Vlado Lengál žije svůj sen. Prozradil, jak mu slova Ondřeje Novotného změnila život

Vlado Lengál je na vrcholu své kariéry a pořádně si to užívá. S pokorou ale nezapomíná na ty, kdo mu pomáhají. Kdy zaznamenal ve své kariéře největší zlom a jak prožíval svůj triumf na Štvanici?

Vlado Lengál Foto: OKTAGON MMA

I jedna věta dokáže změnit život

Vlado Lengál bojuje v podstatě celý život, fanoušci bojových sportů a širší veřejnost ho ale zaznamenali až teprve nedávno. Za jeho stoupající hvězdu můžou jeho výkony v kleci, ke štěstí mu ale dopomohla i celá spousta lidí a výrok jednoho promotéra. Ondřej Novotný prohlásil, že on osobně Vlada považuje za bojovníka roku 2022 a právě tahle zdánlivě obyčejná pochvala prý změnila Vladovi život. Vsaďte si na zápasy Oktagonu MMA a získejte bonus zdarma

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Lengál kromě toho vyhrál pár diváckých anket, ale podotknul, že skutečné změny přišly až se slovy Ondřeje Novotného: „Jak to řekl Ondra, tak najednou přišli sponzoři. (...) Najednou jsem přestal chodit na dveře (já jsem chodil na dveře od osmnácti, je mi třicet čtyři let).

Teďka přišlo to že: Chceš zápasit, tak nepůjdeš na dveře, ale tady máš peníze na přípravu. Takže přihrnuli se sponzoři opravdu sami,“ zavzpomínal Vlado. „Největší zlom přišel od doby, co Ondra řekl, že jsem bojovníkem roku.

Tady tím to vylítlo, fakt jako brutálně,“ přiznal Lengál. „Je to Oktagonem. On to dává do lidí. (...) Kdyby mi ty výkony nehodili na internet, nezveřejnili, tak to nikdo neví,“ řekl Lengál.

Triumf na Štvanici a bonus za výkon večera

Vlado Lengál v červenci na Štvanici předvedl tak mimořádný zápas, že získal bonus za výkon večera. A není divu, tahle výhra rozhodně nebyla zadarmo a chvilku se zdálo, že vítězství půjde na druhou stranu, Lengál ale tehdy dokázal silou vůle vstát ze země a zabrat.

„Ale nebylo to zadarmo, jsem chytl ty játra. Já jsem nedejchal. Já jsem padal k zemi a říkal jsem si: Ne!, a ta vůle mě zvedla ze země. Rychle jsem mazal k tý kleci (...) on mě chtěl dobíjet. Zkoušel jsme ty duckingy, abych těm úderům trošku odešel z cesty.“

Vlado vyprávěl, jak jeden z komentátorů ohlašoval jeho brzký konec, Ondřej Novotný prý ale naopak pochopil, že je Vlado navzdory všemu schopný bojovat dál. „Musíš mít aktivní obranu. Pokud bych udělal pasivní, že bych tam zůstal stát, tak mě dobije a rozhodčí to ukončí.

Když ta obrana je aktivní, tak to nechá, co z toho bude, a já si říkám: Teď tě vypnu tím loktem, ještě jsem nebyl rozdýchanej a že se otočím ten elbow back fist, jenže jsem viděl, jak mi uhnul, takže bych ho netrefil.

Jak jsme padli, uslyšel jsem ten ohlas, jak křičí celá hala a řekl jsem si: Jsem zpátky. Tak teď vstaneme, nebudu bojovat na zemi, vstaneme a jdu tě sundat,“ popsal Vlado své pocity během zápasu s Deigou-Sheckem.

„Každej večer, jak jsem chodil, tak jsem se díval nahoru na ty hvězdy a říkám: Prostě jdu do toho, dám do toho všechno a jedem, chci to, chci zápas brutální, když bude výkon večera, tak aspoň zaplatím to Řecko. (...) Fakt jsem si to přál a vyšlo to, mazec,“ zhodnotil Lengál zpětně své pocity.

Připomeňte si Vladův triumf na Štvanici:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Langer vs. Vémola

Zápas Vémola vs. Langer ke zhlédnutí zdarma! Připomeňte si rekordně rychlé KO

Vémolovo rekordně rychlé KO👊 překvapilo všechny fanoušky Oktagonu💪 a kdo by něco tak jedinečného nechtěl vidět znovu. Teď máte možnost...

Vémola by rád odvetu s Patrikem Kinclem

Nepochybuju o tom, že to Kincl vezme, tvrdí Vémola. Ten ale jasno rozhodně nemá

Vémola nebo Čepo? To je hlavní otázka posledních dnů. Šampion Patrik Kincl stojí před těžkým rozhodnutím, s kým se v prosinci utkat v rámci...

Václav Mikulášek

Pohár definitivně přetekl! Od Mikuláška dává ruce pryč i doteď trpělivý Oktagon

Vašek Mikulášek poslední dobou seká jeden průšvih za druhým, zdá se však, že tentokrát ale skutečně přestřelil.💥 Trpělivost došla i...