jeho debutu v KSW i soupeře, který proti českému bojovníkovi nastoupí. Svou premiéru si Pešta odbude 6. září v rámci turnaje KSW 86 ve Wroclavi a v kleci se utká s bojovníkem, jemuž se přezdívá „polský tank“ Filip Stawowy. Toho jste mohli zaregistrovat už v zápase, v němž ho na body udolal český „Blackbeard“ Michal Martínek.

Pešta si měl svůj premiérový souboj užít už během turnaje KSW 76, který se konal v liberecké Home Credit Areně (měl nastoupit proti veteránovi UFC Danielu Omielanczukovi), těsně před zápasem však chytil covid-19, musel souboj odpískat a ocitl se tak na rok mimo hru.

Než Viktor Pešta podepsal smlouvu s KSW, bojoval v organizaci PFL, kde bohužel zaznamenal dvě prohry v řadě. V obou případech se nechal soupeřem ukončit hned v prvním kole na KO a TKO.

Ještě předtím však Pešta bodoval v tuzemské organizaci Oktagon MMA, kde utrpěl jen jednu porážku, shodou okolností právě s již zmiňovaným Michalem Martínkem. V září 2021 se Pešta utkal s německým Terminátorem Stephanem Pützem o titul v polotěžké váze a stal se šampionem Oktagonu. To jsme ho však v kleci největší tuzemské organizace viděli naposledy.

Právě nedávno se k Peštovi a jeho účasti v Oktagonu vyjádřil promotér Oktagonu Ondřej Novotný, když od jednoho z fanoušků zazněl dotaz, zda Pešta nebyl na seznamu kandidátů na souboj s Vémolou. „Viktor Pešta je teď bojovník KSW a přeju mu všechno dobré, ale v momentě, kdy jsme se spolu chtěli bavit, tak on si vybral několikrát jinak a řekněme, že ani ne tak mě, ale některých lidí v Oktagonu, se některé věci dotkly a nemůžeš mít všechno v životě,“ uvedl Novotný.

Stawowy má v tuto chvíli bilanci 10 výher a 3 prohry a jeho statistiky jsou důkazem toho, že soupeře rád posílá k zemi před limitem. Pešta se na druhé straně v současné době pyšní bilancí 18 výher a 8 proher a stejně jako Stawowy má na kontě celkem 8 výher KO/TKO. Oproti Polákovi si však Pešta připsal i několik výher na submisi (Stawowy má jen jedno takové vítězství), na druhou stranu není zřejmě lehké dostat Poláka k zemi.

Uvidíme, jak se tedy Viktoru Peštovi podaří odstartovat v nové organizaci a jak si v září povede proti polskému tanku. Doufejme, že za sebou nechá, co bylo v PFL, a ukáže se v polské organizaci tak, jak ho známe z Oktagonu.

Připomeňte si Peštův výkon v titulovém zápase proti Stephanu Pützovi:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Double champ Losene Keita

Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Pod otevřeným nebem pražské Štvanice ☀️ se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. Kompletní informace vám přinášíme v...

Václav Baba Jaga Mikulášek

Oktagon 45 Štvanice pátek: Mikulášek vs. Magnor – kurzy, analýza a tip

Jedním z duelů páteční Štvanice je zápas kontroverzního showmana Vaška Mikuláška🤡 a norského bojovníka Oleho Magnora. Který má větší šance...

Karlos Vémola je pod velkým tlakem

Je to obrovský tlak! přiznává Vémola. Argentince prý rozhodně nepodceňuje

Do sobotní Štvanice už zbývá jen pár dnů a někteří zápasníci prožívají krušné shazování a velký tlak. Mezi ně už tradičně patří i Karlos...