Víme, jak dlouhý odpočinek UFC naordinovalo Procházkovi. Mohlo být i hůř

Jen málokdo odejde ze zápasu netknutý. Jirka Procházka inkasoval nejeden tvrdý úder a kop a UFC mu vyměřilo náležitou pauzu. Jak dlouho musí Jiří odpočívat, než se znovu vrhne na věc?

Jirka Procházka Foto: Jiří Procházka

Jak dlouhá pauza Jirku čeká?

Newyorská státní atletická komise zveřejnila stopky, které udělila zápasníkům turnaje UFC 295. Tahle běžná praxe zajišťuje zápasníkům odpočinek a zotavení a NYSAC přistupuje ke každému bojovníkovi individuálně.

Jirkův kolega David Dvořák, který má s povinnými stopkami v UFC vlastní bohaté zkušenosti, tipoval, že v Procházkově případě nepůjde o nic dlouhého. „Už jsem dostal spoustu stopek,“ smál se Dvořák v rozhovoru pro iSport.cz.

„Ty stopky jsou většinou kolem třiceti dnů, jednou jsem dostal dokonce šest měsíců, ale to si myslím, že se teďka nestane. Podle mě to bude něco mezi třiceti dny a třemi měsíci, víc nedostane,“ předpokládal Dvořák.

A předpokládal správně. Alespoň pokud jde o délku povinného odpočinku – Procházku čeká minimálně pětačtyřicetidenní pauza. Procházka je však také jedním z devatenáctky zápasníků, kteří dostali i stopku na dobu neurčitou. Po absolvování povinné pětačtyřicetidenní lhůty bude tedy záviset na rozhodnutí lékaře, zda Procházku uschopní.

Podobně jako Procházka dopadli i Sergei Pavlovich nebo Jessica Andrade. Mackenzie Dern má povinný odpočinek na devadesát dnů a poté nad ní bude mít dohled neurolog. Alex Pereira a Tom Aspinall dostali jen nutnou sedmidenní pauzu.

Jiřího tedy čeká přinejmenším měsíc a půl dlouhý odpočinek, byli ale i zápasníci, kteří z turnaje odešli s mnohem delším termínem. Někteří vyfasovali šedesát až devadesát dnů povinné pauzy plus stopku na dobu neurčitou, kterou může ukončit jen lékař.

Dana White: Procházka si musí odpočinout

Na Jirkův stav bezprostředně po turnaji reagoval i Dana White. „Je mi jasné, že chcete vědět, co teď bude s Jirkou, ale není na místě to řešit. Musí si odpočinout. Jeho nohy dostaly opravdu co proto,“ prohlásil White na tiskové konferenci a narážel tak na tvrdé calf kicky, které Procházka od Pereiry inkasoval.

➤ Čtěte také: Pudilová v UFC znovu narazila. Na její prohře má prý lví podíl podvod soupeřky

„Až si odpočine, probereme, jaké jsou možnosti a něco pro něj vymyslíme. Pokud jde o Alexe Pereiru, je to jasné. Až bude Jamahal Hill ready, zorganizujeme první obhajobu titulu,“ prozradil White.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brendan Allen zaknihoval další vítězství

Praskání i křupání v koleni a kotníku? Pro mistra jiu jitsu Brendana Allena žádný problém

Majitel černého pásu v brazilském Jiu Jitsu, Brendan Allen ukázal o víkendu v rámci UFC Fight Night v Las Vegas svou grapplingovou...

Aspinall vs. Pavlovich

Jon Jones by měl pustit titul, míní Aspinall. Skutečným šampionem bych měl být já!

V turnaji UFC 295 před zápasem Procházka vs. Pereira porazil Pavloviche a získal prozatímní pás. Podle něj by měl ale držet právoplatný...

Jiří Procházka

Procházka přiznal obrovské problémy a prozradil šokující informaci! Kolik dnů měl na trénink?

Jiří Procházka titul nezískal, ukazuje se však, že na výsledek mohla mít vliv spousta faktorů. Do Jirkovy přípravy prý zasáhly zdravotní...